您好,欢迎来到微智科技网。
搜索
您的当前位置:首页2021年安徽省淮北市九年级上学期五校联考(三)英语试卷

2021年安徽省淮北市九年级上学期五校联考(三)英语试卷

来源:微智科技网
2021年安徽省淮北市九年级上学期五校联考(三)英语试卷

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、单选题

2.— When _________ the car _________ ?— In 1885. A.did;invent

4. I ______ my sister ______ the host of the party.

A.hope, to be B.will hope, to be C.wish, are D.wish, to be 5.TV set is one of in the world.

A.most useful invention B.the most helpful inventions C.more helpful inventions D.less useful invention

7.I can’t go _____ because I have to go home at once. A.else anywhere

B.anywhere else

C.else nowhere

D.somewhere else

B.was;invented

C.does;invent

D.is;invented

8.Her pen pal not only helps her English gives her how to learn math well.

A.with; but also; some advices on B.learn; but; some advice on

C.to learn; but also; some suggestion about D.learning; but; some suggestions on

9. I have from my hometown for about 6 years. A.left B.been away C.gone D.moved

18.He gave me two answers_________the question,but________of them is right. A.of, neither

B.to, both

C.of ,none

D.to, neither

19.This river is too wide for the swimmers _________. A.to swim B.to swim across C.to swim in D.swimming

二、完型填空

Many kids think whatthey are like.They think they aren't the prettiest or the smartest. At the same time, they think they aren't even the ugliest or the silliest, which would at least make them out. Everyone feels that way sometimes, in middle school. Kids realize how special they are.

It is growing up. Growing up means understanding what you can offer the world. When you're young, you realize that just by being yourself, you do offer to other people. Maybe you aren't the best, but that doesn't make you \"not amazing\".

Do yourself a favor. Think about your friends carefully. Write down a list of things that you like about them. Think about you make friends with them. You will know that in the end, no matter if they aren't the smartest or the prettiest or talented, they are great in their own way. And they feel just the same you!

Remember, it gets easier as you grow older. If you try your best, you are still pretty .

21.A.standing B.stand

C.stands D.to stand

22.A.especial B.especially C.more often D.often 23.A.often

B.more often C.not often

D.hardly ever

24.A.part of B.one of C.some D.about 25.A.anything B.everything C.something 26.A.reason B.season C.where

D.why

D.some thing

27.A.get to B.got to C.have to D.getting to 28.A./

B.more C.most D.the most

29.A.as B.to C.about D.for 30.A.smart

31.Three small fish lived in the sea. When they were very young, their parents died. They had to each other day after day. Finally, they grew up and to swim deeper and further.

One morning. the three fish were to a shallow (浅) water by a big wave (浪). A small boat was taken there. too. It was hard for the fish to go back to the sea because the boat was right in front of them. The largest fish realized that they were and said they had to find a way to leave there as fast as possible. The second largest fish with his elder brother, but the youngest one did not. He said that there was much for their activities, so he would not worry at all and still swam around .At last, the largest fish returned

B.amazing C.clever D.well

to the by jumping over the lowest part of the boat. The second largest fish also succeeded in his eider brother in the other side of water. But the youngest one didn't follow them and still swam joyfully.

Two hours later, when the rose up, the water in the small shallow corner dried up. The fish who did not try to return to the sea died of lack(缺乏)of water.

【小题1】A.listen to B.look after C.talk with D.worry about

【小题2】A.dared B.hated C.refused D.stopped 【小题3】A.allowed B.given C.invited D.taken 【小题4】A.in safety B.in doubt C.in danger D.in peace 【小题5】A.agreed B.talked C.compared D.discussed 【小题6】A.time B.food C.water D.air 【小题7】A.slowly B.sadly C.luckily D.happily 【小题8】A.sea B.river C.lake D.pond 【小题9】A.catching B.joining C.taking D.telling 【小题10】A.storm B.stars C.moon D.sun

三、填写适当的句子补全对话

A.Is that clear? B.Can it do some washing? C.Why do you think it is useful? D.It appeared several centuries ago,didn’t it? E.Will robots be the same as people? F.What is it? G.Could you please tell me more about robots?

四、阅读单选

A poor traveler arrived at a small village. He had no food or money. He only had a cooking pot. He

made a small cooking fire, placed his pot on it, and poured in some water. When a few villagers asked

what he was doing, he said that he was making stone soup which was a recipe passed down from his

father. He then dropped (扔) a round stone into the pot.

Then the traveler told the villagers stories of his travels and the exciting things he’d seen. He tasted

(品尝) his soup and said it was nice, but a bit of salt would be better. One villager went home and came

back with some salt for the soup.

A few more villagers stopped to see what was going on when they heard the traveler speaking. The

traveler told more stories and said that some carrots or onions would be nice to the delicious soup. So

another villager said he could give a few carrots and brought them from his home. This continued with the traveler asking for onions, a bit of meat, celery (芹菜), potatoes to the soup.

Finally, the soup was OK and everyone enjoyed the tasty meal. 33.What did the traveler have? A.Some money. C.A cooking pot.

B.Some food. D.Some salt.

34.What did the traveler put into the pot at first? A.Some relish. C.A stone.

B.Some vegetables. D.Some salt.

35.What did the traveler want to do when he said the soup was nice?

A.To let the villagers taste the soup. C.To let people know his recipe.

B.To have his meal.

D.To get some saltfor his soup.

36.Which of the following is NOT true according to the passage? A.The traveler put tomatoes, potatoes and carrots into the soup. B.The villagers were happy to taste the soup. C.The traveler said the recipe was from his father. D.The traveler got the soup and paid for nothing. 37.What can we learn from the passage? A.The villagers were clever.

B.The villagers didn’t like listening to stories. C.The traveler was slow. D.The traveler was very clever.

Dear Abby,

I'm a helpless mother. My son Tom is 15 years old. I find that the older he grows, the less we talk. I feel very sad and I really need help.

My first problem is about his hobbies. He spends almost all his spare time on computer games. When he gets home, he always turns on the computer and closes the door. I'm getting worried about him, especially when his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams.

Second, he likes new technology, but I don't have enough money and I can't afford all the things he wants.

Recently, I've found that he is always alone. I've never seen him talking to his friends on the phone or going out with anyone on weekends. That is the last problem I have. What should I do to help him? Please give me some advice. A helpless mother

39.The helpless mother has problems. A.two

B.three

C.four

D.five

40.Tom for almost all his spare time at home. A.practises typing (打字) C.does his homework

B.talks with his mother D.plays computer games

41.From the passage we know that Tom's mother . A.is not worried about Tom C.is not rich

42.The helpless mother asks Abby to A.give her some advice C.buy what Tom wants

B.talk to Tom D.play with Tom B.feels very happy D.likes new technology

43.Which of the following is TRUE about Tom?

A.He is 14 years old.

C.He often phones to his friends.

TODAY’S WEATHER

B.He is not good at English. D.He likes going out on weekends.

East England, North East England: Mostly rather cloudy at first, although it will be dry. Bright or sunny spells(一段) are expected in many places by the afternoon. Light went to southwest winds.

North West Scotland, Northern Ireland: a lot of cloud is expected. Western coast will also see some light rain at times. Light southwest winds.

South Wales, West Scotland: cloudy at first but bright or sunny spells should develop, away from western coasts, by the afternoon. Light west winds.

Edinburgh, North East Scotland: a dry day with some pleasantly warm sunshine by the afternoon, especially around Edinburgh. Light west or southwest winds.

Outlook: Dry, bright and warm once again in central and eastern parts. Western coasts will be still rather cloudy with the chance of a little rain. FOUR—DAY FORECAST CITY Glasgrow Newcastle Liverpool London Birmingham

44.What day is today?

Today 21℃cloudy 21℃fine 20℃cloudy 26℃ cloudy 25℃fine Tomorrow 20℃rainy 21℃cloudy 22℃cloudy 25℃fine 23℃cloudy Saturday 18℃cloudy 20℃cloudy 20℃ cloudy 26℃fine 21℃cloudy Sunday 25℃fine 22℃cloudy 24℃rainy 27℃sunny 24℃fine A.Friday B.Tuesday C.Thursday D.Monday

45.Which of the following cities is the warmest these days? A.Birmingham

B.London

C.Newcastle

D.Glasgow

46.In the afternoon, the weather in _______ will not get better. A.North East England C.West Scotland

B.Northern Ireland D.North East Scotland

47.There are southwest winds in some parts of Britain EXCEPT__________ A.East England

B.North West Scotland D.Edinburgh

C.South Wales

48.The underlined word “outlook” in this passage means “_____” in Chinese. A.态度

五、根据句意填空

六、材料作文

50.目前,学生考试作弊现象严重,请围绕以下要点谈谈其中原因以及个人建议。 1.考试太滥 2.自身勤奋不够 3.把大量时间用在上网和玩游戏上 4.为了骗取原因:

家长和老师高兴

看法与建议:1、作弊有害;2、要做人诚实,学习发奋;3、学校应减少考试。 要求:1、字数80—100;2、围绕要点可适当发挥;3、文章开头已给出,不计入总字数。

At present, a number of middle school students have picked up a bad habit——cheating in examinations.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

B.观点

C.风光

D.展望

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________

1.A 【解析】

试题分析:句意:--你曾经去过曲阜吗?---是的我去过,我在去年去的;那是一个有教育意义的地方。A. educational有教育意义的; B. dangerous危险的; C. difficult 困难的;

D. delicious美味的。根据句意故选A。

考点:考查形容词的用法。 2.B 【解析】

试题分析:句意:--汽车什么时间被发明的?---是在1885年。这里第一空的主语是the car,它与invent之间是被动关系,根据常识及答语可知是在1885年。是发生在过去的时间,故用过去式的被动语态,故选B。 考点:考查动词时态及语态的用法。 3.B 【解析】

试题分析:句意:他是如此的担心以至于他不能想出好的主意。A. come up 出现,被提出; B. come up with 提出,想出; C. find 发现,找到; D. think想,认为。根据句意故选B。

考点:考查动词短语的用法。 4.D 【解析】

试题分析:句意:我希望姐姐是晚会的主办者。Hope sb to do没有这个句型,这是错误,故排除A;hope不能用于将来,故排除B;wish sb to do希望某人做某事。故选D。 考点:考查固定短语的用法。 5.B 【解析】

试题分析:句意:电视机是世界上最有用的发明之一。这里one of+可数名词的复数,故排除AD;这里用了最高级所以它的前面应该用定冠词修饰。故选B。 考点:考查形容词及名词的用法。 6.C

【解析】

试题分析:句意:我居住的这个房间是很大的。这里The room是先行词,因为live是不及物动词;所以如果关系词用that或which,live后需要加in,故排除AB;如果关系词用where,它在定语从句中作状语,就不能再用in,故排除D。which在定语从句中作in的宾语。故选C。

考点:考查定语从句的用法。 7.B 【解析】

试题分析:句意:我不能去其他的任何地方了,因为我不得不马上回家。这里else修饰副词,应放在被修饰的词后面,故排除AC;因为这里是否定句,所以应该用anywhere,somewhere用于肯定句中,故选B。 考点:考查副词的用法。 8.B 【解析】

试题分析:句意:她的笔友不仅可以帮助她学习英语而且对如何学好数学提出宝贵的意见。第一空是help sb with sth 或help sb (to)do,故排除D;第二空是not only…but (also)连接的两个并列的谓语动词;第三空是短语give sb some advice on…关于某事给某人提出意见。Advice是不可数名词,故排除A;suggestion是可数名词,故排除C,故选B。 考点:考查连词及名词的用法。 9.B 【解析】

试题分析:句意:我已经离开家乡6年了。这里for about 6 years是时间段,它需与持续性动词连用。Leave,go和move都不是持续性动词,be away表示状态,故选B。 考点:考查动词的用法。 10.A 【解析】

试题分析:句意:那是你参加的比赛吗?这里是定语从句,the match是先行词,关系词which在定语从句中作宾语,take part in+宾语, which作介词的宾语,故选A。 考点:考查固定短语的用法。 11.A

【解析】

试题分析:句意:那位残疾人小心地走过马路。这里句子已经有谓语动词walked,cross动词,故排除B;横穿马路应该用walk across故排除C;第三空必须用副词来修饰动词walked,故排除D;故选A。

考点:考查动词、介词及副词的用法。 12.D 【解析】

试题分析:句意:如果天气是好的,我们的运动会就不会推迟了。这里是虚拟语气,根据wouldn’t可知这是对现在的虚拟,在条件状语中对现在的虚拟用were;put down ,记下;put up提供; put off推迟。根据句意故选D。 考点:考查虚拟语气的用法。 13.B 【解析】

试题分析:句意:---为什么不考虑去海南过春节呢?---好主意。当consider“考虑”讲时,后接动名词的形式;consider当“认为” 讲时,后可接动词不定式,故选B。 考点:考查动词短语的用法。 14.D 【解析】

试题分析:句意:--为什么你不用你自己的小刀?---对不起,我忘在家里了。当后面有地点状语的时候,不能用forgot,而可用leave sth+介词短语,把某物留在某处。故选D。 考点:考查动词的用法。 15.C 【解析】

试题分析:句意:网站可以给你提供你想要的信息。A. pack包装; B. spend花费; C. provide sb with sth 给某人提供某物; D. offer sb sth提供某人某物。根据句意故选C。 考点:考查动词的用法。 16.A 【解析】

试题分析:句意:你最好尽可能多的练习说英语。Had better+动词原形“最好做某事”,故排除B;practice+doing“练习做某事”,故排除D;as good as possible尽可能好。as much

as possible尽可能多的。根据句意故选A。 考点:考查动词短语的用法。 17.B 【解析】

试题分析:句意:他将张贴一些标志来寻找一些旧书。put on穿上;put down ,记下;put up some signs张贴标志;ask for寻找,请求。to ask for old books作目的状语。故选B。

考点:考查动词短语及非谓语动词的用法。 18.D 【解析】

answers to the question 试题分析:句意:他给了我这个问题的两种答案,但是没有一个是对的。问题的答案;neither两者中的任何一个不;both两者都;none三者以上都不;根据句意故选D。

考点:考查代词的用法。 19.B 【解析】

试题分析:句意:这条河流对于游泳者来说太宽了而不能游过去。这里是too…to太……而不能;根据前面的wide可知这里指的是游泳者要游过这条河流,across表示横穿过。根据句意故选B。

考点:考查非谓语动词的用法。 20.C 【解析】

试题分析:句意:我的光盘不好用了,我将出去把它修一下。这里用代词it代替My CD;故排除A;这里是have sth done请别人做某事;sth与do之间是被动关系。故选C。 考点:考查动词短语的用法。

【小题1】B 【小题2】B 【小题3】D 【小题4】A

【小题5】C 【小题6】D 【小题7】A 【小题8】D 【小题9】C 【小题10】B 【解析】

试题分析:本文主要讲述的是孩子们很小的时候,他们认为自己很普通,当他们慢慢长大,他们会思考能为社会贡献什么。有时候仔细想想自己的朋友,并不是因为他们多么优秀才会交朋友,当自己成熟时应尽自己所能做一些有用的事。

21.考查动词短语及语境的理解。这里是短语make sb do使某人做某事。他们认为他们甚至不是最丑陋的或最愚蠢,这将至少使他们脱颖而出,故选B。

22.考查形容词及语境的理解。A. especial 特别的; B. especially尤其的; C. more often更经常的; D. often经常。根据上下文,每一个孩子都感觉是那样的尤其是在中学里。especially表示尤其地,特别地。故本题选B。

23.考查副词及语境的理解。 A. often经常; B. more often更经常; C. not often不经常; D. hardly ever几乎不。联系上下文,孩子们从不觉得自己很特别。故本题选D。 24.考查短语及语境的理解。A. part of一部分; B. one of…之一; C. some一些; D. about关于。孩子们的想法只是成长中的一部分,当孩子们成熟时会明白要为社会贡献自己。It is part of growing up表示那只是成长中的部分,故本题选A。

25.考查不定代词及语境的理解。 A. anything任何事; B. everything每件事; C. something某事、某物; D. some thing某个东西,某件事情。根据what you can offer the world可知你会为他人提供某些东西。故本题选C。

26.考查连词及语境的理解。 A. reason理由; B. season季节; C. where哪里; D. why为什么。根据下文阐述了孩子们跟别人交朋友的原因“they are great in their own way”,可知这里问的是原因,用why,故本题选D。

27.考查动词短语及语境的理解。本题中出现了“will”可见后跟动词原形,再结合语境,最后你将渐渐明白。get to know表示渐渐明白,故本题选A。

28.考查形容词最高级及语境的理解。根据文中the smartest or the prettiest为最高级可知有or连接的并列成分此处用最高级,故选D

29.考查介词及语境的理解。A as表示像…;B. to对;C. about关于;D. for为。关于你,他们(朋友们)也这样认为。故本题选C。

30.考查形容词及语境的理解。 A. smart漂亮的,潇洒的; B. amazing令人惊叹的; C. clever聪明的; D. well好。如果你尽力做好的话,那还是非常令人惊叹的。故本题选B。 考点:人生百味类短文。 31. 【小题1】B 【小题2】A 【小题3】D 【小题4】C 【小题5】A 【小题6】C 【小题7】D 【小题8】A 【小题9】B 【小题10】D 【解析】

试题分析:本文讲了三条小鱼相依为命的长大,有一天,被带到了浅水处。最大的鱼意识到危险,便跳回深水。第二条也随之回去。只有最小的鱼不以为然,最后死于缺水。提示人们要意识到潜在的危险。

【小题1】考查动词短语及语境的理解。 A. listen to听; B. look after照顾; C. talk with谈话; D. worry about担心。根据When they were very young, their parents died可知三条小鱼的父母死后,它们不得不日复一日的相互照顾着。故选B。

【小题2】考查动词及语境的理解。A. dared敢; B. hated憎恨; C. refused拒绝; D. stopped停止。它们长大后不敢去更深更远的地方去游泳。故选A。

【小题3】考查动词及语境的理解。 A. allowed允许; B. given 给; C. invited邀请; D. taken带。一天早上三条小鱼被大浪头带到了浅水处。而且后一句中“A small boat was taken there, too”也可知应选D。 【小题4】考查介词短语及语境的理解。A. in safety安全地; B. in doubt怀疑; C. in danger 处于危险中; D. in peace和平。因为那条船正好位于它们的前面,最大的

这条鱼发现了它们正处于危险中,必须找到一条路尽快的离开。故选C。

【小题5】考查动词及语境的理解。A. agreed同意; B. talked谈话; C. compared比较; D. discussed讨论。第二条大鱼同意它大哥的想法,但最小的鱼不同意。故选A 。 【小题6】考查名词及语境的理解。 A. time时间;B. food食物; C. water 水; D. air空气。最小的鱼认为这儿有供它们活动的许多水。故选C。

【小题7】考查副词及语境的理解。 A. slowly慢慢地; B. sadly悲伤地; C. luckily幸运地; D. happily高兴地。它(最小的鱼)不愿离开这儿,觉得在这儿仍旧能快乐地四处游动。故选D。

【小题8】考查名词及语境的理解。 A. sea海洋; B. river河流; C. lake湖泊; D. pond池塘。最大的鱼回到海里。故选A。

【小题9】考查动名词及语境的理解。 A. catching 抓住; B. joining加入; C. taking 取得; D. telling告诉。 join sb in…意为“和某人一起加入某种活动中”,故选B。 【小题10】考查名词及语境的理解。 A. storm风暴; B. stars星星; C. moon月亮; D. sun太阳。两小时后,当太阳升起来后,浅水区的水被晒干。故选D。 考点:故事类短文。 32. 【小题1】F 【小题2】D 【小题3】G 【小题4】E 【小题5】A 【解析】 试题分析:

【小题1】根据答语It’s a robot 可知上句应问它是什么?故选F。

【小题2】根据Of course not.The first robot was invented in 1921可知这里问的是机器人出现的时间,故选D。

【小题3】根据Sure.They can take the place of humans to do some boring work.They can also do a lot of dangerous work instead of humans.这里讲述了机器人的更多的情况,故选G。

【小题4】根据No.Robots can do a lot of work instead of people in many ways,but

people wouldn’t be replaced by robots.可知尽管机器人能够做许多事情,但是它不能完全代替人 ,故选E。

【小题5】根据We get it ,上句应是明白了吗?我们明白了,故选A。 考点:补全对话。 33.C 34.C 35.D 36.A 37.D 【解析】 【分析】

试题分析:本文叙述了一位聪明的旅行者,在身无分文的情况下,只凭身上携带的一口锅,利用自己的聪明的才智弄到了可口的饭吃的故事。

33.细节理解题。根据He only had a cooking pot 可知这个旅行者仅仅有一口做饭的锅,故选C。

34.细节理解题。根据He then dropped (扔) a round stone into the pot.这个旅行者先在锅里放了石头,故选C。

35.细节理解题。根据He tasted (品尝) his soup and said it was nice, but a bit of salt would be better.他想为他的汤加点盐,故选D。

36.细节理解题。根据This continued with the traveler asking for onions, a bit of meat, celery (芹菜), potatoes to the soup.这里没有提到西红柿,故选A。

37.推理判断题。根据从真个故事里可以看出这个旅行者没有花一分钱就能弄到了吃,他是很聪明的,故选D。 考点:故事类短文阅读。 38. 【小题1】C 【小题2】D 【小题3】A 【小题4】B

【小题5】B 【解析】

试题分析:本文叙述了Tommy学习一直不用功,其父母想尽了一切办法都不奏效,最后将他送进了一所天主教的教会学校。当他看见有人钉钉子,Tommy是担心学习不用功会被钉在十字架上。一改自己原来不好学的不良习惯,很快就把数学成绩赶了上去。可见,误解有时也可以起到好的效果。

【小题1】细节理解题。根据文章第1段说Tommy数学学不好,其父母想尽了一切办法都不奏效,最后将他送进了一所天主教的教会学校。故选C。

【小题2】细节理解题。根据After the first day, little Tommy came home…didn’t kiss his mother hello…was hard at work…without a word. 可知小汤姆学习刻苦但是在家的话语很少,故选D。

【小题3】细节理解题。根据文章大意和Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books这个句子的语境,可知hit the books的意思是“用功”。故选A。

【小题4】细节理解题。根据Tommy学习一直不用功,但自从进了这所catholic school之后,情况就不一样了——整天都发狠读书,结果数学考试也得了A。这是为什么呢?文章在最后道出了其原因:Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking. 由此可知,Tommy是担心学习不用功会被钉在十字架上。故选B。

【小题5】细节理解题。根据Tommy把the man nailed to the plus sign误解为“学习不用功的结果”,从而一改自己原来不好学的不良习惯,很快就把数学成绩赶了上去。可见,误解有时也可以起到好的效果。故选B。 考点:故事类短文。 39.B 40.D 41.C 42.A 43.B 【解析】

【分析】

试题分析:本文叙述了母亲给Abby的一封信,在信中提出了她担心儿子汤姆的三件事,一是他的爱好。二是他喜欢新的科技,但是没有足够的钱去买。三是他最近不爱说话。请求Abby提出一些建议。

39.细节理解题。根据My first problem is about his hobbies. Second, he likes new technology, but I don't have enough money and I can't afford all the things he wants. Recently, I've found that he is always alone.可知这位母亲担心孩子的三个问题:一是他的爱好。二是他喜欢新的科技,但是没有足够的钱去买。三是他最近不爱说话。故选B。

40.细节理解题。根据He spends almost all his spare time on computer games.他几乎把所有的时间都用在玩电脑游戏,故选D。

41.细节理解题。根据I can't afford all the things he wants.可知他的母亲没有足够的钱,她并不富裕,故选C。

42.细节理解题。根据What should I do to help him? Please give me some advice.母亲请Abby给她一些建议,故选A。

43.细节理解题。根据his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams. Tom的英语经常得低分,故选B。 考点:日常生活类短文阅读。 44.C 45.B 46.B 47.C 48.D 【分析】

试题分析:本文是一份天气预报,叙述了各地的天气情况,表格里叙述了一些重要城市的天气预报。

44.细节理解题。根据表格第一行可知今天是星期四,故选C。

45.细节理解题。根据表格中的伦敦一栏可以看出,它的温度相对来说是较高的,故选B。 46.细节理解题。根据a lot of cloud is expected. Western coast will also see some light rain at times. Light southwest winds.有多云变成下雨,刮风,故选B。

47.细节理解题。根据Light west winds.在South Wales 刮西风,故选C。

48.细节理解题。根据Dry, bright and warm once again in central and eastern parts. Western coasts will be still rather cloudy with the chance of a little rain.对前面的天气预报的总结或展望,故选D。

考点:报告类短文阅读。 49.

【小题1】invented 【小题2】reported 【小题3】similar 【小题4】eastern 【小题5】translate 【解析】 试题分析:

【小题1】句意:你知道是谁发明了第一台电脑。根据常识可知第一台电脑是在过去发明的,所以应该用过去式invented。

【小题2】句意:据报道平安将在2021年春节联欢晚会上唱歌。这里是固定句式It is reported that …据报道。

【小题3】句意:这个故事与我以前的读过的那个故事相似。这里是短语be similar to与……相似。

【小题4】句意:上海是在中国的东部。这里用形容词来修饰名词China ;故用eastern。 【小题5】句意:请你把这些句子翻译成英语好吗?这里是短语translate…into把……翻译成。

考点:单词拼写。

50.At present, a number of middle school students have picked up a bad habit — cheating in examinations.

There are three main reasons. First, schools have given students too many exams, some of them are too difficult.

Second, some students are not hard-working and they don’t work hard at their lessons. Third, they waste a lot of time playing games or surfing the Internet. So they haven’t enough time to prepare for the exams. Finally, students have to do so to make their teachers and parents happy.

In my opinion, cheating in exams does great harm to our study. We students should be honest and diligent, and

only in this way can we improve our study and make progress. Besides, our teachers should offer us fewer exams and more time to study for ourselves. 【解析】

试题分析:这是一篇给材料作文,要求写一篇议论文谈谈自己对于学生考试作弊现象的看法。本题所给材料较为详细,写作中注意把学生作弊的原因表达清楚,并提出自己的建议。通过阅读材料可知这篇短文主要使用的人称就是第三人称,时态为一般现在时态,这方面需要注意的问题比较少。动笔前可以按照材料内容列出简单提纲,写出关键单词。写作中注意语义通顺,符合逻辑关系,表达观点时注意使用序数词,连接词,注意宾语从句的应用。 考点:议论文写作

点评:做英语书面表达时,要注意认真审题,分析体裁,确定时态;分析内容要点,列出一些基本词汇及词组;注意表达的条理性,用好连接词。最后,注意不要犯语法、句法以及搭配性错误,写好后多读多修改,我想一定会写出满意的文章来。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务