一、 选择题
1. . I think you should talk to your daughter and tell her to solve the problem. A. which she could do B. what she can do C. which could she do D. what can she do 参: B 略
2. The reason _______ he explained to us was quite simple.
A. why B. that C. how D. when 参:
B
3. He says that a great party________next week in honor of the 30th Olympic Games. A.will be held B.is held C.had been held D.would be held 参: A
4. He is trying to shelter his student ________ criticism. A.from
B.off
C.to
D.out
参:
A
[句意:他正努力保护自己的学生不受批评。表示“保护……使其不受……”用shelter...from...] 5. -- Hey! Do you know Bulls’ Derrick Rose becomes the youngest NBA MVP? -- Er… but what does MVP________?
A. call for B. ask for
C. prepare for D. stand for参:
D
6. ________ me, I don't like this ________ novel. A.As with; latest B.As with; newest C.As for; latest
D.As with; newest
参:
C
[考查介词短语。句意:就我而言,我不喜欢这部最新的小说。as for me 就我而言;as with 和……一样;latest最新的,最近的。]
7. The twin girls are so alike that strangers find ______ difficult to tell one from the other. A. it B. them C. her D. this 参:
A
8. —I hear Johnson was badly injured in the accident. —________, let’s go and see him.
A. What’s more B. If so C. Where possible D. When necessary
参:
B
9. If I were any younger, I would do ______ I’m interested in. A. whichever B. whatever C. no matter which D. no matter what 参: B 略
10. The doctor did ____ he can ___ the boy.
A.everything what; save B.everything that; save C.all; to save D.all; save
参:
C
11. He and his wife are of the same________;they both want their son to go to college. A.soul B.spirit C.heart D.mind 参:
D
考查名词词义辨析。soul心灵,灵魂;spirit精神;heart心,心脏;mind想法,主意;be of the same
1 / 4
mind为固定短语,意为“对……看法相同,主意一样”,符合句意。
12. The boss _____ company I worked in two years ago has _______ in solving such kind of problem. A. whose; many experiences B. who; many experiences C. whose; much experience D. which; much experience
not going to 30 .”
Over several years, Scott developed many ideas that 31 to become a success. His first invention had many 32 and he was unable to sell it. His second idea received little support from people or companies.
Scott’s friend Luke 33 to encourage him to find a different career.
“Scott you have to think about your 34 . I think it is now time to 35 something else.”
“But I cannot stop now. I am so close to coming up with something huge. If I left my designs now, all my life would have been wasted,” he replied.
Luke nodded, “I 36 , my friend. Just know that I am here to support you.”
Then one day it happened. Scott 37 his design of a new wing for an airplane. He presented it to several companies who all loved his idea. After some competition, a company offered to buy his design.
“I knew that one day I would 38 it!” he said to Luke as they celebrated at his apartment. Luke felt a little guilty (内疚的) for 39 suggesting that Scott should give up.
“I don’t know how you kept going all these years,” Luke said. “You certainly deserve (值得) every bit of
参:
C
13. Perhaps I will work in a space program, I can’t be an astronaut. A.though B.since C.when D.even if 参: D
14. There are________ products to be sold in the factory store. Which is not correct in the following?
A. a large number of B. quantities of C. a large amount of D. a great many 参: C 略
15. After mmissing a term through illness, Marie had to work hard to _____ with others. A. come up B. put up C. catch up D. make up 参:
C
your 40 .” 26. A. managed waited 27. A. teachers
D. s
B. never
C. still
B. parents
C. friends
B. decided
C. offered
D.
28. A. also
D. even
B. tired of
C. interested in
D.
29. A. worried about disappointed at
16. He took medicine 3 times a day,________ didn't work.
A. it B. but but which 参:
C
C. which D.
30. A. give up run away 31. A. appeared
D. happened
B. look back C. fall behind D.
B. failed C. started
二、 完型填空
17. Scott had always been creative. As he finished university, he 26 to become an inventor He often designed many new things. His 27 thought that he was misguided.
“You cannot spend your life as an inventor,” said his best friend Luke. “You will 28 have a steady income (稳定的收入).”
Luke was 29 his friend’s future.
“Why don’t you reconsider and get a job in the city?” Luke often asked.
“This is my dream,” Scott said to Luke. “I have wanted to be an inventor since I was a small child. I am
32. A. stories
B. corrections C. secrets
D. disadvantages
B. seemed
C. promised
D.
33. A. continued chose 34. A. health
B. safety C. education
D. future
B. learn
C. design
35. A. try
D. check
2 / 4
36. A. remember doubt 37. A. used
B. understand C. insist D. stopped being part of my life when I was about 14. Sporting success was not something I ever associated myself with.” He now plans to continue jogging and hopes to inspire others into sport.
B. improved C. began 36. Which of the following statements is true about Eddie lzzard? A. He took part in 43 marathon competitions in 52 days.
D.
D. completed
B. keep
C. have
38. A. make finish 39. A. almost
D. only
B. He was sponsored by Sports Relief in the running C. He ran 1,100 miles for the purpose of helping the poor.
B. ever C. nearly
D. He took the challenge to prove he could be a top athlete. 37. What difficulty did Eddie Izzard meet with during the running?
D.
40. A. patience success
B. wealth C. comfort
A. Injury in his ankles. B. Sleeplessness at night. C. Pressure to win.
D. Inadequate time.
参:
26-30 BCBAA 31-35 BDADA 36-40 BDABD
38. What does Simon Blease imply?
A. He used to think Eddie would give up halfway. B. Training may not be necessary for marathon runners. C. Eddie was a good model for others to follow.
三、 阅读理解
18. To the cheering of taxi drivers and the honking of horns, the comedian and actor Eddie Izzard ran into London yesterday to complete his 43rd marathon in 52 days. In total he had covered 1,100 miles. His 43 marathons were in aid of the charity Sports Relief, which raises money for the poor all over the world. So far Izzard has raised more than £200,000.
Fighting blisters (水疱) that have caused the nails on his smaller toes to fall off, he ran up The Mall and into Trafalgar Square, where he had started 7.5 weeks ago. In finishing he proved what many thought was an impossible task: that a 47-year-old comedian with no sporting experience could do something a top athlete might find difficult.
After only six weeks’ training he started out on a journey that would take him to every corner of the British Isles. “The first three weeks were the hardest,” he said. The non-stop pressure on his body made him unable to sleep at night and he would wake exhausted with “blisters on top of blisters”.
But the people he met along the way cheered him up. “People stopped their cars and cheered, they gave me money and food.” More than 500,000 people “followed” the comedian, in a different sense, on Twitter. Running into London he looked lean and muscular. “Everyone says my legs look very good but I thought they looked quite good beforehand,” he said.
Simon Blease, 51, a sports doctor and mountain runner who has been following his progress, was waiting on Tower Bridge. “I didn’t think he could do it,” he said. “Like a lot of people I thought he would have a good try, but his body would break down. Someone with so little training. I find it extraordinary that he has done it.”
Asked what he had gained, Izzard said “I know now I can do that. Sport is one of those words that
D. He owed Eddie’s success to his strong body.
39. According to the passage, which of the following words can NOT describe Eddie Izzard? A. Humourous . B. Persevering C. Loving
D. Creative
参:
36. C 37. B 38. A 39. D
这是一篇记叙文。文章讲述了喜剧演员Izzard通过跑马拉松的方式为贫困人群募款,并且讲述了他在进行训练时克服的种种困难,如因为高强度训练导致脚趾上长满水泡等,同时他也希望能通过他的努力他能够影响更多的人参与到运动的环节中。 【36题详解】
细节理解题。根据文章第一段“…complete his 43rd marathon in 52 days” Izzard是在52天内完成他的第43个马拉松比赛,而不是在52天内完成43个马拉松,故A项错误。同时在第一段提到“in aid of the charity Sports Relief, which raises money for the poor all over the world” Izzard参加这个活动是为了帮助Sports Relief进行募款,以帮助全球范围内的穷人,而不是Sports Relief赞助他的活动。故B项错误。文章第一段提到“In total he had covered 1,100 miles.”在这项活动中Izzard最终完成了1100公里,为穷人募款。故C项正确。根据文章第二段第二句提到“In finishing he proved … a top athlete might find difficult.”在活动的结尾,他证明了自己可以完成顶尖运动员都觉得困难的任务,而并非想要证明他是个顶尖运动员,故D项错误。故选C。 【37题详解】
3 / 4
细节理解题。文章第三段第三句提到“The non-stop pressure on his body made him unable to sleep at night…”无法停止下来的压力使得他无法在晚上睡着,也会因为“水泡上又长水泡”而疲倦地醒来。因此Izzard遇到的问题是在晚上无法睡着。故选B。 【38题详解】
推理判断题。文章第五段第二句提到“I didn’t think he could do it,” he said. “Like a lot of people I thought he would have a good try, but his body would break down” Simon Blease认为Izzard不可能完成马拉松的比赛,因为他觉得可能跟很多人一样,Izzard的身体吃不消这个高强度的训练,很有可能会半途放弃,故选A。 【39题详解】
推理判断题。A. Humourous . 幽默的,B. Persevering坚持不懈的,C. Loving博爱的,D. Creative有创造性的,文章第四段最后一句提到“Everyone says my legs…”,每个人都觉得他又瘦又有肌肉,但是他却半开玩笑的说他之前的腿更好看,说明了他作为喜剧演员的幽默,故A项正确。文章第二段提到“where he had started 7.5 weeks ago. …”他只训练了7周半,但是却在47岁的年龄以一个喜剧演员的身份完成了专业运动员都觉得困难的任务,故B项正确。文章第一段最后一句提到“So far Izzard has raised more than £200,000”,目前为止Izzard已经为穷人募集到20万欧元的善款,说明他是一个非常博爱的人,故C项正确。而文章并没有对“有创造性”这一点进行论述,故选D。
4 / 4
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务