您好,欢迎来到微智科技网。
搜索
您的当前位置:首页【中考真题】2021年广西桂林市中考英语试卷(附答案)

【中考真题】2021年广西桂林市中考英语试卷(附答案)

来源:微智科技网
绝密★启用前

2021年广西桂林市中考英语试卷

注意事项:

1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上

一、单项选择

1.It is good to eat ________ apple every day. A.the

B.an

C.a

2.I’d like to drink some ________. A.bananas

B.water

C.chicken

3.Let’s go shopping for some food. ________ haven’t got any meat. A.We

B.Our

C.Ours

4.There is a new TV ________ the wall. A.at

B.of

C.on

5.—Can you play table tennis? —Yes. I ________. A.can

B.must

C.may

6.Guilin isn’t as ________ as Beijing. A.big

B.bigger

C.biggest

7.Look! Some old people ________ in the park. A.sings

B.sing

C.are singing

8.The zebra eats grass, but it ________ eat meat. A.doesn’t

B.didn’t

C.don’t

9.The doctor wanted to know ________ this morning. A.what did you have

B.what you had

C.what you have

10.These great books ________ by people all over the world today. A.were read

二、补全对话5选5

根据对话内容,选出最佳选项补全对话。 A: Tony, is this a photo of your family? B: 11.

A: Who is this man?

试卷第1页,总8页

B.read C.are read

B: 12.

A: What does he do? B: 13.

A: Is this your mum? B: 14.

A: Where is your mum? B: 15.

A.He is a policeman. B.Yes, it is. C.That’s my father. D.She is next to my father. E.No, that’s my aunt.

三、完型填空

阅读短文,从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Many years ago, I lived in Greece, on a very beautiful island. During my first year, I 16 to the beach for the Labour Day holiday. Greek people celebrate Labour Day on 1st May, and it is also a festival to celebrate the beginning of 17 . The sun was shining 18 and the sea was clear blue. I was sitting in a small restaurant by the sea while the cook 19 fish over a fire for lunch. It smelled delicious. There were a lot of local people 20 some tourists. The girls and women 21 flowers in their hair. Someone gave a circle of flowers to me. In the afternoon, people played traditional Greek 22 to dance with it on the beach, and I also danced with them 23 the evening. 24 a wonderful day! All the people 25 themselves. I will remember it for ever. 16.A.go 17.A.winter 18.A.brightly 19.A.would cook 20.A.as soon as 21.A.wore 22.A.tennis 23.A.after

B.went B.autumn B.bright B.will cook B.as well as B.washed B.football B.before

C.have gone C.summer C.heavy C.is cooking C.such as C.held C.music C.when

试卷第2页,总8页

D.have been D.spring D.heavily D.was cooking D.as D.made D.games D.until

24.A.What’s 25.A.enjoy

四、阅读判断

B.What B.enjoyed

C.How C.help

D.How’s D.helped

Sam goes to a new school in Cambridge now. He is studying some new subjects, like science. It is very difficult. At school, he can see his friends and talk to them on the Internet. He likes sports. He always plays football after school on Mondays. He likes his new school very much.

请根据短文内容,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。 26.Sam goes to a new school in Cambridge now. 27.Science isn’t difficult.

28.At school, Sam can’t see his friends on the Internet. 29.Sam always plays football after school on Sundays. 30.Sam likes his new school very much.

五、阅读单选

Betty is studying in a school in Paris now. Let’s take a look at her timetable.

Monday History 8:30—10:00 Room 302 French 10:20—12:00 Room 104 Room 205 Maths 13:00—14:40 Room 301 A Pop Music Concert 15:00—17:00 The school hall 根据表格信息,选择最佳选项。

31.What lesson does Betty have on Monday morning? A.History.

B.Art.

C.Music.

D.Maths.

The school gym A Rock Music Concert Art Tuesday 32.Where does Betty have French lesson?

试卷第3页,总8页

A.In Room 205. B.In Room 104. C.In Room 302. D.In Room 301.

33.What time does Betty have maths lesson at? A.8:30—10:00.

B.10:20—12:00.

C.13:00—14:40.

D.15:00—17:00.

34.When is the pop music concert? A.On Monday morning. C.On Tuesday morning.

35.Where is the rock music concert? A.In Room 205. gym.

Mr. Green is a doctor, and he is usually very busy. One day, it was his son, Bill’s birthday. It was half past five in the afternoon. Bill was watching TV on the sofa when his father went back home from work.

“Hello, Dad.” Bill said to his dear father.

“Dear, happy birthday to you! I want to give a present to you. Here is fifty dollars. You can buy some books. I know you like reading.” Mr. Green said to his son.

“Thank you very much, Dad.” said Bill happily.

Then Bill went out of the house with the money. About fifteen minutes later, he went back home with nothing.

“Where are the books?” Mr. Green asked.

“I didn’t go to the bookstore. I went to Mr. Smith’s house. I gave the money to his son, Bob. He wants to buy some toys but his family is too poor.” said the boy.

Mr. Green held his son into his arms and said, “Yow are a good boy! I’m proud of you.” 根据短文内容,选择最佳选项。 36.Mr. Green works ________. A.in a hospital

B.in a bookstore

C.in a toy shop

D.in a factory

B.In Room 301.

C.In the school hall. D.In the school B.On Monday afternoon. D.On Tuesday afternoon.

37.One day, Mr. Green went back home while his son ________. A.was watching TV C.was reading a book

B.was eating something D.was playing with Bob

38.Mr. Green gave fifty dollars to Bill to ________. A.give it to Mr. Smith B.give it to Bob 39.Bill is ________ according to the passage.

试卷第4页,总8页

C.buy some toys D.buy some books

A.clever B.helpful C.patient D.brave

40.We can learn from the passage that ________.

A.Mr. Green bought Bill a Christmas present B.Bill bought some books C.Mr. Smith wanted to buy some toys

Water is important to all living things but some areas in the world are short of water a lot. So we should try to protect and save water.

A group of students from Zhejiang University have successfully developed an “air hand-washing machine”. The machine uses an infrared ray induction system (红外线感应系统), which can feel the presence of our hands. If it feels there are hands, the water with the air will come from the tap. And it has been proven that it is nearly as effective as traditional hand-washing. It uses only ten percent of the water that regular hand-washing does. The students have even set up a company to introduce the product to the public.

Li Qizhang, a member of the team that developed the machine, told a reporter that a model of their machine had already been placed in a classroom building at the university and it worked very well.

In 2014, a student called Chen Puyang first thought of the idea while he was washing his hands. Washing one’s hands uses a lot of water, Chen thought. Would it be possible to replace the water with air? Others may not give the question a second thought. However, for Chen and Li, who were studying fluid mechanics (流体力学) at the time, this was considered to be an excellent idea.

Soon, Chen, Li and several classmates started on the project. After a year of research, the team came up with a gravity-driven (重力驱动) hand-washing machine successfully. 根据短文内容,选择最佳选项。

41.The underlined words “presence” means “________” in Paragraph 2. A.形状

B.存在

C.距离

D.影响

D.Mr. Green was pleased with his son

42.The underlined sentence in the 4th paragraph means ________. A.other people may not spend a second thinking about the question again B.other people may think it is impossible to use air instead of water C.other people may not think or worry about the question at all D.other people may think there is no answer to the question 43.We can infer from the passage that ________.

试卷第5页,总8页

A.the air hand-washing machine will be expensive B.you can wash your hands clean without any electricity C.you can buy the “air hand-washing machine” in the shop now

D.the students developed the machine by the knowledge of fluid mechanics 44.Which of the following is TRUE about the “air hand-washing machine”? A.A company was set up to produce the machine. B.It doesn’t need any water when you wash your hand. C.It was invented by two students from Zhejiang University. D.The idea of the machine came to Chen’s mind in a sudden.

45.Compared with the air hand-washing machine, how much water can be wasted by regular hand-washing?

A.Only ten percent of the water. C.About ninety percent of the water.

六、短文选词填空

A.home B.schools C.by D.happy E. have In the future, maybe there won’t be any 46.. Students will study at 47.. They will use computers to 48. lessons on the Internet. They can ask their teachers questions 49. email. But they won’t be 50. because they can’t make friends at home.

七、根据汉语提示填空

51.He is a ________ (仔细的;认真的) boy.

52.His ________ (能力) in swimming was noticed by the coach. 53.She plays the piano ________ (好) than Sam does.

54.Her home is the closest to school, so she often ________ (走路) to school. 55.The spaceship has already ________ (着陆,降落) on the moon.

八、根据首字母填空

56.This week’s match is more b________ than last week’s. 57.Teahouse is one of Lao She’s most famous p________. 58.He is so clever that he can work out the problem e________.

试卷第6页,总8页

B.About twenty percent of the water. D.A hundred percent of the water.

59.You f________ when you move down quickly to the ground.

60.Daming was sad because he wasn’t c________ for the school basketball team.

九、材料作文

61. 2021年5月22日,“世界杂交水稻之父”袁隆平因病在湖南长沙逝世。巨星陨落,举世皆哀,人们纷纷以各种不同的方式来纪念这位伟大的科学家。请你根据下列表格信息提示,以“The greatest hero in my heart—Yuan Longping”为题,写一篇英文短文简单介绍袁隆平院士的生平事迹。

1930 be born, in Beijing; 19 start a special study about rice; 1974 develop a new kind of rice; 1980 begin to, help people grow more rice, Facts about his life not only...but also..., 生平事迹 China, many other areas around the world; 2021 die, in Changsha; … solve, the problem of food, for millions of people, Contributions 成就贡献 … One of the best ways to remember him 纪念他最好的方式之一 should, save food, never waste any food … call, the “father of hybrid rice”; (杂交水稻之父) (写作要求)1、短文应包括以上信息,为使行文连贯可适当增加细节。

2、文章词数在90词左右,开头已经给出,不计入总词数。 3、文中不得出现涉及考生真实信息的人名、地名或校名。

The greatest hero in my heart—Yuan Longping

Yuan Longping is the greatest hero in my heart. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

试卷第7页,总8页

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

试卷第8页,总8页

1.B 【详解】

句意:每天吃一个苹果很好。

考查冠词辨析。the定冠词,表示特指等;an不定冠词,表示泛指,用于以元音音素开头的单词之前;a不定冠词,表示泛指,用于以辅音音素开头的单词之前。根据句意,空处的词表示泛指,且apple是以元音音素开头,故应用不定冠词an。故选B。 2.B 【详解】

句意:我想喝点水。

考查名词辨析。bananas香蕉;water水;chicken鸡肉。根据句中的动词“drink”可知,应是想喝点水。故选B。 3.A 【详解】

句意:我们去买点吃的吧。我们没有肉了。

考查代词辨析。We我们,主格;Our我们的,形容词性物主代词;Ours我们的,名词性物主代词。根据“...haven’t got any meat.”可知,设空处作句子的主语,指的是“我们”,应用We。故选A。 4.C 【详解】

句意:墙上有一台新电视。

考查介词辨析。at在;of……的;on在……上面。根据“... the wall”可知电视在墙上,on the wall在墙上(表面上)。故选C。 5.A 【详解】

句意:——你会打乒乓球吗?——是的,我会。

考查情态动词辨析。can能、会;must一定、必须;may可以。根据问句“Can you play table tennis?”和Yes可知,此句为can引导的一般疑问句的肯定回答,应用can来回答。故选A。 6.A 【详解】

答案第1页,总11页

句意:桂林不像北京那么大。

not as ... as不如……,考查形容词原级。短语中间用形容词或副词原级,此处用big。故选A。 7.C 【详解】

句意:看!一些老人在公园里唱歌。

考查时态辨析。根据“Look!”可知事情正在发生,用现在进行时,其结构为am/is/are doing。故选C。 8.A 【详解】

句意:斑马吃草,但不吃肉。

doesn’t用于一般现在时,考查助动词辨析。主语是第三人称单数形式,且动词是行为动词;didn’t用于一般过去时,动词是行为动词;don’t用于一般现在时,主语是第三人称单数以外的人称,且动词是行为动词。承接前句“The zebra eats grass,”时态可知,空处所在的句子也应是一般现在时,主语“it”是第三人称单数形式,且动词eat是行为动词,故应用doesn’t构成否定句。故选A。 9.B 【详解】

句意:医生想知道你今早吃了什么。

考查宾语从句。know后缺少宾语,此处用宾语从句。宾语从句用陈述语序,排除A;再由“wanted”可知主过从必过,排除C。故选B。 10.C 【详解】

句意:现在全世界的人都在读这些伟大的书。

考查一般现在时的被动语态。根据句意,主语和动词之间是动宾关系,故应用被动语态;结be done;合时间状语today可知,应用一般现在时的被动语态,构成形式为:主语“These great books”是复数形式,be用are;read的过去分词是read。故选C。 11.B 12.C 13.A

答案第2页,总11页

14.E 15.D 【分析】

对话中两个人在谈论Tony的一张全家福。 11.

根据“Tony, is this a photo of your family?”一般疑问句,可知要用“Yes”或“No”回答, 答句中this改为it,B项“是的,它是。”符合语境。故选B。 12.

根据“Who is this man?”可知要介绍一名男士,C项“那是我的爸爸。”符合语境。故选C。 13.

根据“What does he do?”可知询问工作,A项“他是一名。”符合语境。故选A。 14.

根据“Is this your mum?”一般疑问句,可知要用“Yes”或“No”回答,表示人时,答句中this改为that,E项“不, 那是我的姑姑。”符合语境。故选E。 15.

根据“Where is your mum?”可知答句要回答妈妈所在的位置,D项“她在我爸爸旁边。”符合语境。故选D。 16.B 17.C 18.A 19.D 20.B 21.A 22.C 23.D 24.B 25.B 【分析】

文章讲述了作者与希腊人一起庆祝五一劳动节的经历。

答案第3页,总11页

16.

句意:在我的第一年,我去海滩过劳动节。

go动词原形;went动词过去式;have gone现在完成时;have been现在完成时。根据“During my first year”可知要用一般过去时,谓语用过去式went。故选B。 17.

句意:希腊人在5月1日庆祝劳动节,这也是一个庆祝夏天开始的节日。

winter冬天;autumn秋天;summer夏天;spring春天。根据“Greek people celebrate Labour Day on 1st May”可知时间是5月1日,希腊这时候正式夏天要开始的时候。故选C。 18.

句意:阳光明媚,大海是清澈的蓝色。

brightly明亮地,副词;bright明亮的,形容词;heavy沉重的,形容词;heavily猛烈地,副 词。根据“The sun was shining”可知阳光照耀是明亮的,brightly修饰动词shining。故选A。19.

句意:我坐在海边的一家小餐馆里,厨师正在火上烤鱼当午餐。

would cook过去将来时;will cook一般将来时;is cooking现在进行时;was cooking过去进行时。根据“while”可知此处是while连接并列句,都用过去进行时。故选D。 20.

句意:有很多当地人以及一些游客。

as soon as一……就……;as well as和……一样,such as比如;as作为。也;根据“There were a lot of local people ... some tourists.”可知有本地人也有游客,用as well as符合语境。故选B。 21.

句意:姑娘们和妇女们头上戴着鲜花。

wore穿,戴;washed洗;held拿;made制作。根据“flowers in their hair”可知是戴着鲜花。故选A。 22.

句意:下午,人们在海滩上演奏传统的希腊音乐与之共舞,我也和他们一起跳舞直到晚上。tennis网球;football足球;music音乐;games游戏。根据“to dance with it”可知是随着音乐起舞。故选C。 23.

句意:下午,人们在海滩上演奏传统的希腊音乐与之共舞,我也和他们一起跳舞直到晚上。

答案第4页,总11页

after在……之后;before在……之前;when当……时候;until直到……为止。根据“In the afternoon, people played traditional Greek ... to dance with it on the beach”可知从下午开始跳,直到晚上。故选D。 24.

句意:多么美妙的一天!

What’s是什么;What多么;How多么;How’s怎样。根据“... a wonderful day!”可知此处是感叹句,中心词day是可数名词单数,此处用“What a/an+形容词+可数名词单数!”结构,空后有a,此处用What。故选B。 25.

句意:所有的人都玩得很开心。

enjoy享受,动词原形;enjoyed享受,动词的过去式;help帮助,动词原形;helped帮助,enjoy oneself玩得开心,动词的过去式。将过去发生的事情,用一般过去时,此处用enjoyed。故选B。 26.T 27.F 28.F 29.F 30.T 【分析】

本文是一篇记叙文。主要介绍了Sam的个人情况,包括在剑桥的学习和运动情况。 26.

细节理解题。根据文中“Sam goes to a new school in Cambridge now.”可知,Sam现在在剑桥上一所新学校是正确的。故答案为T。 27.

细节理解题。根据文中“He is studying some new subjects, like science. It is very difficult.”可知,科学并不难是错误的,是很难。故答案为F。 28.

细节理解题。根据文中“At school, he can see his friends and talk to them on the Internet.”可知,在学校Sam不能在网上看到他的朋友是错误的,能在网上看到。故答案为F。

答案第5页,总11页

29.

细节理解题。根据文中“He always plays football after school on Mondays.”可知,Sam总是在星期天放学后踢足球是错误的,是星期一踢。故答案为F。 30.

细节理解题。根据文中“He likes his new school very much.”是正确的。故答案为T。 31.A 32.B 33.C 34.B 35.D 【分析】

本文是一篇应用文。主要介绍了Betty在巴黎学习的科目和对应的时间表。 31.

细节理解题。根据表中“Monday 8:30—10:00: History”可知,Betty星期一上午上历史课。故选A。 32.

细节理解题。根据表中“French: Room 104”可知,Betty在104教室上法语课。故选B。 33.

细节理解题。根据表中“13:00—14:40 Maths”可知,Betty在13:00——14:40上数学课。故选C。 34.

细节理解题。根据表中“Monday: A Pop Music Concert 15:00—17:00”可知,星期一下午开流行音乐会。故选B。 35.

细节理解题。根据表中“A Rock Music Concert: The school gym”可知,摇滚音乐会在学校体育馆。故选D。 36.A 37.A

答案第6页,总11页

38.D 39.B 40.D 【分析】

格林先生给儿子50美元让他去买书作为生日礼物,但是儿子却两手空空回到了家,原来他把钱给了家庭贫困的史密斯先生的儿子,让他去买玩具。 36.

推理判断题。根据“Mr. Green is a doctor”可知格林先生是一名医生,应是在医院工作。故选A。 37.

细节理解题。根据“Bill was watching TV on the sofa when his father went back home from work.”可知格林先生回来的时候比尔正在看电视。故选A。 38.

细节理解题。根据“Here is fifty dollars. You can buy some books.”可知格林先生给比尔50美元,让他去买书。故选D。 39.

推理判断题。根据“I went to Mr. Smith’s house. I gave the money to his son, Bob. He wants to buy some toys but his family is too poor.”可知比尔把要买书的钱给了家境贫困的鲍勃,让他买玩具,由此可知比尔是乐于助人的。故选B。 40.

细节理解题。根据“Yow are a good boy! I’m proud of you.”可知格林先生很满意儿子做的事情。故选D。 41.B 42.C 43.D 44.D 45.C 【分析】

文章主要介绍了来自浙江大学的一群大学生成功研制出的“空气洗手装置”。

答案第7页,总11页

41.

词义猜测题。根据“If it feels there are hands”可知这个系统能感受到手的存在,presence意为“存在”。故选B。 42.

“Others may not give the question a second thought.”意为“其他人可能不会再考虑句意猜测题。

这个问题。”此处讲其他人可能根本不会想或担心这个问题。故选C。 43.

推理判断题。根据“However, for Chen and Li, who were studying fluid mechanics (流体力学) at the time, this was considered to be an excellent idea.”及“After a year of research, the team came up with a gravity-driven hand-washing machine successfully.”可知正在学习流体力学,觉得发明空气洗手装置会是个好主意,而发明出来的洗手装置也使用了重力驱动,由此可推出学生们用流体力学的知识研制了这台机器。故选D。 44.

细节理解题。根据“In 2014, a student called Chen Puyang first thought of the idea while he was washing his hands.”可知陈突然想到了制造这种机器的主意。故选D。 45.

推理判断题。根据“It uses only ten percent of the water that regular hand-washing does.”可知用空气洗手装置洗手,只需使用通常的百分之十的水量,由此推出常规洗手浪费了百分之九十的水。故选C。 46.B 47.A 48.E 49.C 50.D 【分析】

文章是对未来的畅想,在未来也许会没有学校,人们在家通过电脑学习,但在家不能交朋友,学生们不会开心。 46.

句意:在未来,也许不会有任何学校。根据“They will use computers to ... lessons on the Internet.”

答案第8页,总11页

可知通过网络上课,应是也许会没有学校,schools学校。故选B。 47.

句意:学生将在家里学习。根据“because they can’t make friends at home”可知是在家学习,home家。故选A。 48.

句意:他们将使用电脑在互联网上上课。根据“... lessons on the Internet”可知是在网上上课,have lessons上课。故选E。 49.

句意:他们可以通过电子邮件向老师提问。根据“They can ask their teachers questions ”可知要问问题是通过邮件问,by通过。故选C。 50.

句意:但他们不会高兴,因为他们不能在家里交朋友。根据“because they can’t make friends at home”可知交不到朋友会不开心,happy高兴的,开心的。故选D。 51.careful 【详解】

句意:他是一个认真的男孩。“仔细的;认真的”英文表达为“careful”,形容词,在句中作定语修饰名词“boy”。故填careful。 52.ability 【详解】

句意:教练注意到了他的游泳能力。能力:ability,为可数名词,句中指游泳的能力,用单数。故填ability。 53.better 【详解】

well;句意:她钢琴弹得比Sam好。好:根据空后than的提示可知,空处应用比较级better,更好。故填better。 54.walks 【详解】

句意:她的家离学校最近,所以她经常步行去学校。走路walk,walk to school走路去上学。根据“often”可知用一般现在时,主语“she”后接动词的第三人称单数形式walks。故填walks。 55.landed

答案第9页,总11页

【详解】

句意:宇宙飞船已经在月球上着陆了。“着陆,降落”译为land,根据“has already ...”可知此land的过去分词形式为landed。 处用现在完成时,设空处填动词的过去分词形式,故填landed。56.(b)oring 【详解】

句意:这周的比赛比上周的无聊。此处be动词后接形容词比较级作表语,结合首字母b可推出用boring来形容比赛无聊,more boring更加无聊的。故填(b)oring。 57.(p)lays 【详解】

句意:《茶馆》是老舍最著名的戏剧之一。根据“Teahouse”可知此处讲戏剧《茶馆》,play戏剧。“one of+形容词最高级+可数名词复数”表示“最……的……之一”,此处用play的复数形式plays。故填(p)lays。 58.easily 【详解】

句意:他很聪明,可以很容易地解出这道题。根据句中“He is so clever”和首字母提示可知,应是很容易地解出这道题,故空处应是easily,容易地,副词,修饰动词。故填easily。 59.(f)all 【详解】

句意:当你快速地向地面移动时,你就会跌倒。根据“when you move down quickly to the ground”可知朝着地面快速移动,是“跌倒”的意思,结合首字母f可知用fall表示“跌倒,突然倒下”。句子使用一般现在时,“You”后接动词原形。故填(f)all。 60.(c)hosen 【详解】

句意:大明很伤心,因为他没有入选学校篮球队。根据“Daming was sad”可知因没被校篮球队选中而难过,choose选择,wasn’t后接其过去分词形式chosen构成一般过去时的被动语态。故填(c)hosen。 61.例文:

The greatest hero in my heart—Yuan Longping

Yuan Longping is the greatest hero in my heart. He was born in Beijing in 1930. In 19, he started a special study about rice. In 1974, he developed a new kind of rice, Hybrid Rice. In 1980,

答案第10页,总11页

he began to help people grow more rice not only in China but also in many other areas around the world. In 2021, he died in Changsha.

Yuan Longping made a great contribution to the agriculture of the world. He solved the problem of food for millions of people. So he is called the “father of hybrid rice”.

I think we should save food in our daily life to remember him. Never waste any food from now on. 【详解】

1.题干解读:题目要求以“The greatest hero in my heart—Yuan Longping”为题,根据表格信息来介绍袁隆平院士的生平世界,要包含生平事迹、成就贡献、纪念他的方式三部分。可适当增加细节。

2.写作指导:写作时可分为三段,第一段引出主题并介绍袁隆平的生平,第二段总结袁隆平的贡献,第三段提出为纪念袁隆平,要节约食物。介绍袁隆平的生平以一般过去时为主,写如何纪念要使用一般现在时。要做到无单词拼写和语法错误。

答案第11页,总11页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务