您好,欢迎来到微智科技网。
搜索
您的当前位置:首页2016-2017学年高中英语 Module 2 The Renaissance Section

2016-2017学年高中英语 Module 2 The Renaissance Section

来源:微智科技网


Module 2 The Renaissance Section Ⅲ Integrating Skills

Ⅰ.单句语法填空

1.The beggar sat outside the building asking __________(passerby) for money.

2.The child ________(flee) to his mother,looking for safety.

3.The ________(lose) of the money has been a weight on my mind.

4. I ____________(seek) to persuade him,but in vain.

5.The songs we heard last night were most __________ (inspire).

6.She seemed to be ________(gift) at music.

7.His laziness leads to ________(fail) the exam.

8.I don't think jogging appeals ________ me very much.

9.________ behalf of my classmates,I accept your suggestion.

10.He is tired __________ the boring story.

【答案】 1.passersby 2.fled 3.loss 4.sought 5.inspiring7.failing 8.to 9.On 10.of

6.gifted

Ⅱ.完成句子

1.小孩喜欢鲜艳的颜色。

Bright colours ________ small children.

2.你身体很不健康,或许应该开始跑跑步。

You're very unfit;maybe you ought to __________running.

3.由你来决定听谁的建议。

It's ____________whose advice to follow.

4.我代表这里的所有人祝你旅途愉快。

____________everyone here,I wish you a very happy trip.

5.我想我把信用卡落在餐馆里了。

I think I ____________my credit card __________at the restaurant.

【答案】 1.appeal to 2.take up 3.up to you to decide 5.left;behind

Ⅲ.阅读理解

4.On behalf of

A

The French word “renaissance” means rebirth.It was first used in 1855 by the historian Jules Michelet in his History of France,then adopted by historians of culture,by art historians,and eventually by music historians,all of whom applied it to European culture during the 150 years spanning 1450­1600.The concept of rebirth was appropriate to this period of European history because of the renewed interest in ancient Greek and Roman culture that began in Italy and then spread throughout Europe.Scholars and artists of the fifteenth and sixteenth centuries wanted to restore the learning and ideals of the classical civilizations of Greece and Rome.To these scholars,this meant a return to human—as opposed to spirituality (精神性)—values.Fulfillment in life—as opposed to concern about an afterlife—became a desirable goal,and expressing the entire range of human emotions and enjoying the pleasures of the senses were no longer frowned on (反对).Artists and writers now turned to secular (世俗的) as well as religious subject matter and sought to make their works understandable and appealing.

These changes in outlook (看法) deeply affected the musical culture of the Renaissance period—how people thought about music as well as the way music was composed,experienced,discussed,and circulated.They could see the architectural monuments,sculptures,plays,and poems that were being rediscovered, but they could not actually hear ancient music—although they could read the writings of classical philosophers,poets,essayists, and music theorists that were becoming available in translation.They learned about the

power of ancient music to move the listener and wondered why modern music did not have the same effect.For example,the influential religious leader Bernardino Cirillo expressed disappointment with the learned music of his time.He urged musicians to follow the example of the sculptors,painters,architects,and scholars who had rediscovered ancient art and literature.

The musical Renaissance in Europe was more a general cultural movement and state of mind than a specific set of musical techniques.Furthermore,music changed so rapidly during this century and a half­though at different rates in different countries—that we cannot define a single Renaissance style.

1. What is the passage mainly about?

A. The musical works that best showed the developments during the European Renaissance.

B.The musical techniques that were in use during the European Renaissance.

C.The European Renaissance as a cultural development included changes in musical style.

D.The ancient Greek and Roman musical practices used during the European Renaissance.

【解析】 主旨大意题。全文主要讲述了欧洲文艺复兴的发展,其中以音乐风格的变

化为主要例证。

【答案】 C

2. The underlined word“now” in Paragraph 1 refers to “________”.

A.the twenty­first century

B.the period of the Renaissance

C.the time of the classical civilizations of Greece and Rome

D.the time at which the author wrote the passage

【解析】 词义猜测题。讲述故事时用now表示“那时,当时”,即故事发生的时候,即指文艺复兴时期。

【答案】 B

3. It can be inferred from the passage that thinkers of the Renaissance were seeking a rebirth of ______.

A. spirituality in everyday life

B.communication among artists across Europe

C.a cultural emphasis on human values

D.religious themes in art

【解析】 推理判断题。根据第一段第五、六句可知,文艺复兴时期的思想家寻求的是对人的价值的重视。

【答案】 C

4. What can be inferred about the music of ancient Greece and Rome?

A. Its effect on listeners was described in a number of classical texts.

B.It was played on instruments that are familiar to modern audiences.

C.It expressed more different ideals than classical sculpture,painting and poetry.

D.It had the same effect on Renaissance audiences as it had when originally performed.

【解析】 推理判断题。根据第二段第二、三句可推知,文艺复兴时期虽然人们可以了解古典音乐打动人心的力量,却听不到,故A项表述是正确的。

【答案】 A

B

Historians usually just study great things that happened in the past time,but Drew Faust has made history!On February 11,2007, Faust was named president of Harvard University.She is the first woman to hold the position in the school's 371­year history.

“I am a historian,”she said.“I' ve spent a lot of time thinking about the past,and about how it shapes the future.No university in the country,perhaps the world,has as remarkable a past as Harvard's.”

“And our common enterprise is to make Harvard's future even more remarkable than its past.That will mean recognizing and building on what we already do well.It will also mean recognizing what we don't do as well as we should,and not being satisfied until we find ways to do better.”

It is her great desire for improvement and willingness to try out new ideas that have given Drew success in a world controlled by men.“This is a man's world,my girl,and the sooner you learn that,the better off you'll be.”Drew Faust recalls her mother telling her this when she was young,but she didn't “buy” it.

Faust grew up in a well­off family in Virginia's Shenandoah Valley in the 1950s.Even then,she was a trailblazer(先驱).A conversation with her family's,black handyman (零工) and driver inspired her to write a letter,on school notebook paper,to President Dwight Eisenhower.

She asked that he help bring US citizens together in the south,a much divided part of the country at the time.

“Drew Faust is a historian with her eyes on the future,”said Susan Graham,a professor of Harvard.Many of the university's schools said that they believe Harvard will have a brighter future under the leadership of Drew Faust.

【语篇解读】 本文是一篇记叙文,主要讲述美国著名的女历史学家Drew Faust 创造了新的历史纪录——成为哈佛大学历史上首位女校长。

5.Why does the writer say Drew Faust has made history?

A.Because she is a historian.

B.Because she was president of Harvard University.

C.Because she was the first woman to be president of Harvard University.

D.Because Harvard has a remarkable past.

【解析】 细节理解题。根据第一段最后两句可知,Drew Faust创造的历史是她成为哈佛大学有史以来第一位女校长。

【答案】 C

6.What do we know about historians?

A.They usually study great things that happened in the past.

B.They are usually presidents of universities.

C.They are usually born in well­off families.

D.They are usually women.

【解析】 细节理解题。根据文章首句可知,历史学家的主要工作是研究过去发生的重大事情。

【答案】 A

7.What did her mother mean by saying“This is a man's world,my girl...”?

A.To encourage her to do man's work.

B.To tell her to do things as a girl should do.

C.To ask her to be well­off.

D.To expect her to be a historian.

【解析】 推理判断题。根据上下文语境可知,她母亲说此话的目的是要她面对现实,做女孩们该做的事。

【答案】 B

8.Which of the following is true according to the passage?

A.Faust was born in the north of the US.

B.She wrote a letter to President Eisenhower when she became president of Harvard.

C.Faust's desire for improvement and willingness to try out new ideas has given her success.

D.Historians just care about great things that happened in the past.

【解析】 推理判断题。根据第四段的第一句可知,Drew 的上进心和愿意尝试新理念的信心使得她在男人主宰的世界里脱颖而出,获得成功。

【答案】 B

Ⅳ.阅读填句

Smartphone Stress:Are You a Victim of“always on”Culture?

You are on holiday but secretly check your work emails the moment you wake up.You get anxious if there's no WiFi in the hotel or mobile phone signal up the mountain.__1__ And you secretly worry things will go wrong at work if you're not

there.These are the typical signs of“always on” stress caused by smartphone addiction.

Work­life balance

Pittsburgh­based developer Kevin Holesh developed an app Moment to monitor his usage. The app enables users to see how much time they're spending on the device and set up warnings if self­controlled usage limits are offended.“__2__”his website explains.“Some time on your phone,some time off it, enjoying your loving family and friends around you.”

“Always stressed”

__3__You're not giving your body time to recover,so you're always stressed. And the more tired and stressed we get,the more mistakes we make.__4__The fact that we can stay connected to the workplace wherever we are in the world is feeding deep­rooted insecurities.

Decision slowdown

We now consume media for more hours than we sleep.__5__ It actually makes it more difficult to make decisions and many are becoming less productive because they're flooded by it all and feel they can never escape the office.

A.Moment's goal is to promote balance in your life.

B.You get excited if you receive a text message or an e­mail from a friend.

C.This is leading to a sort of decision slowdown and it is creating more stress in the workplace.

D.The negative impact of“always on”culture is that your mind is never resting.

E.Physical and mental health therefore can suffer.

F.Mobile phone companies argue that mobile connectivity is beneficial.

G.You are nervous if your phone is getting low on power.

1.G 根据空前一句话中的关键词“you get anxious”“no WiFi”和G中的“nervous”“low on power”可知答案选G。

2.A 根据该部分的主题Work­life balance 和下文的“Some time on your phone,some time off it”与A句中的关键词“balance”“life”等可知答案选A。

3.D 根据该段的主题 Always stressed和D 句中的“negative impact”“never resting”等可知答案选D。

4.E 根据空前句的关键词“body”“tired”“stressed”和E句中的“physical and mental”判断答案选E。

5.C 根据该段的主题 Decision slowdown 和下文的“more difficult to make decisions”和“escape the office”与C句中的“a sort of decision slowdown”等可知答案C。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务