听力略语音13.A.14. A. 15.A.16.A.17.A.
( I分〉请找出每组单词中划线部分i卖苦与其他三个不同的i在项。( 〉gr�
B.
tQ主n
c.
b旦旦lD.blQ旦
( I分〉请找出每组单词中划线部分i卖苦与其他三个不同的边项。( pol也e
B.
spefial
C.
exfiting D.
exfellent
)
。
( I分〉消找出每组单词中划线部分读音与其他三个不|司的选项(1畸型nB.
str旦jght
c.
p且intingD. mount旦in
。
( I分〉消找出每组单词中划线部分读音与其他三个不同的选项()m主ssageB .
旦ndC.
y空st巳rdayD.
for皇st
〉。
( I分)i蒋找出每组单词中ill线部分读音与其他三个不同的选项〈s且,mnerB.
j且mp
C.
p且tD.
s且n
完形填空阅读下面短文,从每题所给A、B、C、D四个选项中逃出可以填入空白处的最佳选项.18.
(15分)On August 27户
,
Rickwent to a good university 〈大学).He was only 12yearsold, but he (1)
a new school life in a new place.
His mother found he was a (2)一一一_child when the young boy began reading story books at the age of two.He could remember the story very quickly. When he was three years old, his mother was ( 3)一一一_hismath at first, but he did well in it.
When he turned five, Rick went to a middle school.
(4) _ all of his 5 -year -old friends went to the
’
kindergarten 6) _ that (幼儿园).Hewent (5)一_to the eighth grade.At the age of ten, Ricks mother ( he could get to university.
It's Rick's dream to b巳ascientist.So he sp巳ntmuch time (7) _一一_scienc巳.He(8) _一一_someschool clubs.He loves to play with his friends and play basketball and football.
But if you think Rick got all these b巳causeof his exercises at home, think again.His mo由ersays the boy is very (9)一一一_.In the eighth grade, he was on th巳00)一一一_to university, just before he turned 12.
(I)A.finish巳d( 2) A.usual (3)A.surprised at(4)A.and( 5)A.straight(6)A.asked
B.sta1tedB.funnyB.friendly toB.butB.upB.thought
C.putC.specialC.excited aboutC.soC.hardC.shouted
D.stayedD.popularD.worried aboutD.orD.overD.enjoyed
(7)A.川(8)A.ordered(9)A.smart( 10)A.way
B.forB.facedB.luckyB.time
C.onC.paidC.lovelyC.street
D.toD.joinedD.lazyD.life
阅读阅读下列文本,逃出最佳选项.
19.
(7.5分)In 2018, Naoki started a small restaurant.Like many other restaurants, when CO YID’19 (新冠)
a year lat巳r,Naokis restaurant met great difficulty-nopepiecame to eat in his r创taurant.He had no
’
cam巳about
。
0由erways.Then in June 2020, a sick (生病), cat came near his re飞taurant.Itwas about 10 days old .. Naoki wanted to help it back to health
.The next day Nadoki saw another cat.Ti was the little cats mother.she
’
b喀anto visti erery day,so Naoki f,巳dher, too.One day she brought three more cats.\"It was a difficult time for 邸,we didnt have money ,but we wanted to help the cat family.Yes, we thought w巳werehelping them, but they were th巳oneswho helped us,”Naoki said.Naoki started putting photos of the cats on the Internet (网络).People like them very much.Now.people are coming up仕omall over the country to see the cats and they all eat in his restaurant
As a way to thank the cats that saved his restaurant, Naoki started a cat hotel in his restaurant.People can visit the cat hotel and spend two hours staying with the cats when drinking tea. ( I ) From the passage (文章)A.2017B.2018C.2019D.2020
(2) How old was the sick cat when Naoki first saw it?A.About 10 months old.B.About JO years old.C.About JO weeks old.D.About IO days old.
(3)How many cats are there in the cat family?A.Five.B.Two.C.Three.D.Four.
we can know COYID -19 came in
’
( 4)What did N aoki do to thank the catsA.He put their photos on the Internet.B.He started a cat hotel
C.He helped them back to health.D.He fed the cat family.
( 5) What is the main (主要〉
。
。
idea of the passage
A.Naoki started a small restaurant.B.People are coming up to see the cats.C.A family of cats helped sav巳arestaurant.D.Naoki started a cat hotel in his restaurant.20.
(7.5分)Last Sunday, I went to a shoe repairer (修理者).I asked him to皿坠hmy shoes, and he told me
I had to pay $ 2.When he finished polishing, I gave him $ 3.He took only $ 2 and told me that was enough (足够), I was surprised at his iddea ,and also learned a big lesson.Now many people want to get much, but he only wants to get what he needs to get.
With the $ 1, I went and bought a flower from a seller.She was an old woman.I bought the flower just to make her happy for the evening.I thought I was her first buyer that night.I wanted to help her sell out her flowers.
Walking away, I thought about how we all lived in the world.If we want to live happily, we need to love others, help o由ers,loveing oth巳rsis loving ourselves .Helping oth巳rsis helpong ours巳lv创
( I ) The underlined word四坠hmeansA.洗涤B.奥烫
”
”
c.t京亮
D.拆散
( 2) The repairer tookA.1$8.2$ C.3$D.5$
(3) Who sold flowers that night?
一一一_inthe end
A.The repairer.B.A small girl.C.I.
D.An old woman.
(4)The writer bought a flower because he wanted toA.help the old womanB.take the flower home
l---t- :
’ntOtwetCohuHr巳mpB-川剧InwtoWetDqbnmHdOtv巳Jmue·,ιHUt町,3飞/uUnEtucace、“ 〈吁币 巳】a m咱’ A.its good to give flowers to the shoe r巳pairer
w
B.its good lo ask a shoe repairer to polish shoes
’’
’
C.its good to buy the flowers from an old woman
D.its good to love others imd help others in our life
。
⑦
21 (7.5分)
You can find good books at a good price in My Book Shop Studio (直播闷〉!
•We have 6 different special books.
•Getting books: Answer questions on line and you can get a book -for free.Only one every buyer.
• I 00% Money -back Guarantee (退款保证): 1f you don't Uke our books, just let usknow and weII giv巳youanoth巳rone or giv巳backyour mon巳y.
• l/4 of the buyers will get 6 special books (4 English and 2 Chin.ese books) for only $ 69.99. You can get $ IS0仔ofthe usual price.
6 Special books are:
Journey to the West ( came out in 2010) A Dream of Red Mansions (came out in 2007) Pride and Prejudice ( came out in 2003) Oliver叽11ist.(came out in 2009) David Copperfield (came out in 2009) Gr巳atAmerican Stories ( came out in 2009)
( I)If people answer questions _they can get books for free.A.by phoneB.on line
C.on the newspaperD.on the radio
(2)If 100 p巳:oplebuy the books,
’
一一一_
of them can get 6 special books for $ 69.99.
A.SO
B.75C.25D.LOO
( 3)There are 一一一_specialbooks at My Book Shop.A.fourB.twoC.fiJteenD.six
( 4)The six special books are 一一_atusual time (平时〉.
A. $84.99B. $15.00 C.$69.99D.$1049.85
(S)Which book came out 20 years ago'?A.Journey Lo the WestB.A Dream of Red MansionsC.Pride and PrejudiceD.Great American Stories
22.(7.S分)We often see cigarette butts 〈烟头)on the beach.They can kill :fish and other animals. ( l)
But people dont see them because theyre so small.
Now, people want to work out the problem with BB ( BeachBot) . ( 2) cameras 〈摄像机)and two hands.
It is 80 cm tall, and has two
’’
( 3)一一一Ituse品thehands to pick up cigarette butts. When it sees cigarette
butts, it just pu比theminto its box.After it finishes cleanir毡,peopletake away the box.
However, BB cant tell the di仔erencebetween cigarett巳buttsand other small things.To do this, people use an APP (软件), people can give photos of cigarette butts to BB with a sma1tphone, then the robot can learn to know the cigar巳ttebutts.
( 4)一一一-
’
Now, BB can pick up 20 cigar巳ttebutts in 30 minutes. ( 5) _一一_People want to keep the beach cl巳an.Ifwe stop leaving th巳cigarettebutts on the beach, robots lik巳BBwill have a good rest.
一
根据短文内容,从边项中�出能填入文中空臼处的做佳�项,地项中有项为多余�J页。
A.It can see butts easily and pick them up.B.lt works well with a little time.C.How does this robot work?D.BB is a cleaning robot.E.Theyre her巳andthere. F.They like picking small things.短文模空阅读下面材料,在空白处填入23.
一
个适当的单词或括号内单词的正确形式.
’
(15分)I'm Joe.I live on Green Street in the countryside.It is a good place to have fun.You can see a bank, a
from (在... ...对面)th巳park.Myfavorite place
bookstore and a park there.My house is ( l )一一一一一一-is the bookstore.I am ( 2 )
[' I nt�su d) in books.My little brother, Jeff, often ( 3)
(fly) kites in the park.It is a very busy park.There are always lots of people in it.Jeff often ( 4)一一一一一一一一(skate)with my dad in the park last winter. boy. We all love ( 6)一一一一一-手〉
(he) .My sister.Jenny, likes to sing songs with some ( 7)
(sheep)
(歌
at home too. ( 9)
in the p缸kbecause she likes music.She feeds some ( 8)一一一一一一(lucky) , all of us have things we like to do in my family.
If you come to the park near our home, you can see us there.Where is Jeff? Look!Jeff ( ride) a bike with his friend in the park. 阅读表达24.
( 10分)Reading homework: Your reviews 〈评论)Book: Charlie and the choclatefactoryWriter: Roald DahlWhats the book about?
The book is about a boy called Charlie.His family dont hav巳muchmon巳yand they dont have much food.Th巳陀s
’
’
( 10)
。
’
’
a chocolate factory near Charlie's house.It's Willy Wonka's factory.Willy Wonka asked five children to visit the
chocolate factory.
Your favorit巳character(角色〉
My favorite character is Charlie becaus巳he'svery kind.I dont like th巳otherchildren because由巳yare too terrible. Your ideas about由巴book
I m白dthe book for some times and usually lost myself in the book.I'll never forget the chocolate in the factory. Yougi明Charlieand the chocolate factory: Star rating (级_g1J)5 stars= Great: 4 stars= Very good: 3 stars=OK: I star=Terrible I give Charlie and the chocolate factory:
Reviewed by: Tom (aged 12)
食食食食食
’
( I)What is near Charlies house?
(2)How many children did Willy Wonka ask to visit th巳factory?( 3)What do you know about Charlie and his family?(4) Did Ro响IdDahl write the book reviews?( 5)What does Tom think of the book?
’
1� ' ::+;��:�· ;�� -��.亡以II
阅读下面文本,完成问题25.
”
!
�I
( 10分)What will you say if you se巳atree walking? Do you want to run away? There are tree岳出atreally
”walk.Th巳写etrees have long roots (根〉.Thero。“创Elik巳ourlegs, when th巳ygrow out
Walking trees grow in Florida.It is wan11 there. ( A) Thev lik巳livin11there because th巳vcan get a lot of rain, They grow in and near wat巳r.Walking trees can grow in salt water (咸7)().Not many trees can grow with their roots in salt wat巳r.
Some peopl巳saythe walking tre创lookmore like bush创(灌木〉
than (比〉
trees.They do not grow very
tall.The walking trees are h啤rdand people can use山emto make bo也ts.Theirflowers are small and yellow.Many fish and some large animals make their homes around the roots of the walking trees. (B)工监ydon'tne以Ito wo盯yabout the tree矿walkingon them, because the walking U古巴sdont walk ve1y fast.One person watched a tree wh创1it walked.The tree spent one year moving 3 m.It's a go仪lthing b巳causethey dont hav巳towalk very far.
’
’
( l )请将文中(A)处划线句子Thevlike livin!! there b-ecause thev can !!el a lot of rain.翻译成汉语
(2)请在文中找出与旧somepeople's idea, walking trees arent Lrees bul bushes.”意思相同或相近的句子。(3)请根据文章内容,列举出walkingtrees的两条用途。
’
① ②
( 4) What does the underli11ed word (B) 主监xrefer to 〈指代〉?(5)根据短文内容填空。
(每空l词)
一一一一一’sosome people say they look more Like bushes.They can move,Walking trees usualJy grow①
but not very fast.One person said it②一一一一一_awalking tree one year to move 3 m.
书面表达
26.
( 15分〉假如你是Steve,你的笔友Laura想了解一下你的七年级生活。请仔细阅读她的信件,并根据
盟丽的信息
Dear Steve,
How is everything going? Grade Seven is going to the end.How was your life in Grade Seven? What did you usually do with your friends after class? Who is your favorite teacher? What does he or she look like? Why do you like him or her? Wish you a happy life. Laura
要求:
( 1)词数70左右,开-头己给出,
不计入总词数。
(2)信中必须包含所有絮,点,可适当发挥。(3)信中不得出现真实的人名、校名等相关信息。Dear Laura,
I'm glad to hear from you._
Yours, Steve
参与试题解析
语音13.
【分析】请找出每组单词中划线部分读音与其他三个不同的jzl;项【解答;】grow生长,划线部分字·IIJ:组合ow的发音是/'Ju/,
:IW线部分字Ii);组合ow的发音是/au/,戈1J线部分
字母组合ow的发音是/ouI,戈1J线部分字母组合ow的发音是/ouI, :izt;项B戈1J线部分字母组合的发音与其他选项不同。
故
m;:
B。
【点评】掌握单词戈lj线部分字母组合的发音是解答此类题的关键14.
【分析】梢’找出每组单词中戈lj线部分读音与其他三个不同的选项【解答】police,tJ线部分字母c的发音是//,如l线部分字母c的发音是IfI,划线部分字母c的发音是必/,如j线部分字母c的发音是危I,故jzli:B。
【点评】掌握单词划线部分字母的发音是解答此类题的关键。
IS. 【分析】请找出每组单词中划线部分读音与其他三个不同的:®项。
【解答;】rain雨,戈J线部分字·IIJ:组合a的发音是/exI,划线部分字母组合ai的发音是/ex/,:IW线部分字母组合ai的发音是/exI,划线部分字母组合汩的发音是lo/,:®项DtiJ线部分字母组合的发音与其他选项不同。故选:D。
【点评】掌握单词戈lj线部分字母的发音是解答此类题的关键。
16. 【分析】梢’找出每组单词中戈lj线部分读音与其他三个不同的选项。
【解答】mesage口信,tJ线部分字母c的发音是le/,戈lj线部分字母e的发音是何/,龙j线部分字母巳的发音是剧,
J2li项B划线部分字母的发音与其他选项不同。
tJ线部分字母巴的发音是II
I,边项D戈lj线部分字母组合的发音与其他选项不同。
故逃:D。
【点评】掌握单词:t1J线部分字母的发音是解答此类题的关键。
17. 【分析】请找出每组单词中:t1J线部分读音与其他三个不同的选项。
【解答】ummer夏天,划线部分字母u的发音是/AI,划线部分字母u的发音是从/,划线部分字母u的发音是/uI,划线部分字母u的发音是从/,选项C划线部分字坷的发音与其他选项不同。故地:C。
【点评】掌握单词划线部分字母的发音是解答此类题的关键。完形填空阅读下面短文,从每题所给A、B、
c、
D四个选项中逃出可以填入空白处的最佳选项.
,五岁他非常聪明,从小就喜欢阅读平II数学
k的12岁男孩,18.【分析】这篇短文主要讲述了一个名叫Ric
一就上了初中,十岁时他的·IIJ:亲认为他可以考上大学。Rick的梦想是成为名科学家,他热爱科学并参加了
一些学校俱乐部,同时也喜欢和朋友们一起打篮球和足球。他的母亲认为他非常聪明,他在八年级时就已经走上了通往大学的道路。
【解答】(I)考查动词。句意:他只有12岁。A完成:新的学校生活。
。A寻常的:(2)考查形容词。句意:当这个小男孩两岁开始读故事书时
c.放。根据Rick
to a university,可知他开始了
c.特别的。
根据theboy reading
books the of,可知Rick是个特别的孩子。
(3)考查动词短i舌。句意:当他三岁的时候,但他学得很好:B对...友好:D.担心hewell it (但他学得很好)
。
故选D。
(4)考查连词。句意:五岁的时候,但他的所有五岁的朋友都在上幼儿园:B但是;D或者,此处表转折。(5)考查副词。句意.直接上八年级。
(6)考查动词。句意:十岁的时候。A闷:C大喊。根据could to
,
他直接上八年级;B向上,D.超过hefive went a middle,阳ck进入中学〉,他
可知Rick的母亲认为他10岁的时
候就能上大学。
(7)考查介词。句意:所以他花了很多时间在科学上;B.为了:D.到,此处用固定短语spend... on sth. (花费......在某事上)。
(8)考查号J词。句意:他加入了一些学校俱乐部:B面对:D.Jm入school
,
可知是加入了学校俱乐部。
think got the品e
of
(9)考查形容词。句意:他母亲说这个男孩非常聪明:B.幸运的:D.懒惰的if
exercises home again (如果你认为Rick是因为在家练习才得到这些的,可知这一切靠的是Rick的天赋。故�A。
( 10)考查名词。句意:八年级的时候,就在他12岁之前:B时间:D生活,此处用固定短i窍。11th巳wayto。
故边A。
【点评】先通读金文,了解文章大意,紧紧抓住上下文i再境所提供的信息,然后明确词恙,结合所学语法,选出答案,最后再通读金文核对答案。运用排除法逐一
阅读阅读下列文本,逃出最佳选项.19.
【分析】文掌讲述了Naoki开餐厅的经历,以及在疫情期间餐厅遇到的困难。
一
Naoki开了家小餐馆,大约
一
【解答】(l)推理判断题。根据第一段In, Naoki a small many restaurants COVID -19 ame a year , Naoki's met difficulty-no came eat h岭
,
年后,Naoki的餐馆遇到了
很大的困难一一没有人来他的餐馆吃饭。故逃C。
(2)细节理解题。根据第一段ThenJune , a sick came his was 10 old. (然后在2020年6月。它大约出生10天,官刚出生十夭。
(3)细节理解题。根据第一段ThenJune , a sick 大约出生10天next
came his was 10 old. (然后在2020:Ir, 6月。它
山ee
Naoki another was little mother.She to every , so fed , too.One she
cats. (第二天。是小猫的妈妈,所以Naoki也给她喂食,她又带来了三只猫。故选A。(4)细节理解题。根据最后
一
段a way thank cats saved restaurant started a hotel his , Naoki在他
一
的餐厅里开了一家猫旅馆,Naoki在他的餐厅里开了家猫旅馆。
(S)主旨大意题。根据第一段Naokiputting of cats the like very , people coming from overcountry see cats they eat his
。
人们非常喜欢它们,人们从全国各地赶来看猫。〉以及最后一段away
thank cats saved restaurant started a hotel his can the hotel spend hours with cats drinking ,
一一直树在他的餐厅里开了家猫旅馆,在喝茶的时候和猫呆上两个小时,可失日本文主要介绍了家猫在疫悄
期间帮助拯救了Naoki的餐馆【点评】i应该全文
,
。
理解文章大意阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择
符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
20.【分析】文章通过讲述修链匠的故事告诉我们:我们需要爱别人,帮助别人,因为爱别人就是爱自己,帮助别人就是J帮助自己。
went a shoe 【解答】(I )词义猜测题。根据第一段Last, I I to
(修理者).I him四监hmyshoe飞heme
$2. (上周日。我让他给我....。)联系前后句可猜测出下ti]线是单词四坠h的意思应为:擦亮。故
地C。
3.He only and me was (足够〉.(当他2)细节理解题。根据第二段Whenfinished , I gave $
给我擦完之后。他只拿走了2美元。〉可知修理者拔后拿走了2美元。3)细节理解题。根据第三段With
一
她是个老妇人。故�D。
$1, I and a flower a seller.She an woman. (我拿着到118美元。
4)细节理解题。根据第三段Ithe just make happy the thought I her buyer night.I to her
out flowers. (我买了花只是为了让她今晚开心。我想帮她把花卖出去,因为他想帮助老妇人。5)主旨大意题。通读金文W巳
to
happily need love , help others loving others h巳lpi鸣
,
我们需
要爱别人。爱别人就是爱自己。〉可知这篇文章主要是告诉我们在生活中爱别人和帮助别人是件好事。【点评】通i卖全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。21.
【分析】短文讲了书店有6本不同的特别书籍,及其书籍的出版时间等。
【解答】(I)细节理解题。根据第三行Winningbooks: Answer questions on line and you can get books for free. 〈获取书铅.在线回答问题。)可知如果人们在网上回答问题。故逃B。
3 special books, 4本英文书和2本中文2)细节理解题。根据第五行J/4of the customers (顾客)will get 书,其中25人可以以69.99美元的价格获得4本特别书籍。
3)细节理解题。根据第二行Wehave6 di他rentspecial books. (我们有6本不同的特别书籍。故选D。4)推理判断题。根据第五行6/4of the customers (顾客)will get 6 special books, 2本英文书和12本中文书。〉可知4本英文书和2本中文书平时是84.99美元。
5)细节理解题。根据表格二Prideand Prejudice 2003《傲慢与偏见》(2003年出版)可知《傲。陵与偏见》在20年前出版
。
【点评】在通读金文的基础上,根据全文大意,展开逻辅思维,瞻前顾后,认真观察逃项,仔细推敲,确定最佳答案。22.
一
个清洁机器人,可以帮助清理海滩上的烟蒂。【分析】短文讲了BB是
【解答】细节推理题。
)根据后句Butpeople don’t see them because theyre so small. (但是人们看不到它们,因为它们太小了,结合选顷。”故选E。
2)根据前句Now,people want to work out the problem with BB ( BeachBot) . (现在。)可知说的是BB
”一
个消洁机器人。机器人,应说BB是
’
3)根据后句Ituse在thehands to pick up cigarette butt�.When it sees cigarett巳bu邸,itjust puts them into itsbox.After it finishe刊leaning。当官看到烟头时。消泊完毕后。)可知说的是如何工作,应说这个机器人是怎么工作的。
4)根据前句Wi出thisAPP, people can give photos of cigarett巳butt�to BB with a sma叩ho邸,
”
”
人们可以用智
能手机给BB提供烟头的照片。〉可知说的是认知烟蒂了,应说它可以很容易地看到l烟蒂。”故选A。
butts in 30 minutes. (现在(5)根据前句Now,BB can pick叩20cigarette 要花点时间就行了。
。
〉可知说的是时间短,应说只
”
、文年II题目【点评】做Jlfil时结合J)j(有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合地项地出正确答案。
短文填空阅读下面材料,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式.
23.【分析】短文主要介绍了Joe一家人居住在乡村的绿色街道上,附近有银行、书店和公园等好玩的地方。Joe最喜欢的地方是书店,而他的弟弟喜欢在公园里放风筝和滑冰,他还喜欢画画。Joe的妹妹喜欢在公园里唱歌,同时在家里也养了一些绵羊
。
整个家庭都有自己喜欢的事情,如果你去公园,你也可以看到他们。
【解答】(I )考查副词。句意:我的房子在公园的对面,可知考查短语acrossfrom在...对面。
”
(2)考查形容词。句意:我对书感兴趣,可知是形容词inter巳sted尤其的”。故填:interested。
一
(3)考查动词。句意:我的小弟弟杰夫经常在公园里放风筝,可知时态是数形式。
(4)考查动词。句意:去年冬天杰夫经常和我爸爸在公园里溜冰称单数形式。
(5)考查连词。句意:但他不喜欢游泳also游泳〉可知
。
,
般现在时,接动词第三人称单
一
可知时态是般现在时,接动词第三人
painti吨.(他也喜欢画画。〉
doesn’I swimmi11g (他不喜欢
故填:But。
(6)考查代词。句意:我们都爱他,可知动词后接人称代词宾格形式。
。(7)考查名词。句意:珍妮喜欢在公园里和一些歌手一起唱歌。som巳后按可数名词组数形式
(8)考查名词。句意:她也在家里喂一些羊,可知some后按可数名词复数形式。放生真:sheep。(9)考查副词。句意:幸运的是知
。
。
根据allus things like do my,我们都有自己喜欢做的事情〉可
此处是副词修饰句子。
( 10)考查动词。句意:肴。根据Look。主i否是第三人称单数。故1真:isriding。【点评】答题时要先通读金文,了解大意,然后根据语境以及上下文逐一作’答配等因素。最后通读一遍,逐一验证答案。阅读表达
24.【分析】本文是汤姆对《查理与巧克力工厂》这本书的介绍和书评。【解答】细节理解题。
( I)根据第五段There'sa chocolate near house. (在查理家附近有一家巧克力工厂,在查理家附近有一家巧克力工厂achocolate near house.
(2)根据第五段WillyWonka five to the factory. (威利·旺卡j毯请了五个孩子参观巧克力工厂,威利·旺卡邀请了五个孩子参观巧克力工厂
(3)根据第五段Thebook about a called family have money they have food. (这本书是关于一个叫查理的男孩的,也没有多少食物,查理和他的家人很贫穷
forget chocolate the,通常在书中迷失自(4)根据第九段Iread book some and lost in book.I'll 己。
〉和最后一段Reviewed
(aged,汤姆写了书评。故填No
。
茧,考虑句型,诵’法,固定搭
(5)根据倒数二、三段5Great; I Charlie the factory: 知。故填Hethinks it is great
:我给查理平II巧克力工厂:食食食食食〉可
,在抓住关键句子的基础上合理地分【点评】做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析
析才能得出正确的答案。阅读下面文本,完成问题
25.【分析】本文主要介绍了在Florida有会移动。
【解答】(I )英译汉题
。
一
种会走路树。它是根就像我们的腿,当它们长出来时,
””
树就
根据文中(A)处戈lj线句子Theylike living there because th巳ycan get a lot of rain.可
知:likeliving there喜欢住在那里:can能;根据汉译英习惯整理成句子,因为它们能得到很多雨。(2)找相近句题。根据第三段首句Somepeople say th巳walkingtrees look more like bushes than trees. (有人说行道树比树看起来更像灌木some
idea trees trees bushes. (在一些人的观念中,而是灌木,故埃:Some
people say the walking trees look more li.ke bushes than trees. (3)细节理解题。根据第三段Thelarge make homes
trees
hard can
them
make t1o飞vers
一
smalJ yellow.Many and
the of walking,人们可以用它们做船。许多鱼和些大型动物在行道树的根部周
围安家,walkingtrees的两条用途是:①入们可以用它们来造船。放填:①peoplecan use them to make boats.②Many fish and some large animals make their homes around the roots of the walking trees. (4)代词指代题WO町y
一
。
根据第三段中的Manyand large make homes the of walking Th且dontneed
’
”
”
’
hey指的是许多鱼和1the walking them。它们不需要担心树在他们身上行走,带下划线的单词T
”
些大型动物
(5)完成句子题。根据第三段中的Theynot very
。
〉和The
。
spent year 一
(. 这种耕、树花了年的3 m
时间移动了3米,行道树通常长得很矮。它们可以移动【点评】这是个综合型阅读题
,
有人说。故填:①short。
,
题目中有英汉互译题、也有问答题主要考查学生的阅读理解能力及知识运
用能力。答题时细节理解题可直接根据文中细节得出答案;:;J:f汉互译题需要根据句意及汉英语言各自自句话法习惯来翻译。
书面表达
26.【分析】【高分句型
一
】
Not only does she try di仔erentways to keep us interested in her le飞sons,she also巳ncouragesgood student� to learn more and helps the stud巳ntswho are left b巳hindto catch up with others.课感兴趣,
她不仅尝试不同的方式来让我们对她的
她还鼓励好学生更多地学习,并帮助那些落后的学生赶上其他人。句中使用了notonly ... but also
”
”
,
结构,意为不仅,而且【高分句型二】
置于句首句子使用半倒装。
一
Mrs Fang is such a good teacher that we alJ respect her and love her.方老师是位很好的老师,我们都尊敬她
和喜欢她。句中使用了such.. that固定结构,意为不仅,而且。【解答】DearLaura,
””
Im
’
to from Fang is my favourite teacher. She looks very beautiful and always wears smiles on her
(长什么样子〉
face. When we are in trouble.
She teaches Chinese when I High school does she try di挝erentways to keep us interested in her lessons are left b巳hindto catch up with othe1百
She also . For example. Mrs .
(喜欢的理由)
(自己的希望〉
Yours, Steve
【点评】能够根据提示进行书面表达,能够固绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和l句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。
【高分句型二】Ihave made up my mind to be a teach巳rlike her when I grow up.
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务