2016-2017学年浙江省金华市婺城区八年级(上)期末英语试卷
一、听力第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项
1.(1分)What are the children playing?A.Football.B.Basketball.C.Volleyball.
2.(1分)Whom did Jane visit England with?A.Her friends.B.Her family.C.Her teachers.
3.(1分)What present did Lucy receive from Jim?A.A toy bear.B.A storybook.C.Some chocolate.
4.(1分)How often does the woman eat fast food?A.Every day.B.Once a week.C.Five times a week.
5.(1分)Where is the girl probably?A.In the museum.B.In the shop.C.In the library.
6.(2分)听下面一段较长对话,回答6.What is Mr Brown doing?A.He is talking with students.B.He is giving a class.C.He is having a meeting.7.Who is Mr Smith?
第1页(共31页)
6﹣7两个问题.
A.Jim's friend.B.Jim's father.C.Jim's teacher.
7.(3分)听下面一段较长对话,回答8.Why doesn't the man like rainy days?A.Because he has to go to work.B.Because he has to go shopping.C.Because he has to stay at home.9.When will the rain stop?A.Tomorrow morning.B.Tomorrow afternoon.C.Tomorrow evening.
10.What does the man plan to do?A.To do some shopping.B.To go to Lucy's party.C.To do some sports.
8.(5分)听独白,请根据独白内容从成信息记录表.
An Open English ClassTime
Next (11)
Place
In the (12)
Host(主持人)
..
A、B、C三个选项中选择正确的选项,完8﹣10三个问题.
It will be given by Mark.He is from (13)
.
TopicHow to(14)
.
Rules(规则)
第2页(共31页)
Get everything
ready before the
class.Get there before
(15)that day.Listen to the teacher carefully.Put up your hands when you want to
speak.
11.A.MondayB.TuesdayC.Thursday12.
A.classroomB.libraryC.school hall13.A.AmericaB.CanadaC.Australia14.
A.study EnglishB.make friendsC.make a speech15.A.9:00 amB.8:30 amC.9:30 am.
第3页(共31页)
9.(15分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的项中选出最佳答案.
A、B、C、D四个选
5﹣year﹣old Josiah and his mum were eating at a restaurant.There Josiah saw a homeless(无家可归的)
man sitting outside of the (16)
.
He wanted to know (17)asking his mum (18)
the man looked so dirty and poor.He started like,\"Where is his(19)
?Where is his
family?Where does he keep his(20)?\"And she told him that the man
didn't have a home,so he had to sleep on the street.Josiah was very (21)when he heard that the man didn't have any food.Then he asked his mum,\"Can we ask him to(22)
and some food?(23)
.
a hamburger because it was one
we do so,I think he will be
very happy.\"Mum (24)
The man came in and sat down.He (25)
of the cheapest things.But Josiah told him that he could order anything he (26)
.\"Get as much bacon(培根肉)as you want,\"he said.
to say grace(做饭前
his mother and other people.
Before the man started eating,Josiah advised(27)祷告)with him.What Josiah did (28)
\"You never know who the angel(天使)on Earth is.When it comes to you,you should (29)
walk away from it.Watching my son touch the 11people in the
moments in my life,\"his mother
restaurant will always be one of the (30)added.16.A.school17.A.when18.A.differences19.A.school20.A.money21.A.sad22.A.write down23.A.Unless24.A.produced
B.bankB.whereB.meaningsB.homeB.booksB.relaxedB.come inB.ThoughB.arrived
C.restaurantC.howC.questionsC.officeC.foodC.pleasedC.stand upC.UntilC.agreed
D.hospitalD.whyD.experiencesD.shopD.clothesD.tiredD.look afterD.IfD.disagreed
第4页(共31页)
25.A.thought of26
A.prepared
B.asked forB.reportedB.herB.improvedB.everB.greatest
C.set upC.likedC.themC.touchedC.sometimesC.shortest
D.closed downD.followedD.meD.raisedD.neverD.poorest.
27.A.him28.A.left29.A.always30.A.worst
三、阅读理解;阅读下列材料,从每题所给的佳选项.
A、B、C、D四个选项中,选出最
10.(5分)Xinhua Middle School is going to use a new way to decide who the top kids are.Different rules stand for(代表)different points.If a student breaks a rule,his grades will be reduced(减少).If his grade is below 80,the teacher will have a talk with his parents.Let's see some of the rules.
◆At school,students mustn't tell lies(谎言)or copy(抄袭)others'homework or papers.They will get﹣5points if they do that.
◆Try to give some help.Students should learn to help others,such as sharing books with classmates,helping teachers carry boxes,cleaning the classroom and so on.One good thing you do means 2points you will get.
◆Never smoke.This is the most important rule.Smoking is bad for your health.Don't do it!If you smoke,you will get﹣10points.
◆Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.But some things on the Internet aren't for kids,so try to visit good Web pages.You can use the Web for fun or homework.Try to look through the things that are good for you,or your grades will be reduced by 3points.31.What will the teacher do if a student's grade is 70?
A.Have a talk with the student.
B.Ask the student to do more homework.C.Have a talk with the student's parents.D.Ask the student to have a talk with his parents.32.Which is the most important rule?
第5页(共31页)
A.Never tell lies.B.Try to help others.C.No smoking.
D.Use the Internet carefully.
33.Lingling helped Tom look for his book and helped Lucy clean her desk.How many points shouldLingling get?A.2.B.4.C.5.D.10.
34.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.A good student has to get at least 80points.B.You will get﹣10points if you tell a lie.C.Visiting good websites can get more points.
D.Students can only use the Internet to do their homework.35.The passage tells us how to
A.help othersB.stop smokingC.use the InternetD.be top students.
11.(5分)One day,a boy found an eagle's(鹰)egg.He didn't know what to do,so he put it in the nest(窝)of prairie(草原)chickens.The eagle hatched(孵化)and ▲.He grew up doing what prairie chickens do,such as scratching at the dirt(刨土)for food and flying short and low with his wings.It was a boring life.Day after day,the eagle grew older.One day,he and his prairie chicken friend saw a beautiful bird soaring(翱翔)in the sky,high above the mountains.\"Oh,I wish I could fly like that!\"said the eagle.The chicken replied,\"Don't give it another thought.That's the strong eagle,and it's the king of all birds.You could never be like him because you are a chicken!\"Then the eagle never thought about that.He went
第6页(共31页)
in Xinhua Middle School.
on living like a chicken.Even when he died,he thought he was a prairie chicken.My friend,you too are a small eagle.So try your best to fly in the sky,and don't listen to the prairie chickens!
36.Which of the following can be put in the ▲?
A.could fly like an eagleB.wanted to have a different lifeC.thought he was a chicken
D.became very different from other chickens
37.What does the underlined sentence\"Don't give it another thought\"mean in English?
A.You can have a try.B.Everything may happen.C.Stop thinking like that.D.You should know what to do.38.What is the RIGHT order of the story?①The eagle grew older.
②The eagle went on his boring life.③The eagle died.
④The chicken laughed at the eagle.
A.②①③④B.①④②③C.③④①②D.④②①③
39.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The eagle once wanted to fly in the sky.B.The chicken never saw an eagle before.C.The eagle's life with the chicken was interesting.
D.The chicken didn't like the eagle because he wasn't a chicken.40.What can you learn from the passage?
A.We should always listen to other's ideas.
第7页(共31页)
B.There is something that we can never do.C.It's important for us to choose good friends.D.Don't let other's words affect(影响)your life.
12.(5分)What will our homes be like in the future?Here are four predictions(预测):
1Tell your home what to do anytime and anywhere.
Want to take a shower when you get home?You'll be able to let your smart water heater(热水器)start heating up when you're still at work or on your way home.2Excuse me,my house is calling.
Did I turn off the oven?Did I close the window?Everyone may have a moment like that.But in the future,your home will check these for you.You will know that when your smoke detector(烟雾探测器)3Plan your life.
In your home of the future,all of your devices can work together to make your life more comfortable.When you turn on the lights in the morning,your windows will open at the same time.If it's still dark after you get up,the lights will slowly turn off by themselves after the sun appears.4Dangers may appear.
Your home may have dangers.So the problem in your smart home is:What if it gets hacked(被黑客入侵)?Maybe the hackers could open your door and cause a mess at your home through your phone or other devices.Your home will tell you about it but you can't arrive in time.So people will have to be careful of their personal information.We hope it won't be so bad.41.In the future,we can
A.take a shower
B.let the water heater workC.keep working
D.have a look at our smart home devices
42.What will our life be like in the future in smart homes?
A.Very busy.
第8页(共31页)
rings or you forget to close the window.
on our way home.
B.Very dangerous.C.More crowded.D.More comfortable.
43.Who will let you know if someone breaks into your home in the future?
A.Your friend.B.Your home.C.The police.D.Your neighbour.
44.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.There might be dangers about smart homes in the future.
B.The hackers might only come into your home through the windows.C.The lights will turn on by themselves when the sun comes out.D.You needn't worry about your personal information in the future.45.What's the best title of the passage?
A.A Better WorldB.Some Beautiful HousesC.Homes of the FutureD.Some Famous Predictions.13.(5分)
Ⅰ
46.9﹣year﹣old Tim likes interesting stories about trips.47.15﹣year﹣old Ellen wants to learn about life from some books.
48.3﹣year﹣old Ben is interested in cute pictures in books.
49.7﹣year﹣old Helen just started school life.She wants to know more about it.50.12﹣year﹣old Larry didn't pass the exam.He needs to find hope in real stories.
Ⅱ
A.The Worst Class Trip Ever
It tells a story of Wyatt Palmer going with his middle school classmates
on a trip.
第9页(共31页)
B.Biscuit's Big Friend
It is a picture book.It tells children from 1to 4years old easy stories of
this little dog.
C.Arthur
It is about Arthur and his friends'school life.They have fun,meet
problems and work together.
D.The Way Home Looks Now
To bring love back to his family,Peter decided to join the baseball
team.It's a real﹣life story and
gives children hope.E.Tuesdays with Morrie
Mr Morrie was a teacher of a university.Before he died,his student met
him every Tuesday and Mr
Morrie gave him lessons about life.
五、词汇运用从方框中选择适当的单词或词组并用其适当形式填空,使句子完整、通顺.
14.(10分)twenty cloud while thin make sure51.The radio says it will be52.To
tomorrow.
he was at home,I called him before I left.
she was sweeping the floor.
century.
53.Tim's mother was listening to music
54.Lao She is one of the greatest Chinese writers of the55.Usually the fat hope to beand healthier.
than before,the thin want to be stronger
15.(20分)阅读下列短文,请根据所给中文正确拼写单词,使短文意思完整.每空限填一词.
Do you know how to take notes(笔记)in class?It may not be as easy as you think.First,you do not always need a (56)can just write on a piece of paper or in your book.Second,never (57)
(介意)when you cannot write down all the (58)
第10页(共31页)
(笔记本)to take notes.You
(句子)the teacher said in class.We take notes to help us(59)(理解)
the things we learn,not to remember what the teacher says.So we just need to write down the (60)more(61)use some(62)
(字母)to stand for(代表)these words.Third,you should(63)
(把…填完整)your notes after class.Find the
(改正)them.
(关键性的)points.When you want to take notes
(快速地),you can just write down some words.You can even
mistakes in your notes and ()
There are many books about how to take notes.Choose one to read and do some(65)
(练习),you will become an expert(专家)on taking notes.
16.(20分)Here's a story about how I learnt to swim.For some people,(66)(swim)is a piece of cake.They learnt how to swim when they were (67)(child).I was afraid(68)I decided(69)
water when I was a five﹣year﹣old little girl.But
(learn)to swim!
(one)two lessons,I did badly.I
to give
I had a swimming lesson.During the(70)
felt very sad,so I told my problems to my friend,and asked(71)
me some advice.My friend said I was not patient(耐心的)enough.I thought she was right.From then on,I got up at 6am every day(72)to practise.Little by little,I improved.At the moment,I can swim(73)
(well)than before.And I believe if I keep
(week).Be my swimming went to the pool
on practising,I will be able to swim very well in two (74)patient and hard﹣working﹣this is what I learnt(75)lesson.I feel very happy.
七、书面表达
17.(20分)下面是110热线记录下来的一份交通事故报告表,请你根据表格中提供的信息,用第三人称将所发生的事故写成短文,生要注意交通安全.
AccidentTime
A car hit a bike.The bike was broken.
5:30pm,December 30.
第11页(共31页)
谈谈你的看法并呼吁每个学
PlaceReasonPeople
Jiefang Road.Rainy weather.
Tom(driver of the car)felt afraid;Jack(who rode the bike)was
hurt.
End注意:
The police arrived and took Jack to hospital.
(1)短文内容可适当增加;
(2)文中不得出现真实的人名和校名;(3)词数:80左右;
(4)短文首句仅供选择使用,不计入总词数.
There was an accident on Jiefang Road at 5:30pm on December 30th.
第12页(共31页)
2016-2017学年浙江省金华市婺城区八年级(上)期末英
语试卷
参与试题解析
一、听力第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项
1.(1分)What are the children playing?A.Football.B.Basketball.C.Volleyball.【解答】A
2.(1分)Whom did Jane visit England with?A.Her friends.B.Her family.C.Her teachers.【解答】B
3.(1分)What present did Lucy receive from Jim?A.A toy bear.B.A storybook.C.Some chocolate.【解答】B
4.(1分)How often does the woman eat fast food?A.Every day.B.Once a week.C.Five times a week.【解答】C
第13页(共31页)
5.(1分)Where is the girl probably?A.In the museum.B.In the shop.C.In the library.【解答】C
6.(2分)听下面一段较长对话,回答6.What is Mr Brown doing?A.He is talking with students.B.He is giving a class.C.He is having a meeting.7.Who is Mr Smith?A.Jim's friend.B.Jim's father.C.Jim's teacher.【解答】BB
6﹣7两个问题.
7.(3分)听下面一段较长对话,回答8.Why doesn't the man like rainy days?A.Because he has to go to work.B.Because he has to go shopping.C.Because he has to stay at home.9.When will the rain stop?A.Tomorrow morning.B.Tomorrow afternoon.C.Tomorrow evening.
10.What does the man plan to do?A.To do some shopping.B.To go to Lucy's party.C.To do some sports.
8﹣10三个问题.
第14页(共31页)
【解答】C B C
8.(5分)听独白,请根据独白内容从成信息记录表.
A、B、C三个选项中选择正确的选项,完
An Open English ClassTime
Next (11)A
Place
.
In the (12)C.
Host(主持人)It will be given by Mark.He is from (13)C.
TopicHow to(14)A
.
Rules(规则)Get everything ready before the class.Get there before(15)
B
that day.Listen to
第15页(共31页)
the teacher carefully.Put up your hands when you want to speak.
11.A.MondayB.TuesdayC.Thursday12.
A.classroomB.libraryC.school hall13.A.AmericaB.CanadaC.Australia14.
A.study EnglishB.make friendsC.make a speech15.A.9:00 amB.8:30 amC.9:30 am.
【解答】11﹣15.ACCAB
第16页(共31页)
9.(15分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的项中选出最佳答案.
A、B、C、D四个选
5﹣year﹣old Josiah and his mum were eating at a restaurant.There Josiah saw a homeless(无家可归的)
man sitting outside of the (16)
C.
He wanted to know (17)Dhis mum (18)
the man looked so dirty and poor.He started asking
Clike,\"Where is his(19)B?Where is his family?Where
C?\"And she told him that the man didn't have a home,
when he heard that the
B
does he keep his(20)
so he had to sleep on the street.Josiah was very (21)A
man didn't have any food.Then he asked his mum,\"Can we ask him to(22)and some food?(23)DC.
The man came in and sat down.He (25)
we do so,I think he will be very happy.\"Mum (24)
Ba hamburger because it was one of
the cheapest things.But Josiah told him that he could order anything he (26)C.\"Get as much bacon(培根肉)as you want,\"he said.Before the man started eating,Josiah advised(27)告)with him.What Josiah did (28)
A
to say grace(做饭前祷
Chis mother and other people.
\"You never know who the angel(天使)on Earth is.When it comes to you,you should (29)
D
walk away from it.Watching my son touch the 11people in the
B
moments in my life,\"his mother
restaurant will always be one of the (30)added.16.A.school17.A.when18.A.differences19.A.school20.A.money21.A.sad22.A.write down23.A.Unless
B.bankB.whereB.meaningsB.homeB.booksB.relaxedB.come inB.Though
C.restaurantC.howC.questionsC.officeC.foodC.pleasedC.stand upC.Until
D.hospitalD.whyD.experiencesD.shopD.clothesD.tiredD.look afterD.If
第17页(共31页)
24.A.produced25.A.thought of26
A.prepared
B.arrivedB.asked forB.reportedB.herB.improvedB.everB.greatest
C.agreedC.set upC.likedC.themC.touchedC.sometimesC.shortest
D.disagreedD.closed downD.followedD.meD.raisedD.neverD.poorest.
27.A.him28.A.left29.A.always30.A.worst
【解答】16.答案:C.考查名词.A学校.B银行.C饭店.D医院.句意\"在那里,约西亚看见一个无家可归的人坐在
__外面.\".根据上一句
5﹣year﹣old
Josiah and his mum were eating at a restaurant5岁的约西亚和他的妈妈在一家餐馆吃饭.可知,应该是\"饭馆\".选C.
17.答案:D.考查疑问词.A什么时候.B哪.C怎么.D为什么.句意\"他想知道__那个男人看起来那么肮脏和贫穷.
\".可知,应该是\"为什么\".选D.
18.答案:C.考查名词.A差异.B意义.C问题.D经历.句意\"他开始问他妈妈像这样的__.\".根据下一句Where is his family?他的家人在哪里?可知,应该是\"问题\",选C.
19.答案:B.考查名词.A学校.B家.C办公室.D商店.句意\"他的___在哪?\".根据下一句Where is his family?他的家人在哪里?可知,应该是
\"家\".选B.
20.答案:C.考查名词.A钱.B书.C食物.D衣服.句意\"他把___放在哪里?\".根据21空后when he heard that the man didn't have any food当他听说那个人没有食物的时候.可知,应该是
\"食物\".选C.
21.答案:A.考查形容词.A伤心的.B放松的.C高兴的.D累的.句意\"当约西亚听说那个人没有食物时,他非常
___\".可知,应该是\"伤心的\".选A.
22.答案:B.考查搭配.A写下.B进来.C起立.D照顾.句意\"我们能叫他__吃点东西吗?\".根据第一行a homeless(无家可归的)man sitting outside of the restaurant一个无家可归的人坐在餐馆外面.可知,应该是
\"进来\".选B.
23.答案:D.考查连词.A除非.B虽然.C直到.D如果.句意\"___我们这样做了,我想他会很高兴的.\".根据上一句Can we ask him to come in and some food?我们能叫他进来吃点东西吗?可知,应是
第18页(共31页)
\"如果\".选D.
24.答案:C.考查动词.A产生.B到达.C同意.D不同意.句意\"妈妈___\".根据下一句The man came in and sat down那人进来坐了下来.可知,应是\"同意\".选C.
25.答案:B.考查搭配.A想起.B请求、要求.C建立.D停产.句意\"他__一个汉堡包,因为它是最便宜的东西之一.
\".可知,应该是\"请求\".选B.
26.答案:C.考查动词.A准备.B报告.C喜欢.D跟随.句意\"但是约西亚告诉他,他可以点他__的东西.\".根据上一句He asked for a hamburger because it was one of the cheapest things他请求了一个汉堡包,因为它是最便宜的东西之一.可知,应该是\"喜欢\".选C.
27.答案:A.考查代词.A他.B她、她的.C他们.D我.句意\"约西亚建议___跟他做饭前祷告.\".根据前一句Before the man started eating在那人开始吃东西之前.可知,用him他,代替the man那个男人.选A.
28.答案:C.考查动词.A离开.B改善.C触摸、打动.D提升.句意\"约西亚所做的事__他的母亲和其他人.\".可知,约西亚让无家可归的人和他们一起吃饭,因此应该是\"打动\".选C.
29.答案:D.考查副词.A总是.B曾经.C有时.D绝不、从不.句意\"当涉及到你的时候,你__应该离开它.\".根据上一句You never know who the angel(天使)on Earth is你永远不知道谁是地球上的天使.可知,应该是D.
30.答案:B.考查最高级.A最糟糕的.B最伟大的.C最短的.D最穷的.句意\"看着我的儿子打动餐馆里的人,将永远是我一生中该是\"最伟大的\".选B.
__时刻之一.\".可知,应
\"绝不\".选
三、阅读理解;阅读下列材料,从每题所给的佳选项.
A、B、C、D四个选项中,选出最
10.(5分)Xinhua Middle School is going to use a new way to decide who the top kids are.Different rules stand for(代表)different points.If a student breaks a rule,his grades will be reduced(减少).If his grade is below 80,the teacher will have a talk with his parents.Let's see some of the rules.
◆At school,students mustn't tell lies(谎言)or copy(抄袭)others'homework
第19页(共31页)
or papers.They will get﹣5points if they do that.
◆Try to give some help.Students should learn to help others,such as sharing books with classmates,helping teachers carry boxes,cleaning the classroom and so on.One good thing you do means 2points you will get.
◆Never smoke.This is the most important rule.Smoking is bad for your health.Don't do it!If you smoke,you will get﹣10points.
◆Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.But some things on the Internet aren't for kids,so try to visit good Web pages.You can use the Web for fun or homework.Try to look through the things that are good for you,or your grades will be reduced by 3points.31.What will the teacher do if a student's grade is 70?
A.Have a talk with the student.
B.Ask the student to do more homework.C.Have a talk with the student's parents.D.Ask the student to have a talk with his parents.32.Which is the most important rule?
A.Never tell lies.B.Try to help others.C.No smoking.
D.Use the Internet carefully.
33.Lingling helped Tom look for his book and helped Lucy clean her desk.How many points shouldLingling get?A.2.B.4.C.5.D.10.
34.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.A good student has to get at least 80points.B.You will get﹣10points if you tell a lie.
第20页(共31页)
C
C
B
A
C.Visiting good websites can get more points.
D.Students can only use the Internet to do their homework.35.The passage tells us how toD
A.help othersB.stop smokingC.use the InternetD.be top students.
【解答】31.C,细节理解题,If his grade is below 80,the teacher will have a talk with his parents如果分数低于80,就会找家长谈话,选择
C.
in Xinhua Middle School.
32.C,细节理解题,Never smoke.This is the most important rule不准吸烟,这是最重要的规则,选择
C.
33.B,细节理解题,One good thing you do means 2points you will get.帮助别人,帮一次加2分,所以是4分,选择B.
34.A,细节理解题,If his grade is below 80,the teacher will have a talk with his parents低于80就会找父母谈话,由此推测高于
80就是好学生,选择A.
35.D,细节理解题,Xinhua Middle School is going to use a new way to decide who the top kids are新华中学推出了新的规则来考核学生,文章主要介绍了几个规则,由此确定选择D.
11.(5分)One day,a boy found an eagle's(鹰)egg.He didn't know what to do,so he put it in the nest(窝)of prairie(草原)chickens.The eagle hatched(孵化)and ▲.He grew up doing what prairie chickens do,such as scratching at the dirt(刨土)for food and flying short and low with his wings.It was a boring life.Day after day,the eagle grew older.One day,he and his prairie chicken friend saw a beautiful bird soaring(翱翔)in the sky,high above the mountains.\"Oh,I wish I could fly like that!\"said the eagle.The chicken replied,\"Don't give it another thought.That's the strong eagle,and it's the king of all birds.You could never be like him because you are a chicken!\"Then the eagle never thought about that.He went on living like a chicken.Even when he died,he thought he was a prairie chicken.My friend,you too are a small eagle.So try your best to fly in the sky,and don't
第21页(共31页)
listen to the prairie chickens!
36.Which of the following can be put in the ▲?
A.could fly like an eagleB.wanted to have a different lifeC.thought he was a chicken
D.became very different from other chickens
37.What does the underlined sentence\"Don't give it another thought\"mean in English?
C
C
A.You can have a try.B.Everything may happen.C.Stop thinking like that.D.You should know what to do.38.What is the RIGHT order of the story?①The eagle grew older.
②The eagle went on his boring life.③The eagle died.
④The chicken laughed at the eagle.
A.②①③④B.①④②③C.③④①②D.④②①③
39.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The eagle once wanted to fly in the sky.B.The chicken never saw an eagle before.C.The eagle's life with the chicken was interesting.
D.The chicken didn't like the eagle because he wasn't a chicken.40.What can you learn from the passage?
D
A
B
A.We should always listen to other's ideas.B.There is something that we can never do.C.It's important for us to choose good friends.
第22页(共31页)
D.Don't let other's words affect(影响)your life.
【解答】36.C.细节理解题.根据后句\"He grew up doing what prairie chickens do,such as scratching at the dirt(刨土)for food and flying short and low with his wings.\"他长大了,做着和山鸡一样的事情刨土,飞的距离很短很矮,所以他认为自己就是一只山鸡,故选
C.
37.C.句意理解题.根据\"That's the strong eagle,and it's the king of all birds.You could never be like him because you are a chicken!\"那是鹰,鸟王,因为你是一只鸡,你永远也不会像鹰一样,因此可知这句话的意思是
\"不要那样想了\".故选C.
38.B.细节理解题.根据\"Day after day,the eagle grew older.\"鹰变老了,可知①排在第一位;根据\"You could never be like him because you are a chicken!\"你不可能像他一样!鹰受到了山鸡的嘲笑,所以④排在第二位;根据\"He went on living like a chicken.\"他继续山鸡的生活,每天刨土,因此可知②排在第三位;根据
\"Even
when he died,he thought he was a prairie chicken.\"甚至他死的时候,依然认为自己是一只山鸡.可知③排在第四位;故选
B.
39.A.细节理解题.根据.\"Oh,I wish I could fly like that!\"said the eagle.因此可知鹰也曾经想过在天上飞,故选
A.
40.D.细节理解题.根据\"So try your best to fly in the sky,and don't listen to the prairie chickens!\"你要尽力去飞,不要听信山鸡的话,因此可知我们从这篇文章可知不要让别人的话影响了你的生活,故选
D.
12.(5分)What will our homes be like in the future?Here are four predictions(预测):
1Tell your home what to do anytime and anywhere.
Want to take a shower when you get home?You'll be able to let your smart water heater(热水器)start heating up when you're still at work or on your way home.2Excuse me,my house is calling.
Did I turn off the oven?Did I close the window?Everyone may have a moment like that.But in the future,your home will check these for you.You will know that when your smoke detector(烟雾探测器)3Plan your life.
第23页(共31页)
rings or you forget to close the window.
In your home of the future,all of your devices can work together to make your life more comfortable.When you turn on the lights in the morning,your windows will open at the same time.If it's still dark after you get up,the lights will slowly turn off by themselves after the sun appears.4Dangers may appear.
Your home may have dangers.So the problem in your smart home is:What if it gets hacked(被黑客入侵)?Maybe the hackers could open your door and cause a mess at your home through your phone or other devices.Your home will tell you about it but you can't arrive in time.So people will have to be careful of their personal information.We hope it won't be so bad.41.In the future,we canB
A.take a shower
B.let the water heater workC.keep working
D.have a look at our smart home devices
42.What will our life be like in the future in smart homes?
A.Very busy.B.Very dangerous.C.More crowded.D.More comfortable.
43.Who will let you know if someone breaks into your home in the future?
A.Your friend.B.Your home.C.The police.D.Your neighbour.
44.Which of the following is TRUE according to the passage?
A
B
D
on our way home.
A.There might be dangers about smart homes in the future.
B.The hackers might only come into your home through the windows.C.The lights will turn on by themselves when the sun comes out.D.You needn't worry about your personal information in the future.
第24页(共31页)
45.What's the best title of the passage?
A.A Better WorldB.Some Beautiful HousesC.Homes of the FutureD.Some Famous Predictions.
C
【解答】答案:41.B细节理解题.根据第三行句子You'll be able to let your smart water heater(热水器)start heating up when you're still at work or on your way home.当你还在工作或回家的路上,你可以让你的智能热水器开始加热.可知我们可以让热水器在回家的路上工作.故选42.D细节理解题.根据倒数第二段句子
B.
In your home of the future,all of your
devices can work together to make your life more comfortable.在你未来的家里,你所有的设备都可以一起工作,让你的生活更加舒适.可知更加舒适.故选
D.
43.B细节理解题.根据最后一段句子Your home will tell you about it but you can't arrive in time.你的家会告诉你这件事,但你不能及时赶到.可知是你的家.故选B.
44.A细节理解题.根据最后一段句子Your home may have dangers.So the problem in your smart home is:What if it gets hacked(被黑客入侵)?你的家可能有危险.所以你的智能家居的问题是:如果它被黑客入侵了.可知未来的智能家居可能会有危险.故选A.
45.C细节理解题.根据整篇文章内容及其第一段句子
What will our homes be like
C.
in the future?将来我们的家会是什么样的?可知说的是未来的家.故选
13.(5分)
Ⅰ
46.9﹣year﹣old Tim likes interesting stories about trips.
A
E
47.15﹣year﹣old Ellen wants to learn about life from some books.
48.3﹣year﹣old Ben is interested in cute pictures in books.
B
49.7﹣year﹣old Helen just started school life.She wants to know more about it.C
50.12﹣year﹣old Larry didn't pass the exam.He needs to find hope in real
stories.
D
第25页(共31页)
Ⅱ
A.The Worst Class Trip Ever
It tells a story of Wyatt Palmer going with his middle school classmates
on a trip.
B.Biscuit's Big Friend
It is a picture book.It tells children from 1to 4years old easy stories of
this little dog.
C.Arthur
It is about Arthur and his friends'school life.They have fun,meet
problems and work together.
D.The Way Home Looks Now
To bring love back to his family,Peter decided to join the baseball
team.It's a real﹣life story and
gives children hope.E.Tuesdays with Morrie
Mr Morrie was a teacher of a university.Before he died,his student met
him every Tuesday and Mr
Morrie gave him lessons about life.
【解答】46.A,句意理解题,Tim likes interesting stories about trips喜欢关于旅行的故事,选择A,讲述的是Wyatt Palmer 和同学旅行的故事.
47.E,句意理解题,Ellen wants to learn about life from some books喜欢同过阅读来学习生活的意义,选择相关的.
48.B,句意理解题,Ben is interested in cute pictures in books喜欢插画书,选择B,讲述的是一本有关于小狗的漫画书.
49.C,句意理解题,7﹣year﹣old Helen just started school life.She wants to know more about it刚上学,想要了解学校生活,选择的校园生活.
50.D,句意理解题,He needs to find hope in real stories想要在真是的故事中找寻希望,选择D,It's a real﹣life story and gives children hope讲述的是Peter为了
第26页(共31页)
E,讲述的是《相约星期二》这本书,讲的是生活阅历
C,讲述的是Arthur 和他同学
爱参加篮球队的故事,这个故事可以给人希望.
五、词汇运用从方框中选择适当的单词或词组并用其适当形式填空,使句子完整、通顺.
14.(10分)twenty cloud while thin make sure51.The radio says it will becloudy52.Tomake sure
tomorrow.
he was at home,I called him before I left.
she was sweeping the floor.
century.
53.Tim's mother was listening to musicwhile
54.Lao She is one of the greatest Chinese writers of thetwentieth55.Usually the fat hope to bethinnerand healthier.
than before,the thin want to be stronger
【解答】51 cloudy 考查形容词:分析句子,结合选词,推测意思是收音机说明天多云.前面是系动词,后接形容词,故答案是
cloudy.
52 make sure 考查动词:分析句子,结合选词,推测意思是为了确保他在家,我在离开之前给他打过电话.前面是不定式,后接动词原形,故答案是
make sure.
53 while 考查连词:分析句子,结合选词,推测意思是提姆的妈妈在扫地的时候她正在听音乐.这里过去的两个动作正在同时进行,用
while,故答案是while.
54 twentieth 考查数词:分析句子,结合选词,推测意思是老舍是二十世纪最伟大的中国作家之一.前面是定冠词
the,后接序数词,故答案是
twentieth.
55 thinner 考查形容词:分析句子,结合选词,推测意思是通常胖人希望比以前瘦,瘦人想要更强壮更健康.这里
than是比较级的标志,故答案是
thinner.
15.(20分)阅读下列短文,请根据所给中文正确拼写单词,使短文意思完整.每空限填一词.
Do you know how to take notes(笔记)in class?It may not be as easy as you think.First,you do not always need a (56)
notebook
(笔记本)to take
notes.You can just write on a piece of paper or in your book.Second,never (57)mind
(介意)when you cannot write down all the (58)
sentences(句子)the teacher said in class.We take notes to help us(59)understand
(理解)the things we learn,not to remember what the teacher
第27页(共31页)
says.So we just need to write down the (60)keyyou want to take notes more(61)
(关键性的)points.When
quickly(快速地),you can just write down
letters
some words.You can even use some(62)
(字母)to stand for(代表)these words.Third,you should(63)
complete
(把…填完整)your notes after class.Find correct
(改正)them.
the mistakes in your notes and ()
There are many books about how to take notes.Choose one to read and do some(65)
practice(练习),you will become an expert(专家)on taking notes.
a
【解答】56.notebook 考查名词.notebook 笔记本,可数名词,在此处有修饰,用单数形式.
57.mind 考查动词.mind 介意,动词;祈使句中以动词原形开头,填即可.
58.sentences 考查名词.sentence 句子,可数名词;在此处在复数形式.
mind
all修饰,要用
59.understand 考查动词.understand 理解,动词;help sb do sth 帮助某人做某事,在此处要用它的原形.
60.key 考查形容词.key 关键的,形容词,在此处修饰名词61.quickly 考查副词.quickly 快速地,副词,在此处修饰动词
points.take.
62.letters 考查名词.letter 字母,可数名词,在此处有some修饰,要用复数形式.
63.complete 考查动词.complete 把…填完整,动词,在情态动词用原形.
.correct 考查动词.correct 改正,动词,由find与and可知要用它的原形.65.practice 考查名词.practice 练习,不可数名词,在此处用原形即可.
should后,
16.(20分)Here's a story about how I learnt to swim.For some people,(66)swimming
(swim)is a piece of cake.They learnt how to swim when they were
water when I was a five﹣year
(67)children(child).I was afraid(68)of﹣old little girl.But I decided(69)
to learn
(learn)to swim!
I had a swimming lesson.During the(70)first(one)two lessons,I did badly.I
第28页(共31页)
felt very sad,so I told my problems to my friend,and asked(71)herto give me
some advice.My friend said I was not patient(耐心的)enough.I thought she was right.From then on,I got up at 6am every day(72)practise.Little by little,I improved.At the moment,I can swim(73)
better
(well)than before.And I believe if
weeksmy
and
went to the pool to
I keep on practising,I will be able to swim very well in two (74)(week).Be patient and hard﹣working﹣this is what I learnt(75)swimming lesson.I feel very happy.【解答】66.swimming;
细节理解题;
from
此句的意思是对一些人来说,游泳
是一块面包.根据句子成分,此举已经有谓语动词四,句中缺主语.动词原型不能做主语,因此要写成动名词形式做主语.故答案是67.children;
细节理解题;
swimming.
were,
此题考查名词复数形式,根据空前边的
可知此题填复数形式,child的复数是children.68.of;答案是
of.
此题考查固定用法,决定去做某事,decide to do ,
固定表达题;
这题考查固定表达,害怕是短语
be afraid of.因此
69.to learn;固定表达题;因此答案是to learn.70.first;
细节理解题;
句意是前两节课的表现中,此空前有一个定冠词the.表达第一次的两节课应该用序数词,
first.
the,序数词前面应该加冠词71.her;
细节理解题;这题考查固定用法,要求某人去干某事ask sb to do.要
求动词ask后面加人称代词宾格.再根据后一句友是女的,she的宾格是72.and;
her.
I thought she was right可知这朋
细节理解题;此句的意思是每天我六点起床,然后去游泳池练
习,前后两个动作,一个是起床,另一个是去游泳池.是一种顺承关系,用连词and.73.better;级是better.74.weeks;
细节理解题;
此题考查名词复数,week 为可数名词,空前面
细节理解题;
此句中有个than,可知用比较级,well的比较
有数次two,因此应该用名词复数形式.week 的复数是weeks.75.from;固定表达题;这题考查固定用法.从什么中学到什么,应该是
第29页(共31页)
learn
from所以答案是from.
七、书面表达
17.(20分)下面是110热线记录下来的一份交通事故报告表,请你根据表格中提供的信息,用第三人称将所发生的事故写成短文,生要注意交通安全.
AccidentTimePlaceReasonPeople
A car hit a bike.The bike was broken.
5:30pm,December 30.
Jiefang Road.Rainy weather.
Tom(driver of the car)felt afraid;Jack(who rode the bike)was
hurt.
End注意:
(1)短文内容可适当增加;
(2)文中不得出现真实的人名和校名;(3)词数:80左右;
(4)短文首句仅供选择使用,不计入总词数.
There was an accident on Jiefang Road at 5:30pm on December 30th.【解答】One possible version:
There was an accident on Jiefang Road at 5:30 pm on December 30th.(时间地点)A car hit a bike and the bike was broken.That's because it was a rainy day.(事件和原因)【高分句型一】As we know,rainy days always bring accidents.Tom was the driver of the car and Jack rode the bike.When Tom saw the broken bike and painful Jack,he was afraid.A few minutes later,the police arrived and took Jack to hospital.(事情经过)
As a student,we should follow the traffic rules.We should pay attention to the traffic around us,especially on rainy days.【高分句型二】Be careful when you're walking or riding a bike on the road.(应当吸取的教训)
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度
谈谈你的看法并呼吁每个学
The police arrived and took Jack to hospital.
百度百度百度百度百度百度百百
第30页(共31页)
度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百
度百度百度百度百度百度百度百度百度
度百度
百度
百度百度
百度百度百度百度百度百百度百度百度百
度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百
百度
度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百
度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百
度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
度百度
百度百度
百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百
百度百度
度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百
百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度
百度百度
百度百度百度百度百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度
百度百度
百度百度百度百度百度百度百百度百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百
度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百
百度
百度百度
度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百
度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百
度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度
百度百度百度百
度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度
百度百度
百度百度百度百度百度百度百
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度
百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度
百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百度百百度百度百度百度百度百度
第31页(共31页)
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务