1.
A fox is looking for food. He is hungry and thirsty. He finds a beautiful garden full of fruit and goes in through a hole in the wall. He spends three days in the garden and eats about two-thirds of the fruit.
On the fourth day he wants to go home. However, he becomes too fat for the little hole in the wall. He stays in the garden for another three days and during this time he eats nothing. Then, very thin again, he comes out through the little hole.
He has had very good food, but he is still hungry and thirsty. 1.The fox feel __________ at first? A.hungry B.happy C.thirsty D.hungry and thirsty
2.The fox goes into the garden _____________. A.through a door B.through a hole C.over a wall D.with the help of others 3.He eats ___________ of the fruit. A.half B.all C.three-fifths D.two-thirds 4.Why doesn't the fox go home on the fourth day? A.Because he doesn't want to go home. B.Because he wants to eat more fruit. C.Because he wants to live in the garden.
D.Because he eats too much and becomes too fat to go through the little hole. 5.He stay in the garden for ______________. A.three days B.four days C.six days D.more than a week
6.Why doesn't he eat anything during the last three days in the garden? A.He wants to be thin. B.He is ill.
C.No fruit is there in the garden. D.He isn't hungry. 【答案】 1.D 2.B 3.D 4.D 5.C 6.A 【解析】 【分析】
这篇短文主要是讲述了一只狐狸通过一个洞到了花园里,在那里吃了很多
水果,以至于他太胖不能从洞里钻出来。
1.细节理解题。根据文中A fox is looking for food. He is hungry and thirsty.可知,狐狸感到又饿又渴。故选D。
2.细节理解题。根据文中He finds a beautiful garden full of fruit and goes in through a hole in the wall.可知,狐狸通过一个洞进到花园。故选B。
3.细节理解题。根据文中He spends three days in the garden and eats about two-thirds of the fruit.可知,狐狸吃了水果的三分之二。故选D。
4.细节理解题。根据文中However, he becomes too fat for the little hole in the wall. He stays in the garden for another three days and during this time he eats nothing.可知,因为他吃得太多,变得太胖了,不能穿过这个小洞。故选D。
5.细节理解题。根据文中On the fourth day he wants to go home. However, he becomes too fat for the little hole in the wall. He stays in the garden for another three days and during this time he eats nothing.可知,他在花园里待了6天。故选C。
6.细节理解题。根据文中He stays in the garden for another three days and during this time he eats nothing. Then, very thin again, he comes out through the little hole.可知,他想变瘦。故选A。
【点睛】
我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意;在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题;平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思,也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。如第4小题,细节理解。根据文中However, he becomes too fat for the little hole in the wall. He stays in the garden for another three days and during this time he eats nothing.可知,因为他吃得太多,变得太胖了,不能穿过这个小洞。故选D。
2. Once, a Chinese student went to study English in England. His family name is Sun. It is the same as the English word \"sun\".
England is a country with bad weather. It is often cloudy or misty(有雾的), and it rains now and again, so the people there don't get much sunshine in the whole year.
When the Chinese student arrives in London, a tall English policeman with a long face opens his passport to check it. The policeman is interested to find the
Chinese name \"Sun\" in the passport. He thinks it is pronounced(发音)just like the English word \"sun\are wanted here! \" The Chinese student is very surprised. -But after a moment the policeman
begins to smile, \"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"
1.The weather in England is __________. A.cloudy B.misty C.rainy D.A, B and C 2.Englishmen like__________ very much because of the bad weather. A.Chinese students B.rain C.sunshine D.their country
3.The policeman checks the student's_____________. A.bag B.passport C.ID card D.plane ticket 4.The Chinese student was welcomed because he had got_____________. A.a nice name B.a good passport C.luck D.much money 5.The sentence \"You are wanted\" means _____________. A.you are not welcome to come here B.we don't like you C.you want to have some names D.we don't want you to go away 6.The policeman was a ____________ man. A.funny B.bad C.foolish D.rude 【答案】 1.D 2.C 3.B 4.A 5.D 6.A 【解析】 【分析】
文章大意:本文叙述了一个中国学生去英国学习的故事。这位中国学生姓孙,和英语单词“sun”一样。英国的天气恶劣,全年白天见到的阳光不多。当这位中国学生来到伦敦时,一位英国的看他的护照时,认为他的姓氏和英语单词“sun”发音一样,微笑着说,我们需要阳光,因此不想让你离开英国。
1.细节理解题。根据It is often cloudy or misty, and it rains now and again,可知,英国的天气经常多云或有雾,而且还时常下雨;故答案选D。
2.推理判断题。根据so the people there don't get much sunshine in the whole year. 所以那里的人们一整年都没有多少阳光。以及\"Mr. Sun, you've
brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”由此可以推知,因为天气不好,所以英国人非常喜欢阳光;故答案选C。
3.细节理解题。根据When the Chinese student arrives in London, a tall
English policeman with a long face opens his passport to check it.可知,检查了学生的护照,故答案选B。
4.细节理解题。根据He thinks it is pronounced just like the English word \"sun\以及\"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"认为这名学生的中文名字“孙”和英语单词“sun”发音一样,所以说:“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”由此可知,这名中国学生很受欢迎是因为他有一个好名字,故答案选A。
5.词句猜测题。根据上文He thinks it is pronounced just like the English word \"sun\他认为它的发音就像英语单词“sun”一样,以及下文\"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”结合\"I see your name is Sun. You are wanted here! \"可知说:我看到你的名字是“太阳”,这里需要你!也就是说不希望“孙先生”离开;故答案选D。
6.推理判断题。根据But after a moment the policeman begins to smile, \"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"可知,
这位和孙先生开了一个玩笑,由此可推知这位是一位幽默的人,故答案选A。
3.
Australia is one of the greatest islands in the world. It is a little smaller than China. It is in the south of the earth. So when it is hot summer in our country, it is cold winter in Australia.
Australia is famous for its sheep and kangaroos袋鼠). After a short drive from any town, you will find yourself in the middle of white sheep. Sheep, sheep, everywhere are sheep. Have you seen a kangaroo? It has a \"bag\" in its body. The mother kangaroo keeps its baby kangaroo in the \"bag\". It is very interesting, isn't it?
1.Australia is one of the greatest islands in the world. 2.Australia is in the north of the earth.
3.We can see many sheep here and there in Australia. 4.Kangaroos are animals as small as mice in our houses. 5.Kangaroos always carry bags on their backs.
6.Sometimes, the father kangaroos also keep their baby in the bag. 【答案】 1.T 2.F 3.T 4.F 5.F 6.F
【解析】 【分析】
短文大意:本文是人物类阅读,介绍了澳大利亚的地理位置、气候特点和独特物产。
1.题意:澳大利亚是世界上最大的岛屿之一。考查细节理解。根据
Australia is one of the greatest islands in the world.可知澳大利亚是世界上最大的岛屿之一,说法正确,故选T。
2.题意:澳大利亚在地球的北面。考查细节理解。根据It is in the south of the earth.可知它在地球的南部,说法错误,故选F。
3.题意:在澳大利亚到处都能看到羊。考查细节理解。根据Sheep, sheep, everywhere are sheep.可知到处都是绵羊,说法正确,故选T。
4.题意:袋鼠是一种像老鼠那么小的动物。考查细节理解。根据Have you seen a kangaroo? It has a \"bag\" in its body. 它的身体里有一个“袋子”,可知说法错
误,故选F。
5.题意:袋鼠总是把袋子背在背上。考查细节理解。根据Have you seen a kangaroo? It has a \"bag\" in its body.可知它的身体里有一个“袋子”,说法错误,故选F。
6.题意:有时,袋鼠爸爸也会把孩子放在袋子里。考查细节理解。根据The mother kangaroo keeps its baby kangaroo in the \"bag\".袋鼠妈妈把小袋鼠放在“袋子”里,可知说法错误,故选F。
4. One day, Miss Li sees that Ann is not happy. She asks Ann, \"What's wrong with you?\" Ann answers, \"I want to buy a new pair of shoes, but my parents don't have enough money.\" Then Miss Li says, \"Today I have some homework for you—count your parents' shoes and tell me the number tomorrow.\" The next day, Miss Li asks Ann, \"Do you count your parents' shoes?\" \"Yes. My father has three pairs of shoes and my mother has four pairs of shoes.\"
\"How many pairs of shoes do you have?\" \"Twenty.\" Ann's face turns red. \"Are you still unhappy now?\"
\"No, I'm not. I want to save(节省) some money to buy new shoes for my parents.\"
1.Ann is not happy because . A.she doesn't like her new shoes B.she thinks her shoes are too old C.her mother has more shoes than her
D.her parents don't have enough money to buy her a new pair of shoes 2.What does the underlined word \"count\" mean in Chinese? A.数 B.擦 C.整理 D.清洁 3.Miss Li asks Ann to . A.buy her mother some shoes B.clean her father's shoes C.count her parents' shoes D.sell her parents' shoes 4.How many pairs of shoes does Ann have? A.Three. B.Four. C.Seven. D.Twenty. 5.Finally, Ann wants to save some money to buy . A.new shoes for herself B.new shoes for her parents C.beautiful things for herself D.beautiful things for her teacher 【答案】 1.D 2.A 3.C 4.D 5.B
【解析】 【分析】
文章大意:安因为父母不给她买新鞋子而伤心,Li小姐让她回家数一数父母的鞋子的数量,安发现父亲有三双鞋,母亲有四双鞋,而自己却有二十双鞋,她决定攒钱给父母买鞋子。
1.细节理解题,根据:“Ann answers, \"I want to buy a new pair of shoes, but my parents don't have enough money.\" 安回答说:“我想买一双新鞋,但是我的父母没有足够的钱。””,可知安娜不开心的原因是没有足够多的钱买鞋,故选:D
2.词义猜测题,句意:“今天我有一些作业给你-数一下你父母的鞋子,明天告诉我数量。”,我们根据“tell me the number tomorrow.告诉我数量”,可以推断应该是数鞋子的数量,故选:A。
3.细节理解题。根据:“Then Miss Li says, \"Today I have some homework for you—count your parents' shoes and tell me the number tomorrow.\" 然后说:“今天我有一些作业给你-数一下你父母的鞋子,明天告诉我数量。””,故选:C。
4.细节理解题,根据:“\"-How many pairs of shoes do you have?\"-\"Twenty.\" Ann's face turns red. “你有几双鞋?”“二十” 安的脸变红了。”,故选:D。
5.细节理解题,根据:“I want to save(节省) some money to buy new shoes for my parents. 我想存点钱给父母买新鞋。”,故选:B。
5. Dear Emma,
Thanks for the photo of your family. Here is a photo of my bedroom.
Look at the photo. A bed, a desk, a chair, a bookcase and a computer are in my bedroom. My bed is near the window. The desk is beside the bed and it’s orange. The chair is near the desk. The bookcase is behind the desk and it’s black. An English dictionary and a Chinese dictionary are in the bookcase. My maths, English and Chinese books and the computer are on the desk. My pencil box is on the desk, too. My pens and rulers are in the pencil box. My schoolbag is on the chair. My brother’s white baseball and my sister’s computer game are under my bed, but you can’t see the baseball in the photo.
Yours,
Jack
1.It is a photo of ______ bedroom. A.Emma’s B.Jack’s C.Jacks brothers D.Jack’s sister’s 2.The desk is ______. A.behind the bed B.not in the room C.near the window D.beside the bed
3.You can’t see ______ in the photo. A.the maths book B.the baseball C.the English dictionary D.the computer
4.The bookcase in the photo is ______. A.black B.white C.orange D.blue 5.Which of the following is NOT true (不正确)? A.Two dictionaries are in the bookcase. B.The pens are in the pencil
box.
C.The schoolbag is under the chair. D.The baseball is Jack’s brother’s. 【答案】 1.B 2.D 3.B 4.A 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文是Jack写给Emma的一封信,在信中,他给Emma介绍了自己卧室的照片。照片中Jack的卧室里有一张床、一张桌子、一把椅子、一个书架和一台电脑。Jack还介绍了卧室里的其他东西和他们的位置。
1.细节理解题。根据短文的开头Here is a photo of my bedroom可知,在这封信中,Jack给Emma介绍的是他的卧室的照片。故选B。
2.细节理解题。根据短文第二段中The desk is beside(在旁边) the bed and it’s orange可知,桌子在床的旁边,是橘色的。故选D。
3.细节理解题。根据短文的最后but you can’t see the baseball in the photo.可知,在这张照片中,你看不到棒球。故选B。
4.细节理解题。根据短文第二段中The bookcase is behind(在后面) the desk and it’s black.可知,书架在桌子的后面,是黑色的。故选A。
5.推理判断题。根据An English dictionary and a Chinese dictionary are in the bookcase可知,书架上有两本字典,故A说的是对的;根据My pens and rulers are in the pencil box可知,钢笔在文具盒里,故B也是对的;根据My brother’s white baseball and my sister’s computer game are under my bed,可知,棒球是Jack的哥哥的,故D也是对的。根据My schoolbag is on the chair.可知,书包在椅子的上面,故C不对。故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
6.I started this QQ group named SZ (Shengzhou) English Club in April. It has twenty-eight persons now. It is a place where we can speak English. Now we need some more friends who are interested in talking in English.
Please remember the rules for our group: ·We started this group to improve our English, so please speak English to each other.
·Join us with your real(真实的) name. ·We hope you can often talk. Don't keep_silent for ten days. ·Don't put advertisements or any pictures here.
If you can't follow the rules, we will ask you to leave. 1.How many people are there in SZ English Club now? A.24. B.27. C.28. D.4. 2.This QQ group can be a good place to ________. A.play games B.draw pictures C.learn about Shengzhou D.practice English
3.According to the rules, a person who ________ can join this group.
A.speaks French and Chinese B.wants to improve English
C.dislikes telling his or her real name
D.likes to put advertisements and pictures
4.The words “keep silent” in the passage most probably mean “________” in Chinese.
A.参加讨论 B.使用网名 C.保持沉默 D.反对聊天 5.The writer wrote this article in order to ________. A.ask more friends to join the QQ group B.make some rules for the QQ group C.tell some people to leave the QQ group D.put some advertisements in the QQ group 【答案】 1.C 2.D 3.B 4.C 5.A 【解析】 【分析】
文章介绍了神州英语俱乐部在4月份成立,现在有28位成员,它是一个说英语的地方,现在需要更多的说英语的朋友加入。介绍了这个俱乐部的规则,这个俱乐部是为了提高英语,因此要说英语,用真实姓名,要经常说,不能十天不说话,不能放广告和图片。
1.细节理解题。根据It has twenty-eight persons now.可知,现在有28人,故选C
2.细节理解题。根据It is a place where we can speak English.可知,是一个练习英语的好地方;故选D
3.细节理解题。根据We started this group to improve our English,可知,想提高英语的人可以参加这个俱乐部;故选B
4.词意猜测题。根据We hope you can often talk.可知,是要经常说,不要保持沉默;故选C
5.细节理解题。根据Now we need some more friends who are interested in talking in English.
可知,是让更多的人参加俱乐部;故选A 7. 9:00 am 10:30 am ry Monday math chemisty ay historTuesday math chemistry Wednesday ThursdFriday English chemistry 11:15 am 1:45 pm 3:00 pm physics English physics math history physics 1.What lesson do they have at 1:45 pm on Wednesday? A.Physics. B.Chemistry. C.History. D.Math. 2.Do they have lessons at 10:30 am on Thursday? A.Yes,they do. B.No,they don’t C.We can’t know from the timetable (课程表). D.None of the above (以上答案都不对).
3.On Friday, a physics lesson begins at____________. A.9:10 am B.10:30 am C.1:45 pm D.3:00pm 4.They have__________lessons in a week. A.10 B.11 C.12 D.13 5.How many kinds (种类)of lessons do they have in a week? A.3. B.4. C.5. D.6. 【答案】 1.A 2.B 3.C 4.D 5.C 【解析】
1.通过横栏找到周三,通过竖栏找到1:45 pm,他们相交的位置是physics,故选A。
2.通过横栏找到周四 Thursday,通过竖栏找到10:30 am ,他们相交的位置没有课程,故选B。
3.通过横栏找到周五,在该竖行找到physics,physics对应的时间是1:45 pm,故选C。
4.数一数表格中的所有科目,可知一周共上13节课,故选D。
5.通过表格上面显示的科目可知有数学,物理,数学,历史,英语,共五科,故选C。
点睛:这是一个表格式的阅读题。主要介绍了周一到周五的课程表。在解题时主要能抓住问题的关键就不难找到答案。例如:小题1,抓住问题中的at 1:45 pm 和Wednesday,很容易就能知道上物理课。
8.The Information about Some Great Inventions Invention Wheel Light Telephone bulb (灯泡) Paper Appearing A few (出现) thousand years ago Time Inventor(发明 者) Inventor's Nationality(国籍) Early Main Material (材料) Unknown Unknown Bell Around 2,In 1876 In 1879 000 years ago Alexander Thomas Edison American Glass and metal Cai Lun American Chinese Wood Plastic and metal Cotton or flax(亚麻) Main Use(主要 用途) Making travelling faster Used for communi- cating Giving over light distances (距离) Used for recording information 1.What's the form(表格) above about? A.Rules. B.Movies. C.Dreams. D.Inventions.
2.What's the latest invention according to(根据) the form above? A.The wheel. B.The paper. C.The telephone. D.The light bulb.
3.How many Chinese inventions are mentioned(提到) in the form above? A.One. B.Two. C.Three. D.None. 4.What was the telephone made of according to the form above? A.Wood. B.Glass and metal. C.Plastic and metal. D.Cotton and flax.
5.Thanks to the invention of the wheel, people can ________. A.have enough light to read B.travel faster
C.communicate over distances D.have more books to read 【答案】 1.D 2.D 3.A 4.C 5.B 【解析】
【分析】
短文列举了4项发明的有关信息,包括发明时间,发明者及国籍,材料组成以及主要的用途。
1.主旨大意题。由文中各个发明的信息可知,本文说的主要是发明,故选D。
2.细节理解题 由题目可知,最靠近现代的发明是什么,由文中时间一列可知 发明:灯泡 出现时间:1879年 最近,故选D。
3.细节理解题 。由文中第四横行的国籍可知,Chinese只有一个,即最后一个\"纸\",故选A。
4.细节理解题 由文中第三列 Plastic and metal可知 电话最早的材质:塑料和金属,故选C。
5.细节理解题 。由文中第二列中的内容:车轮的用途Making travelling faster可知 ,它可以让行程更快捷,故选B。
9. Sandy and Sue are going to school. They are walking along the street. “Look!” Sandy says. “There’s a man near that gate. He’s standing. Who is it?
“It’s Mr. Jones, the postman,” Sue says, “He’s standing in front of Mrs. Mopp’s house.”
“Mrs. Mopp’s house!” Sandy says. “Oh, dear!”
Mrs. Mopp is not a nice lady. She is very tall and very ugly(丑陋的). And her house is not a nice house. It is very big and very dark. Her gate is closed and Mr. Jones can’t open it.
“Listen!” Sandy says. “Can you hear Mrs. Mopp’s dog?” “Yes,” Sue answers. “He’s barking(叫).”
Mrs. Mopp’s dog is very big. His name is Boxer. His face is ugly and his teeth are long and sharp(尖). He is a nice dog, but he doesn’t like Mr. Jones, the postman.
根据短文内容和首字母提示完成各句所缺单词: 1.Sandy and Sue are s______.
2.On the way to s____ Sandy and Sue see Mr. Jones, the postman. 3.Mrs. Mopp is not at h____ now. 4.Boxer is a d____ name.
5.Boxer d_____ like Mr. Jones at all. 【答案】 1.students 2.school 3.home 4.dog’s 5.doesn’t 【解析】
1.细节理解题,根据文中语句“Sandy and Sue are going to school.”理解可知。他们两个是学生。
2.细节理解题,根据文中语句““Look!” Sandy says. “There’s a man near that gate. He’s standing. Who is it? “It’s Mr. Jones, the postman,” Sue says, “He’s standing in front of Mrs. Mopp’s house.””理解可知。在上学的路上,他们看到了琼斯先生。
3.细节理解题,根据文中语句理解可知。琼斯先生没有在家。
4.细节理解题,根据文中语句“Mrs. Mopp’s dog is very big. His name is Boxer.”理解可知。Boxer是狗的名字。
5.细节理解题,根据文中语句“He is a nice dog, but he doesn’t like Mr. Jones, the postman.”理解可知。狗根本不喜欢琼斯先生。
10.This is Wang Ping’s Day. He’s a young worker. His job is carrying coal (运煤). He thinks that’s great. Wang Ping’s Day 5:10 a. m. 5:20 a. m. 5:30 a. m. 5:40 a. m. 6:00 a. m. 5:00 p.m. 5:10 p.m. 6:00 p.m. 6:30~7:30p.m. 7:40 p.m. Don’t work Go home by car Take a shower Eat breakfast. Go to bed. Get up. Buy vegetables or other things for breakfast Have a big dinner. Watch news(新闻) on TV. Leave home and go to work 1.When does Wang Ping have breakfast? A.At 5:20 in the morning. B.At 5:10 in the afternoon. C.At 5:40 in the morning. D.At 6:00 in the afternoon.
2.Where does he have his breakfast? A.At home. B.In the coal mine(煤矿). C.In the restaurant(餐馆). D.In the factory (工厂). 3.Wang Ping watches news ______.
A.over the radio(收音机) B.on TV in the morning C.every day D.every morning 4.Wang Ping goes home _______. A.at 7:40 every evening B.at 5:20 every evening C.at 7:30 every morning D.at 5:20 every morning 5.--- How old is Wang Ping? --- _______. A.About 50 B.About fifteen C.25 D.We don’t know 【答案】 1.C 2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】
1.细节题:根据表格第五行,。可知选C。
2.推理题:从表格第三行,可以推断出他是在家吃早饭的,选A。 3.排除题:从文章的倒数第二行,可知他晚上看电视听新闻,可以排除A、B、D,所以C。
4.细节题:从表格的第三行,可知他每天早上5;20回家。D
5.细节题:文章只说了:He’s a young worker.所以我们不知道他多大了。选D。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务