您好,欢迎来到微智科技网。
搜索
您的当前位置:首页2017高考二轮(通用版)英语复习对点练:专题十二 阅读理解 第2讲 推理判断题2 含答案

2017高考二轮(通用版)英语复习对点练:专题十二 阅读理解 第2讲 推理判断题2 含答案

来源:微智科技网
第二部分 专题十二 第2讲

推理判断题(二)

A

(2016·湖南四校高三联考)I always figured that comedians were the best kind of people to hang around with as a kid. They tell funny stories, make joke after joke, and happiness seems never to leave them. But time goes on, and we come to see these same people as clowns on the outside, but crying a river in the inside. Comedy from these people comes from a deep pain and sadness in their lives, or out of a deep-seated anger they have at the world around them.

Look at Richard Pryor. Need I say more? Richard seemed to have everything. For Superman Ⅲ, he ended up getting more money than Christopher Reeve did. Yet he said while he was in his forties that the last truly happy moment he remembered in his life was when he was jumping around in the dirt while pretending to be a cowboy at the age of 10. This guy set himself on fire, and he played that for laugh while performing live at the Sunset Strip! Comedy was his constant weapon against pain, and he never held anything back.

The movie Funny People understands very well this gloomy field many comedians have to survive in. It stars Adam Sandler as George Simmons, a famous comedian in the movie. Simmons has it all: a beautiful mansion overlooking the sea, a swimming pool, great cars, and so on. But in his eyes, we see that he is a sad man who has come to truly look down upon himself for what he has become. All the wealth he has collected only serves to separate him from the rest of the world and it makes him defensive when around total strangers who cannot see him as a normal person. But now, he hears from his doctor that he has a terminal disease and has only months left to live. Simmons reacts to this news as if someone took away his blood in the heart, and it makes him clearly see just how much he hates his life. So now he has to make every minute count. Then come a series of funny stories.

Comedy_is_just_life_as_it_is,_isn't_it? 体裁:议论文 题材:社会文化 主题:喜剧

语篇导读:本文通过不同的例子证明了喜剧是喜剧演员把真实生活中的痛苦进行加工和升华后创造出来的。

1.What can we infer about “comedians” according to the text? A.Comedians like to get along with kids. B.Comedians' life is full of jokes.

C.Comedians often use their sad experiences. D.Comedians often cry in their daily life.

【解析】 C 推理判断题。根据文章第一段最后一句可知,喜剧来自经历痛苦的人,即这些人会把这些痛苦经历转化为喜剧形式表达出来,故选C项。

2.When was the happiest moment for Richard Pryor? A. When he played the part of Superman Ⅲ. B.When he got more money than Christopher Reeve. C.When he pretended to be a cowboy in the childhood. D.When he performed live at the Sunset Strip.

【解析】 C 细节理解题。根据题干的关键词Richard Pryor可定位到文章第二段;根据第二段第五句…the last truly happy moment he remembered in his life was when he was jumping around in the dirt while pretending to be a cowboy at the age of 10.可直接得出答案为C项。

3.Why was George Simmons unhappy? A.He had no friends at all. B.He spent too much on his house. C.He wasn't accepted by the outside world. D.He was hated by all the strangers around.

【解析】 C 细节理解题。根据文章第三段第五句可知,是财富使西蒙斯和外界隔离,并且他始终对陌生人有一种防卫感,而其他人也没有把他看作是正常人,故选C项(因为西蒙斯不被外界接受,所以他感到不快乐)。D项(周围所有的陌生人都讨厌他)太绝对。

4.By saying “Comedy is just life as it is, isn't it?”,the author means ________. A.life like comedy will make you happy B.comedy comes from the sadness in real life C.there is no happiness at all in real life D.life is full of comedy in reality

【解析】 B 推理判断题。文章首段末句就明确指出喜剧来自于喜剧演员生活中的痛苦和悲伤,然后通过不同的例子来证明。作者认为生活中总是充满了痛苦,只是喜剧演员将痛苦进行了加工,故选B项。C项(实际生活根本没有快乐)太绝对。

B

Have you ever run into a careless cell phone user on the street? Perhaps they were busy talking, texting or checking updates on WeChat without looking at what was going on around them. As the number of this new “species” of human has kept rising, they have been given a new name—phubbers(低头族).

Recently, a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight. In the short film, phubbers with various social identities bury themselves in their phones. A doctor plays with his cell phone while letting his patient die, a pretty woman takes selfie in front of a car accident site, and a father loses his child without knowing about it while using his mobile phone. A chain of similar events eventually leads to the destruction of the world.

Although the ending sounds overstated the damage phubbing can bring is real.

Your health is the first to bear the effect and result of it. “Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,” Guangming Daily quoted doctors as saying, “the neck is like a rope that breaks after long-term stretching.” Also, staring at cell phones for long periods of time will damage your eyesight gradually, according to the report.

But that's not all. Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends and family. At reunions with family or friends, many people tend to stick to their cell phones while others are chatting happily with each other and this creates a strange atmosphere, Qilu Evening News reported.

It can also cost you your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to their death, suffered accidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.

体裁:议论文 题材:社会现象 主题:低头族

语篇导读: 作者通过描述低头族过度使用手机所带来的危害,提醒我们应适度使用手机,不要被手机奴役。5.For what purpose does the author give the example of a cartoon in Para.2?

A.To inform people of the bad effects of phubbing. B.To advertise the cartoon made by students.

C.To indicate the world will finally be destroyed by phubbers. D.To warn doctors against using cell phones while treating patients.

【解析】 A 推理判断题。根据第二段可知,在短片中不同的社会身份的低头族都沉浸在自己的手机里。医生在玩手机的时候,他的病人死了;一个漂亮的女人在车祸现场前玩自拍;一位父亲在使用他的手机时,全然不知他的孩子不见了。一连串类似的事件最终导致了世界的毁灭。可以看出,作者举例是为了告知人们过度使用手机带来的危害,故选A项。

6.Which of the following is NOT a risk a phubber may have? A.His social skills could be affected.

B.His neck and eyesight will be gradually harmed. C.He will cause the destruction of the world. D.He might get separated from his friends and family.

【解析】 C 细节理解题。根据文章第三、四段可知选C项。 7.Which of the following may be the author's attitude towards phubbing? A.Supportive. C.Optimistic.

B.Opposed. D.Objective.

【解析】 B 推理判断题。综合全文,从作者提供的卡通视频和后面提到的各种过度使用手机的后果可知,作者是反对低头族的。

8.What may the passage talk about next? A.Definition of phubbers.

B.People addicted to phubbing.

C.Measures to reduce the risks of phubbing. D.Consequences of phubbing.

【解析】 C 推理判断题。根据排除法,文章已经谈论了低头一族过度使用手机的后果,因此下面应该告诉我们减少危害的措施了。

C

(2016·鄂豫晋冀陕五省高三联考)For many years, machines have been doing work that people once did, including some difficult jobs. Search and rescue operations in dangerous environments are often seen as the first areas that will employ high technology robots. But there is another area where they may soon take jobs traditionally held by human beings: the restaurant industry.

Teams from around the world competed in early June at the DARPA Robotic Challenge Finals in California. A team from South Korea and its robot, called DRC-Hubo, won the first place in the competition. The second and third place winners were from the United States. The robots were required to drive a vehicle, climb up steps and do mechanical work. Such activities are easy for humans to perform, but more difficult for machines. Not all of the competitors were successful. The failures showed how difficult it is to design effective walking machines.

Akihiro Suzuki works at Yaskawa Electric, a company that develops robots. He says robots cannot do everything a human can, but they are able to work without becoming tired. He says robots cannot taste food, change heating levels or seasonings to get the best flavor(风味). But he says if a food can be easily prepared, a robot can repeat the same movement to reproduce the same meal.

One Japanese woman who saw the robots working wanted to bring them home. Masayo Mori says she would like to have a husband who could work like a robot. Suzumo Machinery showed its sushi(寿司) maker robot. It performs the often difficult work of wrapping the popular Japanese food. Hiroshi Monden is an official with the company. He says people all over the world now eat sushi, but there are not enough skilled workers to prepare it. He says his machine can help anyone make sushi.

体裁:说明文 题材:科普知识 主题:餐饮业中的机器人

语篇导读:机器人已经能够做很多人类可以做的事情,包括一些很难的工作。本文介绍机器人在餐饮业中的应用。

9.In Paragraph 1, the author tells us ________. A.robots just do difficult jobs B.robots are sometimes dangerous C.robots are widely used in our life D.robots are gradually replacing humans

【解析】 C 推理判断题。根据文章第一段第一句及最后一句可知,机器人正在做着以前由人类做的工作,包括一些困难的工作,且机器人还被应用于餐饮业。由此可知,机器人

在被广泛应用于我们的生活中,故选C项。

10.Why did some teams fail at the DARPA Robotic Challenge Finals? A.Their robots cannot be applied at home. B.Preparing food is really difficult for robots. C.They failed to design effective walking robots. D.Their robots can just repeat the same movement.

【解析】 C 细节理解题。根据文章第二段最后一句可知,有些参赛者的失败表明设计会走路的机器人有多难,故选C项。

11.We can infer from the last paragraph that ________. A.Japanese men are lazy B.robots are popular in Japan C.Japan has advanced high technology

D. robots usually take the job of making sushi in Japan

【解析】 B 推理判断题。文章最后一段举了两个事例,一是一位看到机器人工作的日本女士想要把它们带回家,二是日本人用机器人做寿司,这两个例子都表明机器人在日本是很受欢迎的。

12.In which column can we probably see the text? A.Science. C.Health.

B.Culture. D.Education.

【解析】 A 推理判断题。本文主要介绍机器人在餐饮业中的应用,属于科技类,故有可能来自科学栏目,故选A项。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 7swz.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务