2015年浙江省杭州市中考真题英语
第I卷
第一部分 听力 略
第二部分 英语知识运用(共两节,满分25分)
第一节:单项填空(共10小题,每小题1分,满分10分) 从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
16.My time in the middle school was one of periods of my life. A. exciting
B. more exciting
C. the more exciting D. the most exciting
解析: 考查形容词的最高级。句意:在中学阶段是我一生中最令人激动的时期之一.exciting令人激动的,令人兴奋的.三音节词的最高级是前面直接加most构成,最高级前面要加the。由句意可知选D。 答案:D
17.Unfortunately I was sitting at the table with smokers on side of me. A. either B. both C. other D. all
解析:考查形容词。句意:不幸的是,我坐在桌子旁边,身边两个人都抽烟。either 两者中任一个,后面跟名词单数。both 两者都,后面加名词复数;other 其他的。all 三者或三者以上都。题中side 没有加-s,故这里指的是两边的任意一边。故选A。 答案:A
18.The woman is the most important in my life is my mother. A. which
1
B. who
C. whom D. what
解析:考查定语从句。句意:我的人生中最重要的女性是我的妈妈-该句是一个性定语从句,先行词在句 子中做主语,而且是人,所以用Who来引导。故选B 答案:B
19.Franklin told them all to be in Britain again. A. how happy was he B. how happy he was
C. how was he happy D. how he happy was
解析:考查宾语从句。句意:富兰克林告诉他们所有人他再一次来到英国是多么的开心。该句中有一个宾语从句做told的宾语,“他有多么开心”,这里是感叹句做的宾语,感叹词how+形容词+主语+谓语。故选B。 答案:B
20.Harry’s been driving all day----- he be tired. A. need B. can C. shall D. must
解析: 考查情态动词。句意:哈利已经开了一整天车了——他一定累了。根据句意可知,开了一整天车,所以推测他累是一定的。所以用情态动词must。故选D。 答案:D
21.----Tomorrow I’m going on holiday.
----- ! But I’ll be busy. A. Thank you B. Lucky you C. After you D. Mind you
2
解析: 考查交际用语。句意:-明天我要去度假了。-你真幸运,但是我要忙了. A. Thank you谢谢你;B. Lucky you幸 运的你;C. After you您先请;D. Mind you请注意。由句意可知选3. 答案:B
22.I scared of dogs ever since a dog hurt me when I was five years old. A. will be B. was C. have been D. would be
解析: 考查现在完成时态。句意:自从我五岁的时候被一条狗咬伤之后就一直害怕狗。表示从过去某一事件发生到现在或将持续下去,用现在完成时态。格式为have\\has+动词过去分词。本句中主语是I,故用have。故选C。 答案:C
23.We didn’t enjoy the day the weather was so bad. A. because B. though C. unless D. till
解析:考查连词。句意:我们那天并不开心,因为天气太糟糕了。A. because因为;B. though尽管;C. unless 除非;D. till直到。由句意可知。“玩的不开心”和“天气不好”它们是因果关系。所以用引导原因状语从 句的because,故选A. 答案:A
24.Ben was helping his mother when the rain began to beat heavily the windows. A. below B. across C. behind D. against
解析: 考查介词。句意:当雨点开始重重地敲打窗户的时候,本正在帮他妈妈。beat against ,固定搭配,
3
在……反复敲打。故选D。below 在……之下;across 穿过;behind 在……之后。 答案:D
25.I really need to take more exercise because I’m weight. A. putting off B. putting on C. putting down D. putting away
解析:考查动词词组。句意:我真的需要多加锻炼,因为我正在增重。put off推迟,扔掉,阻止;put on芽上,上演, 增加;put down,记下,贬低,制止;put away放好,抛弃,储存;增加体重用put on.故选B. 答案:B
第二节:完型填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后在所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。 Marcos was a hardworking farmer. Every day he asked his only son to 26 him in the fields, but Paolo seldom got out of bed before noon. Marcos was very 27 about his only son.
One evening Marcos’ old friend Luigi 28 , “ Marcos, why aren’t your fields ready for planting?” Marcos explained that he was old and his back hurt. He said that Paolo was 29 and did not help him with the farming. “Marcos, you need to use your 30 as much as your back. I have an idea for you.” Luigi said.
Early the next morning Marcos rushed into Paolo’s room. “ I found your grandfather’s map!” he cried. “We may find 31 he buried(埋)his gold coins!” Paolo jumped out of bed. “I’ll start over here.” Paolo told his father. Paolo 32 in the field all day. While Paolo dug, his father 33 along, dropping something from his bag into the ground. When they went in for dinner that night, a very tired Paolo said, “I think Grandfather was old when he made his map. I don’t think I’ll dig tomorrow.”
Paolo 34 to his lazy way and slept all morning. One day Marcos rushed into Paolo’s room and cried, “ Paolo! I found the treasure in the fields!” Paolo 35 went out to look. He said, “ There is 36 here but lines and lines of vegetables.”
Marcos smiled. “ Paola, it is all around you. You have enough food to make it 37 the winter, with plenty
4
more to sell!” Paolo was embarrassed(尴尬的)to see that his father was 38 . His one day of hard work had provided his with real treasure. He learned an important 39 . He could make a good living with a little hard work. He became a good 40 and made his father proud. 26. A. feed B. help C. save D. watch
解析:考查动词及语境的理解。句意:每天他要求他唯一的儿子在田里帮助他。A. feed喂养;供给,抚养;B. help 帮助;C. save 节省,挽救;D. watch 观察,观看,看守。由句意可知,马科斯是一个很努力工作的农民。所以他应该是要求他的儿子去田里帮他。故选B。 答案:B 27. A. sad
B. happy C. proud D. bored
解析:考査形容词及语境的理解。句意:马科斯对他这个唯一的儿子感到非常的伤心。A. sad伤心; B. happy开心,幸福;C. proud骄傲;D. bored厌烦。上句说道,马科斯的儿子保罗很少在中午前起床,不 会勤奋的帮他。所以可以看出,马科斯对这个儿子比较失望。所以选A。 答案:A 28. A. stood up
B. moved in C. started out D. stopped by
解析:考査动词词组及语境的理解。句意:一天晚上,马科斯的老朋友路易吉顺便来访-A. stood up站起来, 经久耐用;B. moved n搬进来;C. started out开始,从开始;D. stopped by顺便来访。由文意可以推测马科 斯的朋友应该
5
是顺道来拜访。故选D。 答案:D 29. A. busy B. excited C. lazy D. free
解析:考查形容词及语境的理解。句意:他说保罗很懒,不帮助他干农活。A. busy忙碌的;B. excited兴奋的,激动的;C. lazy懒惰的;D. free 免费的,自由的,不受约束的。由前文可以看出保罗每天睡到中午才起床,所以这里马科斯应该是在向朋友说儿子很懒,所以地才没有种。故选C 答案:C 30. A. hands B. feet
C. brain D. face
解析:考查名词及语境的理解。句意:“马科斯,你应该像用你的背那样来用你的大脑,我有一个主意。”路易吉说。A. hands 手;B. feet脚;C. brain 大脑;D. face 脸。由下文可知,路易吉给马科斯出了一个主意,所以,路易吉表达的意思是他应该多用脑想办法,而不是只一味的干活。故选C。 答案:C 31. A. how B. where C. when D. why
解析:考查连词及语境的理解。句意:“我找到你爷爷的地图了”他叫到,“我们也许能找到他埋金币的地方。”A.
6
how如何;B. where
哪里,在……的地方;C. when 在……时间;D. why为什么,……的原因;该句是
一个宾语从句,由上句话可知,马科斯对保罗说找到他爷爷的地图,所以这里只能表示埋藏金币的地点,故选B。 答案:B 32. A. dug
B. planted C. played D. arrived
解析:考查动词及语境的理解。句意:保罗一整天都在地里翻土。A. dug挖,翻土;B. planted种植;C. played
玩耍,演奏;D. arrived抵达。由文意可知,保罗以为真的有金币,所以应该是在地里挖掘,想找到金
币。故选A。 答案:A 33. A. got B. ate
C. sang D. followed
解析:考查动词及语境的理解。句意:当保罗翻土的时候,他的爸爸跟在后面,从他的袋子里洒下什么东西。A. got是get的过去式,得到;B. ate,eat的过去式,吃;C. sang,sing的过去式,唱歌;D. followed,follow的过去式,跟从。由文意可知,爸爸应该是在保罗翻土后接着在后面播种,所以选D。 答案:D 34. A. listened B. returned C. talked D. led
解析:考查动词及语境的理解。句意:保罗恢复他的懒惰习惯,睡了整个上午。A. listened,listen的过去式听,遵从;B. returned,return的过去式,返回;C. talked,talk的过去式,交谈;D. led 领导,指引。由文
7
意可知,保罗又回到从前的懒惰状态。所以用 return。故选B。 答案:B 35. A. quietly B. suddenly C. sleepily D. easily
解析:考查副词及语境的理解。句意:保罗马上出去去看。A. quietly安静地;B. suddenly突然地;C. sleepily困倦地,疲倦地,懒散地;D. easily容易地,无疑地。由上文保罗听到有金币之后积极地翻地可知,保罗对于财宝非常热衷。所以听到父亲说发现了财宝,应该马上就去看。故选B。 答案:B 36.
A. everything B. something C. anything D. nothing
解析:考查不定代词及语境的理解。句意:这里除了一行行的蔬菜,什么都没有。A. everything每件东西;B. something
某事,某物;C. anything任何事;D. nothing无事,无物。nothing but固定搭配。意为除了……
什么都没有。故选D。 答案:D 37. A. through B. without C. since D. before
解析:考查介词及语境的理解。句意:保罗,他就在你的周围,你有足够的食物来过冬,足够可以用来卖的。A. through 度过,通过;B. without没有,超过,在……之外;C. since 在……之前,先于。过冬用介词through。故选A。
8
因为,由于。自……以后;D. before
答案:A 38. A. sure B. right C. rich D. kind
解析:考査形容词及语境的理解。句意:保罗尴尬地领会到父亲是对的。A. sure确信的,可靠的,必定的;B. right正确的,直接的;C. rich富有的;D. kind和蔼的,宽容的,令人感激的。由文意可知,保罗 现在明白父亲的做法的深意,知道父亲是正确的,故选B。 答案:B 39. A. plan B. meeting C. lesson D. opinion
解析:考查名词及语境的理解。句意:他学到重要的一课,他可以用一点点的辛苦劳动来换取安乐的生活。A. plan计划;B. meeting会议,集会,集合点;C. lesson教训,课;D. opinion选择。由文意可知通过这件事保罗学到了道理,所以父亲给他上了一课,故选C。 答案:C 40. A. student B. actor C. friend D. farmer
解析:考查名词及语境的理解。句意:他成为一个好农民,成为父亲的骄傲。A. student学生;B. actor演员;C. friend朋友;D. farmer农民。由上文可知,保罗的父亲是农民而且也教他的儿子怎样做一个合格的农民,
9
保罗尝到了劳动带来的收获,所以他会成为一个很好的农民。故选D。 答案:D
第三部分 阅读理解(共两节,满分35分) 第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A
The following is a QUIZ(自测) from a magazine. Questions Where do you live? How do you go to work/ school? 1 Point in a village by walking/ bicycle How many times a year do you fly on airplanes? 1 2 Points in a town by train/ bus/ subway 2 6-12 hours 3 Points in a city by driving a small car 3 12-18 hours How many hours of electricity do you use each day(e.g. 0-6 hours watching TV, keeping lights on)? How often do you recycle?
Total Points 7 8-10 11-13 14-14 Result Less pollution than the average(平均) person As much pollution as the average person A little more pollution than the average person A lot more pollution than the average person almost always often sometimes 41. Which of the following makes the least pollution? A. Living pretty well in a big city. B. Flying on planes only twice a year. C. Almost always recycling used things. D. Using 15 hours of electricity each day.
解析:细节理解题。由第二个表格可知,得分越少,制造的污染越少。所以从第一个表格中选择分数最少的项目。可以得知,经常回收用过的东西制造污染最少。故选C。
10
答案:C
42. How many points does the average person get? A. 7 points.
B. 8-10 points. C. 11-13 points. D. 14-15 points.
解析:细节理解题。由第二个表格第二行As much pollution as the average person。可以知道8到10分是人们的平均得分。故选B。 答案:B
43. Tom lives in a city, goes to work by subway, flies on airplanes once a year, uses 15 hours of electricity a day, an sometimes recycles used things. How many points does he get? A. 11 points. B. 12 points. C. 13 points. D. 14 points.
解析:细节理解题。由第一个表格可知,live in city 是3分;go work by subway 得2分;fly on air planes once a year,得1分;use 15 hours of electricity a day,得3分;sometimes recycle used things,得 3分。加起来一共12分。故选B。 答案:B
44. Which of following would be the best title for the quiz? A. Where Do You Live? B. What Do You Recycle? C. Why Do We Travel? D. How Green Are You?
解析:中心判断题。由问卷大意可知,这个表格包含了很多方面测试的是你有多环保。住的地方,回收东西,选择交通工具都只是其中的一部分,不能概括。故选D。 答案:D
B
Teenager Jake Deham was skiing(滑雪) with his family in the USA when he fell over and lost one of his skis.
11
His family didn’t know that he had a problem. They kept on skiing. When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.
Jake couldn’t find his ski anywhere. In the end, he decided to take off his other ski and walk down the mountain. But he couldn’t work out the right way to go.
It was now getting dark and he was a long way from any place of safety. He knew that he might die that night in the cold temperatures. But Jake kept calm(镇定). At home, Jake watched a lot of programmes about living in difficult situations. He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow. He made a hole and pointed it up the hill so the wind couldn’t blow into it. Outside his hole, the temperature fell to a dangerous-15℃ that night, but inside it Jake was safe from the cold.
But he had to get down the mountain. The TV programmes always said,“ If you are lost, you should find someone else’ s tracks(足迹) through the snow and follow them.” “I wanted to live my life.” remembers Jake.“So I got up and I found some ski tracks and I followed those.” He walked and walked and finally he saw lights. Nine hours after he lost his ski, he found a team of worker who came to save him. He was safe!
His mum was very happy when she heard the news. Amazingly, Jake didn’t even have to go to hospital. He got through the terrible experience without any injuries.
So, the next time someone says that watching TV is a waste of time, think of Jake. Sometimes TV can save your life!
45.Jake’s parents didn’t know that he was missing until . A. they reached the foot of the mountain B. they began to ski down the mountain C. a team of workers found Jake D. Jake lost on of his skis
解析:细节理解题。由第一段的最后一句When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.可知当他们到达山脚下的时候,才发现没有了杰克的踪迹。故选A。 答案:A
46.What was the most important decision Jake made for his safety? A. To go skiing with his family in the USA. B. To search for the ski that he had lost in the snow. C. To take off his other ski and walk down the mountain.
12
D. To build a hole in the snow to keep himself warm.
解析:细节理解题。文章第三段说道,天黑下来,杰克知道自己可能会死于夜晚的低温,他想到他看过的电视节目中看到的求生方法。于是他在雪地里挖了个洞躲过了外面晚上的低温,顺利度过一夜,所以这对他的求生是至关重要的。故选D。 答案:D
47.How did Jake get down the mountain the next morning? A. He followed his parents. B. He followed the workers. C. He followed some ski tracks. D. He followed some light.
解析:细节理解题。文章中提到杰克安全回来之后回忆说,So I got up and I found some ski tracks and I followed those他找到一些滑行的轨道,然后沿着这些记号下山的。故选 C。 答案:C
48.What was the correct order in which these events happened? a. Jake made a hole in the snow. c. Jake finally saw lights. A. d-b-a-c B. a-b-c-d C. b-a-d-c
b. Jake lost one of his skis. d. He followed some lights.
D. c-b-a-d
解析:细节理解题。文章的顺序应该是,杰克先丢了他的滑雪板,在找滑雪板的时候迷路了,之后天黑了下来,杰克挖了一个洞度过了寒冷的夜晚,第二天沿着滑雪的轨道下了山,看到了灯光,跟着灯光找到了救援他的队伍,故选A。 答案:A
49.Facing the difficulties, Jake Denham was . A. polite and hardworking B. calm and clever C. outgoing and helpful D. warm and friendly
13
解析:大意理解题。由文章的内容可知,当面临困境时,杰克没有害怕慌张,而是非常的镇定,用自己知道的知识帮助自己摆脱困境,成功脱险。所以杰克面临困难时,是冷静和聪明的,故选B。 答案:B
C
Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, close to 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. These days, shyness is becoming more and more common. Now, scientists are trying to understand shyness. They have some interesting ideas about why people are shy.
Is it possible to be born shy? Many scientists say yes. They say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists think that some shyness is genetic.
Family size might cause people to be shy as well. Scientists at Harvard University studied shy children. They found that 66 percent of them had older brothers and sisters. As a result, they became shy. At the same time, children with no brothers and sisters may be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. They are not able to learn the same social skills as children from big families.
You may also be shy because of where you were born. When scientists studied shyness in different countries. They found surprising differences. In Japan, most people said they were shy. But in Israel, only one of three people said so. What explains the difference? One scientist says the Japanese and Israelis have different opinions of failure. In Japan, when people do not succeed, they feel bad about themselves. They blame(责备)themselves for their failure. In Israel, the opposite is true. Israelis often blame failure on outside reasons, such as family, teachers, friends, or bad luck. In Israel, freedom of opinion and risk taking are strongly supported. This may be why Israelis worry less about failure and are less shy.
For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can get over your shyness. They suggest trying new things and practicing conversation. And don’t forget---if you are shy, you are not the only one. 50. What is the passage mainly about? A. Happiness. B. Shyness.
C. Kindness.
14
D. loneliness.
解析:中心理解题。文章第一句话就问道“你害羞吗?如果是,那么你不是一个人”接着文章介绍了可能导致害羞的三个原因,最后说害羞虽然有很多害处,但是是可以改变的。所以本文讲的主要是害羞。故选B。 答案:B
51. What does the underlined word “genetic”in paragraph 2 probably mean? A. Passed down from parents. B. Learned from friends.
C. Taught by teachers. D. Made up by brothers.
解析:细节理解题。前文说到Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result 有趣的是,这些害羞的婴儿通常有害羞的父母,由此判断“genetic”意为从父母传下来的基因。故选A。 答案:A
52. What can be learned from the passage? A. Most little babies are born shy and quiet. B. If you are shy now, you will be shy forever. C. Many shy children have older brothers and sisters. D. Most Israeli people are shy of expressing opinions.
解析:细节理解题。文章第三段中提到They found that 66 percent of them had older brothers and sisters.害羞的孩子中百分之六十六有哥哥或者姐姐。文章中说有些孩子生下来会害羞和安静,但不是大部分,排除A;害羞是可以改变的,排除B;以色列人表达观点更自由更大胆,而不是更害羞,排除D;故选C。 答案:C
53. We can learn from the passage that _______ may cause shyness. A. genetics, grown--ups and birthplace B. genetics, family size and birthplace C. family size, grown--ups and failure D. genetics, family size and freedom
解析:大意概括题。文章的二三四段,分别介绍了可能导致害羞的三个原因。分别是:基因、家庭人数和出生地,故选B。 答案:B
15
54. Scientists suggest that shy people can get over their shyness by______. A. blaming their failure on outside reasons B. trying new things and practicing conversation C. getting themselves away from their shy parents D. trying to understand reasons for their shyness
解析:细节理解题。文章最后一段说到They suggest trying new things and practicing conversation.他们建议尝试新事物,练习交谈,这样可以改变害羞的性格。故选B。 答案:B
55.Which of the following shows the structure(结构)of the passage? (P=Paragraph)
解析:结构判断题。文章第一段引出本文讲述的主题:害羞,接着二三四段分别介绍了可能导致害羞的三个原因,分别是:基因、家庭人数和出生地,最后一段总结了害羞的害处和改变这种性格的办法。所以是总分总的结构。故选A。 答案:A
第二节(共5小题,每小题1分,满分5分)
第56-60是某游泳池有关安全事项的图标,阅读选项(A、B、C、D、E和F)的文字,选出符合各图标的说明,选项中有一项是多余选项。
16
56.
解析:句意:14岁以下的儿童必须在一个成年人的陪同下进入泳池。该图片是一个大人带着一个小孩。故选D 答案:D 57.
解析:句意:不要把钱和手表留在更衣室里,把他们放在有锁的储物柜里。可以看到该图片中有一只表和一些钱。故选B。 答案:B 58.
解析:句意:当你在泳池周围走时请小心,不要跑。可以看到图片中是一个人做跑步状,上面有一个大大地差号,说明这种行为是被禁止的。故选F。 答案:F 59.
解析:句意:在用游泳池之前和之后请淋浴。该图片是一个淋浴水龙头向外喷水。说明和淋浴洗澡有关。故选A。 答案:A
17
60.
解析:句意:不要在泳池里跳水。该图片是一个人往泳池里跳,上面也有一个差号,说明跳水也是被禁止的。 答案:E
第Ⅱ卷
第四部分 写作(共三节,满分35分)
第一节: 词语填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每个单词限用一次)。
From: sandra@oxmail. com To: elle@oxmail.com Subject: Need help ! Hi Elle,
I need some help with my problems. I don't know what to do ! You’re so confident(自信的) and always know what to do, so I hope you can give me some 61 . I have very strict parents who won't let me do 62 on my own. They’ve been really 63 with me because of my poor school results. I don't know how to let them know that their pressure is it hard for me to do well in school. My friends at school are 65 trying to get me to do things I don't like. I want make my own 66 . I don't want to do things because of the pressure from my classmates. How do 67 deal with them?
I’m always worrying about my looks. I think I’m getting too fat. I have too many pimples (粉刺)on my face, 68 . All these problems are making me feel very stressful and sad. I’m so stressed 69 I’m beginning to have sleep problems. I worry so much that I can't 70 . What can I do ? Please help ! Yours, Sandra 61.
解析:句意:所以我希望你能给我一些建议。advice n.建议,忠告,劝告。信的开头就说我有一些问题不知道该怎么办,而对方总是很自信知道该怎么做,所以这里作者是希望艾丽给她一些建议。 答案:advice 62.
18
advice decide make sleep that I anything angry too always
解析:句意:我有非常严厉的父母,他们不让我自己做任何事。anything pron.任何事。由文意可知桑德拉的父母对她管教很严厉,所以应该是不让她自己做事情。 答案:anything 63.
解析:句意:他们为我可怜的学习成绩非常生气。angry adj. 生气的。由上下文意思可知父母对她的要求很严格,所以会因为她成绩不好很生气。 答案:angry .
解析:句意:我不知道怎么让他们知道他们的压力正在使我在学校的表现更难做好。making make的现在分词。is making现在进行时态,正在使……;make it hard for sb. to do sth.是某人做某事困难。 答案:making 65.
解析:句意:我在学校的朋友总是试图让我做我不喜欢的事情。always adv. 一直,总是,常常。这个词带有感情色彩。 答案:always 66.
解析:句意:我想做自己的决定。decision n. 决定。make decision 相当于decide 做决定。 答案:decision 67.
解析:句意:我该怎么应对他们?I pron. 我。how do I… 我该怎么做? 答案:I 68.
解析:句意:我脸上还有很多粉刺。too adv.太,也,还,非常。前文说“我认为我变得太胖了”所以这里提到“我”脸上有粉刺,应该用“还”。 答案:too 69.
解析:句意:我这么紧张以至于开始有睡眠的间题。 答案:that 70.
19
so…that…。固定句型,如此……以至于……
解析:句意:我担心那么多以至于我无法睡觉。Sleep 睡,睡觉。前文说道“我”有睡眠的间题,所以这里应该是说无法睡觉。 答案:sleep
第二节: 单词拼写(共10小题,每小题1分,满分10分)
根据下列句子及所给的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的正确、完全形式(每空填一词)。 71.Good morning, boys and g . Let’s begin our class.
解析:句意:早上好,男孩女孩们,让我们开始上课。girls n.女孩,girl的复数。 答案:girls
72.I’m a of snakes because I think they are dangerous.
解析:句意:我怕蛇,因为我认为它们是危险的。Be afraid of+词。意为害怕某物。 答案:afraid
73.I’m going to Tom’s birthday p next Monday. 解析:句意:我计划下周一去汤姆的生日派对。Party n.聚会,派对。 答案:party
74.A rose(玫瑰) is a f that has a good smell.
解析:句意:玫瑰是有很好的味道的一种花。flower 泛指花。 答案:flower
75.Mother w me up at 6 o’clock yesterday morning and told me it was time to get up.
解析:句意:妈妈昨天早上六点把我叫醒,告诉我该起床了。woke wake的过去式,叫醒,醒来。因为是昨天早上,所以用一般过去时态。 答案:woke
76.Fifty and fifty is one h . 解析:句意:五十加五十等于一百。hundred num.百,百个。and放在数词之间有相加的意思。 答案:hundred
20
77.The telephone was i by Alexander Graham Bell in 1876, that is, he was the first person to make
the telephone.
解析:句意:电话于1876年被亚历山大·格雷厄姆·贝尔发明,就是说,他是第一个制作电话的人invented invent的过去式,发明,创造。 答案:invented
78.All the students are studying at school e Tom, who is ill at home.
解析:句意:所有的学生都在学校学习,除了汤姆,他生病在家。except prep.除……之外。 答案:except
79.—W bag is this? —It’s mine.
解析:句意:-这是谁的书包?-是我的。Whose pron. 特殊疑问词,谁的。因为答语是“我的”所以判断这里问的问题是问“谁的”。 答案:Whose
80.Dr. Naismith d the men in his class into two teams and taught them to play basketball. 解析:句意:奈史密斯博士把他班里的男人分成了两组教他们打篮球。divided divide 的过去式,划分,分开。divide…into…固定搭配,把……分成…… 答案:divided
第三节:书面表达(共1题,满分15分)
根据下表用英语写一篇80词左右的短文,内容须包括:对下表中关于(City A和City B)的全部信息....进行比较,分析利弊,确定其中一个城市作为你的暑假旅游目的地。
Flying Temperature Hotel Things to do
City A 2 hours 30℃ ★★ ★★★★ City B 4 hours 18℃ ★★★★ ★★ 21
Food ★★ ★★★★ In my opinion, is he better place to spend my summer holiday.
答案:
In my opinion, City A is the better place to spend my summer holiday. Although the temperature there is higher, the hotel is less comfortable, and even the food is not as delicious as that in City B, I still choose City A. The most important reason is that I can have a lot of things to do in City A . I can enjoy more beautiful scenery and do more activities. Besides, it takes us only two hours to fly there, which saves us a lot of time. I hope the holiday will be an unforgettable experience.
写作亮点:本篇作文按照题目要求选择了城市A作为自己暑假旅游的目的地。对于城市A的缺点,作者用了“Although”尽管一词轻轻带过。对于优点则重点突出,因为在城市A可以做很多事情,作者在这里用了词组“a lot of ”。在比较的时候,作者用了多种方式,使句子不单调,比如在比较温度时,直接用比较级“higher”在说旅馆时用了“less comfortable ”,比较食物时,用了“as…as”等。在说选择城市A的原因时,用了that引导的宾语从句。本文大部分都是复杂句,显示了作者比较熟练的英语写作水平。
22
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务