Passage 1
WENZHOU(Xinhua) -- The train collision in east China's ZhejiangProvince has killed 39 people and left 192 others injured as of Sunday night, said a spokesman with the Ministry of Railways. A total of 132 people are still being treated in hospitals, said Wang Yongping,
spokesman with the ministry at a press conference.
Eleven people remain in critical condition, said Cheng Jinguo, head of the health bureau in the city of Wenzhou, where the collision happened Saturday night. Cheng said at the press conference that 52 people who suffered slight injuries had been discharged from hospital.
Wang expressed condolences(哀悼) to the concerning families and sincere apology to all the passengers.
The train's \"black box\" has been discovered and the ministry is investigating the cause of the crash, Wang said.
Wang said the ministry will make public the cause of the accident as soon as the investigation is done and publish the names of the killed and injured.
He said the crash has caused large number of casualties and great property losses. The ministry will find out the cause through thorough investigation and take effective measures to prevent similar accidents.
Despite the accident, the spokesman said the ministry is still confident in the high-speed train.
\"China's high-speed train is advanced and qualified. We have confidence in it,\" he said.
The damaged rails have been repaired and were ready to restart operation but the reopening was delayed by the stormy weather, according to Wang.
Wang did not provide the exact time when the line would start operating again.
1 / 15
The accident occurred at about 8:30 p.m. Saturday on a bridge near Wenzhou when bullet train D301 rear-ended(追尾)D3115, which reportedly lost power after lightning strike.
1. According to Cheng Jianguo, ______ people who had been slightly injured had been recovered and left hospital.
A. 39 B. 139 C. 52 D. 11 2. What can be inferred from the passage?
A. The operation was restarted the next day. B. There was a thunderstorm when the trains crashed. C. The cause of the collision was made clear.
D. Similar accidents would be avoided in later operations. 3. Which of the following is NOT true?
A. The Railway Ministry is investigating the cause with the help of the “black box”.
B. Bullet train D301 hit the train D3115 that stopped ahead of it due to lack of power.
C. Bullet train D3115 was forced to stop as a result of the stormy weather. D. The operation of the line would be restarted with the stormy weather over. 4. What can be the best title of the passage?
A. Trains Crashed Causing Deaths and Damage. B. Terrible Weather Leading to Trains’ Collision. C. Investigations upon Trains’ Collision.
D. Confidence in Development of High-speed Trains.
Passage 2
Chinese star Yao Ming has retired. Yao made it official Wednesday, telling a news conference that a series of foot and leg injuries forced him to end his playing career at the age of 30.
“I will formally end my career,’’ said Yao, who became a household name in China before starting his NBA career with the Houston Rockets in 2002. Yao played eight seasons in the NBA.
2 / 15
“Today is an important day for me and holds a special meaning for both my basketball career and my future,’’ Yao said. “I had to leave the court since I suffered a stress fracture(断裂) in my left foot for the third time at the end of last year. My past six months were a painful wait. I have been thinking about my future over and over. Today I am announcing a personal decision, ending my career as a basketball player and officially retire. But one door is closing and another one is opening.’’ Yao said he would return to work with his former Chinese team, the Shanghai Sharks, with the possibility of becoming general manager. He already owns the club and wants to contribute more.“My playing career started with the club. I hope I can do something for it,’’ Yao said.
He later appeared with his family on the stage to the applause and cheers of the crowd. He thanked a lot of people — his family, former coaches, even players like Shaquille O’Neal — “for making me a better player.’’
Rockets general manager Daryl Morey was among those attending the farewell(告别) conference Wednesday. Morey made the long trip from Houston. Morey said 20 hours on planes was tiring but “I would be sorry if I wasn’t here.” “It’s a big moment,’’ Morey added. “Yao had a sense of humor, a great attitude and sense of responsibility. I hope we can continue his culture in the NBA.’’ 1. Yao Ming has retired from basketball because of _____.
A. his age
B. his bad conducts on the court D. his poor health
D. proud D. New York
C. his foot and leg injuries A. peaceful A. Shanghai Yao Ming?
A. Talented.
B. Responsible. C. Humorous.
D. Cautious.
5. What do you know about Daryl Morey?
3 / 15
2. Yao Ming was _____ before he decided to end his career as a basketball player.
B. upset
C. confident C. Beijing
3. Yao Ming started his playing career in _____.
B. Houston
4. According to the passage, which of the following words can’t be used to describe
A. Daryl Morey thinks highly of Yao Ming. B. Daryl Morey was Yao Ming’s coach.
C. Daryl Morey is a basketball player in the Houston Rockets.
D. Daryl Morey is not satisfied with Yao Ming’s retirement from basketball.
Passage 3
People around the world watched Britain’s Prince William and Kate Middleton get married. The royal wedding broke records for live streaming on the Internet. It also produced more than two million tweets on Twitter.
The ceremony took place Friday at Westminster Abbey in London. Kate wore a flowing white gown designed by Sarah Burton, the creative director of Alexander McQueen. William wore a red army uniform.
It was Britain’s biggest wedding since William and Harry’s parents, Prince Charles and Princess Diana, were married in nineteen eighty-one.
Nearly two thousand guests filled the church on Friday. Hundreds of thousands of people went to the streets and parks of London to watch the wedding on video screens.
Among the wedding guests were English football star David Beckham and his wife Victoria, British Prime Minister David Cameron, the king of Norway and singer Elton John.
Bahrain’s crown prince(皇储) was
invited but decided not to attend because of unrest() in his country. Britain took back an invitation to the ambassador(外交官) from Syria over violence against protesters there.
After the ceremony, the royal couple traveled to BuckinghamPalace. Crowds cheered when the newlyweds appeared on a balcony greeting to them.
Later, William drove his wife out of BuckinghamPalace in an open-top Aston Martin car. William and the newest member of the royal(皇家的) family will now be known as the Duke and Duchess of Cambridge.
4 / 15
Kate is twenty-nine years old. William will be twenty-nine in June. His grandmother is Queen Elizabeth. His father, Prince Charles, is first in line to become king. William, as the older son, is second in line. Kate would not become queen, however, since she is not in the royal blood line. There was a big celebration at the University of St. Andrews in Scotland. That was where William and Kate first met as art history students in two thousand one.
1. The crown prince of Bahrain was absent from the grand British royal wedding because_____.
A. Britain hadn’t invited him
B. his country was at a terrible situation C. he was faced with violence against protesters D. he refused to come to the wedding
2. Which of the following is NOT true according to the passage? A. Singer Elton John attended the royal wedding.
B. The British Prime Minister was one of the wedding guests. C. Kate is second in line to become queen.
D. William’s wife is known as Duchess of Cambridge. 3. It is implied in the passage that _____.
A. the royal wedding was broadcast live through TV and the Internet B. the wedding has drawn attention of the world C. the newlyweds were majored in history ten years ago D. all the celebrities invited have attended the wedding 4. What can be the best title of the passage? A. Royal Wedding Takes Place
B. Internet Craze about the Royal Wedding C. Celebrities Attending the Royal Wedding D. Happy Newlyweds
Passage 4
Screen legend Elizabeth Taylor died today at age 79.
5 / 15
She died of heart attack on March 23, 2011 with all her children around her at Cedars-SinaiMedicalCenter, where she had been in hospital for about six weeks in Los Angeles.
Taylor won three Oscars, including a special one for her humanitarian work. But she was pained by ill health, failed romances and personal tragedy.
People fell in love with Elizabeth Taylor in 1944, when she starred in National Velvet—the story of Velvet Brown, a young girl who wins first place in a famous horse race. At first, the producers of the movie told Taylor that she was too small to play the part of Velvet. However, they waited for her for a few months as she exercised and trained—and added three inches to her height in four months! Her acting in National Velvet is still considered the best by a child actress.
Elizabeth Taylor was born in London in 1932. Her parents, both Americans, had moved there for business reasons. When World War II started, the Taylors moved to Beverly Hills, California, and there Elizabeth started acting in movies. After her success as a child star, Taylor had no trouble moving into adult roles and won twice for Best Actress: Butterfield 8(1960) and Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966).
Taylor’s fame and popularity gave her a lot of power with the movie industry, so she was able to demand very high pay for her movies. In 1963, she received $1 million for her part in Cleopatra—the highest pay received by any star up to that time.
Elizabeth Taylor is a legend of our time. Like Velvet Brown in National Velvet, she has been lucky: she has beauty, fame and wealth. But she is also a hard worker. In a career of more than 70 years and more than 50 films, she was titles as the best actress in the USA. In addition, she puts much time and efforts into her businesses, and into helping others—about 30 years ago, she founded an organization that has raised more than $40 million for research and education.
1. The producers didn’t let Taylor play the part of Velvet at first because they thought she ____.
A. was small in size
B. was too young
D. did not show much interest
C. did not play well enough
6 / 15
2. What Elizabeth Taylor and Velvet Brown had in common was that they were both _____.
A. popular all their lives
B. famous actresses
D. rich and kind-hearted
C. successful when very young
3. Taylor became Best Actress at the age of __________ .
A. 12 B. 28 C. 31 D. 34 4. In her later life, Elizabeth Taylor devoted herself to ___________.
A. doing business and helping others B. turning herself into a legend C. collecting money for the poor
D. going about research and education work 5. What’s the best title of this passage?
A. Elizabeth Taylor, Lifelong Star, Dies at 79 B. Elizabeth Taylor’s death
C. Elizabeth Taylor’s romances and personal tragedy. D. Elizabeth Taylor helped a lot of people
Passage 5
China has conducted the first test-flight of its J-20 stealth fighter, Chinese President Hu Jintao has confirmed to US Defence Secretary Robert Gates.
The confirmation came after images of the 15-minute flight in Chengdu appeared on several Chinese websites.
Mr Hu said that the flight had not
been timed to coincide with Mr Gates’ visit, the US defence secretary said.
The US is currently the only nation with a fully operational stealth plane. But both Russia and China are known to be working on patterns of stealth fighters, which are invisible to radar.
7 / 15
Mr Gates’ three-day visit to Beijing comes among US concern over the speed at which China’s military is modernising and upgrading its technology.
“I asked President Hu about it directly, and he said that the test had absolutely nothing to do with my visit and had been a pre-planned test. And that’s where we left it,” Mr Gates was quoted as saying by Reuters news agency.
Leaked images of what was said to be China’s J-20 fighter first appeared earlier this month during taxi tests at the Chengdu Aircraft Design Institute. On Tuesday, the plane took off and flew for about 15 minutes, according to eyewitness accounts published on unofficial Chinese web portals.A video clipof the flight was also posted on the web.China says it expects the stealth plane to be operational some time between 2017 and 2019.
But earlier this month the Pentagon played down concerns over the fighter. “Developing a stealth capability with a pattern and then integrating that into a fight environment is going to take some time,” said US director of naval intelligence Vice Admiral David Dorsett.
China’s official military budget increased very fast between 1999 and 2009 as the country’s economy grew. In 2010 it stood at $78bn (£50bn).
But the US has by far the largest defence budget in the world at just over $700bn.
1. From the underlined sentence in the third paragraph we can infer that ___________.
A. China did its first test-flight of stealth plane in order to warn USA B. China did its first test-flight of stealth plane as planned
C. China would like to remind Robert Gates of China’s new weapons D. China decided to test the fighter when Robert Gates visited China 2. What does the underlined words “ video clip” in the 9th paragraph mean?
A. a small metal for holding something. B. a piece of jewellery fastening to someting. C.an act of cutting something to make it shorter. D. a short of a movie that is shown separately.
8 / 15
3. According to the passage, money spent on military in China is about _______ of that in the USA.
A. 10% B. 20% C. 30% D. 50%
4. Why did US Defence Secretary Robert Gates visit China?
A. The USA hoped to know about China’s stealth planes.
B. The USA hoped to cooperate with China in developing stealth planes. C. The USA played down concerns over the new fighter in China.
D.The USA concerned about China’s military modernising and new technology. 5. What’s the best title of this passage?
A. China conducts first test-flight of stealth plane B. Stealth plane in China shocked the USA. C. Robert Gates confirmed the stealth plane in China. D. China’s stealth plane will be the competitor to the USA.
Passage 6
The crisis at the damaged Fukushima Dai-Ichi Nuclear Power Station in northern Japan has raised worries about radiation risks. Jonathan Links, an expert in radiation health sciences at the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Maryland, says workers within the nuclear plant are the only people at risk of extremely high doses of radiation(辐射量).
“Of course, we don’t know what doses they’ve received, but the only persons at risk of strong radiation effects are the workers.” For other people, he says, there may be a long-term worry. People can get cancer from low doses of ionizing(电离) radiation, the kind given out in a nuclear accident.
Professor Links says scientists can use computers to quickly model where radioactive material has blown and settled. Then they measure how large an area is polluted. He says if the situation is serious enough, officials could take steps like telling people not to eat locally grown food or drink the water.
The reactors at Fukushima are on the Pacific coast. But Professor Links says people should not worry about any radioactive material coming into the ocean.
9 / 15
“Even in a worst-case accident, the sea provides a very high degree of dilution(稀释). So the concentration of radioactivity in the seawater would still be quite low.” Next month is the 25th anniversary(周年) of the explosion and fire that destroyed a reactor at Chernobyl in Ukraine. The 1986 event was the world’s worst accident in the nuclear power industry.
A new United Nations report says more than 6,000 cases of thyroid(甲状腺) cancer have been found. These are in people who were children in affected areas of Belarus, Russia and Ukraine. The report says that by 2005 the cancers had resulted in 15 deaths.
The cancers were largely caused by drinking polluted milk, which came from cows that ate grass where radioactive material had fallen.
1. According to Professor Links, _______.
A. people who receive extremely large amount of radiation are more likely to get cancer
B. only the workers in the nuclear plant are exposed to high level of radiation C. low doses of radiation don’t have any effects on people’s health D. where radioactive material has spread, people should stop eating locally grown food
2. It is not a big concern that radioactive materials come into the ocean because _____.
A. people are too far away to be affected
B. they are of very small amount compared with the vast ocean C. the ocean can break down the radioactive materials D. they won’t pollute the seawater 3. What can be the best title of the passage?
A. The Fukushima Power Plant Accident. B. Bad Effects of Radiation upon People’s Health. C. Worries about Radiation Risks. D. Crisis of the Nuclear Power Industry.
Passage 7
10 / 15
SANYA, Hainan—The leaders of the world’s top rising economies promised on Thursday to work for peace and prosperity as they met in a disorderly background set by Middle East disorder and slow global economic recovery.
President Hu Jintao, who hosted the 3rd summit of the BRICS (Brazil, Russia, India, China and South Africa) in the resort city of Sanya, Hainan province, said erupting hot spots were affecting international stability.
The economic imbalance between the North and South remains striking and the root causes of the global financial crisis have not been resolved, Hu said.
“As we enter the second decade of the 21st century, we need to consider how human society will be able to ensure a century of peace and shared prosperity,” Hu told the BRICS leaders during the conference.
“We share the principle that the use of force should be avoided,” the five
leaders said in their joint Sanya Declaration, while expressing serious concern over disorder in the Middle East, especially in Libya. The five countries all serve as members of the UN Security Council, with China and Russia being two of the five permanent members.
They discussed a range of issues and promised “multilateral diplomacy with the United Nations playing the central role in dealing with global challenges and threats”, according to the declaration.
Among a series of proposals to help push global economic recovery, the declaration stressed the importance of pushing for sustainable growth and developing renewable energy, “as a means to address climate change”.
The leaders also “shared our expectations” for the United Nations climate change conference to be held in Durban in December.
While expressing their sympathy for the disasters that Japan suffered, the leaders shared their belief in the declaration that “nuclear energy will continue to be an important element in the future energy mix of BRICS countries”, calling for
11 / 15
continuing international cooperation in developing safe nuclear energy for peaceful purposes.
The BRICS now represents more than 40 percent of the world’s population, owning 75 percent of the world’s foreign exchange reserves, and their combined GDP accounted for 18 percent of the global total in 2010. 1. What’s the best title of this passage?
A. A conference held by BRICS. B. A conference held in Sanya.
C. Leaders of BRICS hope to build a new world. D. Leaders of BRICS call for peace and prosperity.
2. According to the passage ________ should play the most important role in dealing with global problems.
A. the BRICS B. the United Nations C. the USAD. the developed countries
3. Which of the following statements is wrong about the BRICS?
A. There are over 40% of the world’s population in the BRICS. B. The BRICS holds most of the world’s foreign exchange reserves. C. 18% of the world’s GDP is produced in the BRICS in 2010.
D. The BRICS all serves as permanent members of the UN Security Council. 4. From the 9th paragraph we can infer that __________.
A. the leaders showed great sympathy to Japan. B. nuclear energy must be used for peaceful purposes C. the BRICS will continue to develop nuclear energy
D. international cooperation is necessary in developing safe nuclear energy 5. What’s the author’s attitude toward the 3rd summit of the BRICS?
A. Subjunctive B. Objective C. Critical D. Doubtful
12 / 15
1、【语篇解读】7月23日晚,甬温线永嘉站至南站间,南至D301次列车与至南D3115次列车发生追尾事故,造成重大人员伤亡与财产损失。铁道部正在深入调查事故原因。 1. C。细节理解题。文章第四段说…52 people who suffered slight injuries had been discharged from hospital,即52位受轻伤的乘客已经痊愈出院。
2. B。推理判断题。文章最后一段说D3115列车因遭受雷击失去动力,由此判断当时正下着雷雨。
3. C。细节理解题。根据文章容可知D3115列车是因为遭雷击失去动力而停止的,而不是因为暴雨天气被迫停止的。
4. A。主旨大意题。综合全文可知,《火车相撞事故造成人员财产伤亡》可以全面概况文章的容。
2本文为记叙文。著名球星明饱受腿伤之苦。在经过痛苦的思考之后,明决定退出现役,结束篮球生涯。
1. C 细节理解题。根据a series of foot and leg injuries forced him to end his playing career at the age of 30可知因为脚伤明不得不退役。
2. B 细节理解题。根据My past six months were a painful wait. I have been thinking about my future over and over可知明在决定退役前是苦恼的,心绪不宁的。
3. A细节理解题。根据Yao said he would return to work with his former Chinese team, the Shanghai Sharks…My playing career started with the club可知明是在开始他的篮球运动生涯的。
4. D 推断题。根据Yao played eight seasons in the NBA可知A项正确。根据Yao had a sense of humor可知C项正确。根据sense of responsibility可知B项正确。D项(谨慎的,小心的)没有信息支持。
5. A 推断题。根据Yao had a sense of humor, a great attitude and sense of responsibility. I hope we can continue his culture in the NBA可知Daryl Morey给予明高度评价。
3【文章大意】威廉王子与凯特王妃结婚,成就一桩美满的皇室姻缘。威廉王子的婚礼盛况空前,人们涌向街头或公园,观看婚礼庆典,送上美好祝福。
1. B。细节理解题。根据文章第五段首句Bahrain’s crown prince was invited but decided not to attend because of unrest in his country.可知,巴林王储因为国家动荡未能应邀前往观礼。
13 / 15
2. C。细节理解题。根据文章末段Kate would not become queen, however, since she is not in the royal blood line.可知,由于Kate没有皇室血缘,故不能成为女王。 3. B。推理判断题。综合文章第一段信息可知,皇室大婚成为互联网最热话题,数以百万计的微薄留言表达了世人的关注。因此B项正确。
4. A。主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了皇室大婚的盛况,因此A项正确。 4【阅读提示】本文首先报道了美国著名传奇演员伊丽莎白·泰勒于2011年3月23日去世,然后介绍了她的的生平。
1. A 细节理解题。根据第四段第二句“the producers of the movie told Taylor that she was too small to play the part of Velvet.”可知。
2. C 事实比较题。由第四段中的“the story of Velvet Brown, a young girl who wins first place in a famous horse race”和第五段中的“After her success as a child star, Taylor had no trouble moving into adult roles”可推知答案。
3. B 数据演算题。根据第二段“Elizabeth Taylor was born in London in 1932.”和“won twice for Best Actress: Butterfield 8(1960) and Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966)”推算出1960年时她28岁。Butterfield 8译为《青楼艳妓》;Who’s Afraid of Virginia Woolf? 译为《灵欲春宵》,伊丽莎白·泰勒在这两部影片中获得奥斯卡金像奖。
4. A 事实细节题。根据最后一段最后两句In addition, she puts much time and efforts into her businesses, and into helping others—about 10 years ago, she founded an organization that has raised more than $40 million for research and education.可知。
5. A推理判断题。本文首先报道了美国著名传奇演员伊丽莎白·泰勒于2011年3月23日去世,然后介绍她的的生平。因此选项A作为标题最合适。
5、【文章大意】2011年1月,中国在成功地试飞了飞机,引起了全世界的关注。 1. B 推理判断题。中国试飞飞机是按计划进行的,与美国国防访华无关。 2. D 词义猜测题。根据video clip所在的句子可以判断video clip在这里是指“视频”。 3. A 计算题。78/700≈10%,说明中国的军费大约相当于美费的百分之十。 4. D 推理判断题。第五段说明了美国国防Robert Gates访华的原因。 5. A 主旨大意题。根据第一段第一句话可以判断。
14 / 15
6.【文章大意】这是一篇说明文,介绍了日本震之后福岛核电站遭到破坏后引发的世界围的核危机和核恐慌。专家认为,高强度的核辐射将会对人们的健康带来危害,核原料泄入海洋不会造成很大的危害,因为海水能够稀释这些材料。
1. B 细节理解题。根据文章第一段可知,只有在福岛核电站工作的工人有被辐射的危险。 2. C 细节理解题。根据文章第五段the sea provides a very high degree of dilution可知,海水能够对放射物质进行稀释,因此不用担心核材料泄入海洋。
3. C 主旨大意题。通读全文可知,《担心核辐射》可以全面概况本文的容。A项《福岛核电站事故》、B项《核辐射对人们健康的危害》、D项《核电危与》均较片面。 7【文章大意】本文报道了2011年4月15日在省市举行的金砖五国领导人会议。 1. D 主旨大意题。根据第一段第一句话可以判断。 2. B 细节理解题。根据第六段可以判断。
3. D 细节理解题。根据倒数第二段选项A、B、C都正确,根据第五段最后一句话D错误。 4.C 推理判断题。选项A、B、D是文中已经告知信息,选项C才是推断出来的。 5. B 观点态度题。本文作者客观地报道了金砖五国领导人会议。
15 / 15
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务